Skocz do zawartości
PabloHasan

Problem Z Instalacja Drukarki Hp 1020

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupilem sobie w/w urzadzenie i korzystalem sobie z niego jakis czas. Przyszla pora na reinstalacje systemu w wyniki mojej zabawy z rejestrem i ...problem. Windows dokladnie w tej samej wersji w jakiej juz drukarka pracowala, ale podczas probu instalacji (system prawidlowo wykrywa urzadzenie i juz ma ja wrzucic do "drukarki i faksy") wyskakuje mi komunikat o bledzie instalacji urzadzenia i:

"obszar danych przekazany do wywołania jest za mały".

Malo tego w menadzerze urzadzen drukarka widnieje - jakos uniwersalna drukarka USB (co jest akurat ok. Fakt, ze nie wykrywa bezposrednio jaki 1020 jest wymieniony na hp support). HP nic nie pisze o tym problemie.

moze ktos spotkal sie z podobnym problemem i zna rozwiazanie. Nie chce mi sie reinstalowac XP, bo jaka mam pewnosc, ze nie bedzie tego ponownie?. Inne urzadzenia USB (aparat, mysz klawiatura) dzialaja prawidlowo, rowniez na porcie USB, w ktorym standartowo dzialala drukarka. Zatem port jest sprawny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie moglem czekac i przeinstalowalem system (unattend wiec poszlo w czasie sniadania :) ).

Tym razem jednak przestawilem USB na 1.1 zamias 2. I Poszlo bez problemu. Mialem tez problem z wykryciem aparatu cyfrowego wlasnie na USB 2 i przy 1.1 poszlo rowniez bez problemu. Przestawienie na 2 z juz zainstalowany sprzetem sprawia, ze wszystko dziala ok. Czyzby jakis problem z kontrolerem USb na moim mobo ? (epox 8rda3+), albo co. Nie mniej problem rozwiazany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi