Skocz do zawartości
Gość Matiz

Sunbeam Tuniqe Tower 120

Rekomendowane odpowiedzi

ja sie bawilem tym Tuniq'iem jakis czas temu, wydajne to to bylo, ale mocowanie mnie rozwalilo...

chyba ze jakis model mialem dziwny

na srodku tej stopki ktora do proca sie przyklada byl jeden bolec na ktory sie zakladalo blaszke mocujaca do socketow (w moim przypadku to bylo 754 i 478)

To ze byl tylko jeden bolec powodowalo ze cooler krecil sie wokolo wlasnej osi (na tym bolcu)

Chyba ze cos zle zalozylem :]

Przecież ajk to dokręcisz to sie nie ma prawa nic kręcić...

Na 930@3ghz mam 27' idle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie bawilem tym Tuniq'iem jakis czas temu, wydajne to to bylo, ale mocowanie mnie rozwalilo...

chyba ze jakis model mialem dziwny

na srodku tej stopki ktora do proca sie przyklada byl jeden bolec na ktory sie zakladalo blaszke mocujaca do socketow (w moim przypadku to bylo 754 i 478)

To ze byl tylko jeden bolec powodowalo ze cooler krecil sie wokolo wlasnej osi (na tym bolcu)

Chyba ze cos zle zalozylem :]

wiele bloków też jest pod jedną śrubę dociskającą i nikt nie marudzi ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@macr0n, glosne to to :)

ale faktycznie, najwydajniejsze AC jakie mialem mozliwoc testowac

choc zeby to urzadzenie moglo sie wykazac trzeba zarzucic mu jakies konkretne obciazenie i dopiero wtedy widac przepasc pomiedzy nim a innymi coolerami

w Twoim wypadku pomyslal bym chyba o czyms tanszym... Ninja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A możesz napisać co sprawia ci trudność w instalacji ninji? Instalacja scythe wydaje mi się niezmiernie łatwa.

Montowalem produkt firmy Scythe na 939 i teraz tego Tuniq 120 i nie powiesz mi, ze znacznie latwiej jest zapiac Ninje na 939 niz tego Tuniq-a tam zamocowac.

Montujesz Ninje to na powitanie wydaje sie, ze zaraz koszyk z socketu sie polamie, bo tak sie wygina.

No i przy Tuniq zostaje znacznie wiecej miejsca w okol socketu.

Edytowane przez DEVILEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, ze odkopuje temat prawie sprzed 4 lat :)

Ktos prosil mnie o zaproponowanie wydajnego, cichego i w miare taniego chlodzenia. Procek do schlodzenia to E8400 @ 4 GHz na plycie Asus P5Q. Dodam, ze na stockowym chlodzeniu teraz dziala, ale jest dosc glosno, a temperatury w orthosie dochodza do 70 stopni. Tego Tuniqe znalazlem w pobliskim sklepie za 129 zl.

Nie za bardzo siedze w temacie chlodzenia powietrznego i dlatego chcialem prosic Was o porade czy Sunbeam Tuniqe Tower 120 sie nadaje....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi