Skocz do zawartości
lukadev

Ocz El Platinum Ddr Pc-3200

Rekomendowane odpowiedzi

Mial ktos doswiadczenie z pamieciami(OCZ EL Platinum DDR PC-3200 2x1GB 2-3-2-5 Based on Infineon IC's). Jak sie kreca etc. Nie mam czasu szukac teraz info na ich temat bo jestem w pracy a mam okazje kupic. Pamieci byly by do komputera z podpisu, pozniej pod mobo na A64. Oplaca sie kupic je czy moze jakies ddr433 albo wyzej? I do ile maxymalnie oplaca sie zaplacic za nowe? Bo nie mam pojecia.

Edytowane przez lukadev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

max to 600 zl mozna za nie dac pewnie je stac na max 3,0-3-3-8 1T @ 250 MHz. Za wieksza kase masz juz G.Skill HZ.

Herezja... Max szacuję na +/- 270 MHz 3-3-2-8 1T 2D stable. Są lepsze od HZ.

A oplaca sie kupic te za 690pln G.SKILL 2X1GB F1-4000USU2-2GB HZ na kosciach UCCD. Tylko timingi niskie 3-4-4-8 (PC4000). Ale nadrobie to chyba wyzszym FSB.

Jeśli już to UCCC. Pamiętaj, że nie wszystkie HZ świetnie się kręcą, są też padaki na 260 MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oplaca sie kupic te za 690pln G.SKILL 2X1GB F1-4000USU2-2GB HZ na kosciach UCCD. Tylko timingi niskie 3-4-4-8 (PC4000). Ale nadrobie to chyba wyzszym FSB.

Na kosciach UCCC, tak oplaca sie, praktycznie kazda parka HZ dochodzi do 270mhz a jak bedziesz mial szczescie to moze nawet do okolic 300mhz dociagniesz.

Herezja... Max szacuję na +/- 270 MHz 3-3-2-8 1T 2D stable. Są lepsze od HZ.

Jakies dowody ??

Bo ja znalazlem to

Mowimy o pelnej wydajnosci nie tylko w 2D

Pamiętaj, że nie wszystkie HZ świetnie się kręcą, są też padaki na 260 MHz.

Lwie czesc HZ sie dobrze kreci ponizej 260 to wyjatki Edytowane przez Kas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Natrafiłem na recenzję tych OCZ, ale to chyba nie te same, co? Chodzi mi o TEN artykuł. Czy pisząc "based on Infineon IC's" mogli mieć na myśli również Aeneony? W końcu to oddział Infineona... Kręcą się chyba wcale nieźle - w artykule 2,5-3-3-7 2,75V, a 05_03_1992 ma na takich aeneonkach 280MHz i to nawet przy nie takich strasznych timingach. Jego chodziły przy 2,75V gorzej od tych OCZ. On musiał mieć CL3...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi