dax Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Witam. Czytam sobie tak to forum, o chłodzeniu konwencjonalnym, wodnym, ale nigdzie nie znalazłem jeszcze nic o chłodzeniu dysku/ów. Osobiście posiadam Seagate Barracuda 80GB, aktualnie nie mam obudowy, leży on na prowizorycznych podkładkach, ale grzeje się niemiłosiernie, prawdę mówiąc obawiam sie o jego dalszą żywotność. Co moglibyście polecić? Ktoś chłodził dysk wiatraczkami? Genialnym rozwiązaniem dla chłodzenia dysku jest wc, znalazłem akurat taki niby blok, no ale cóż - trudno mi powiedzieć w tym momencie, czy zdecyduje się na WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Czytam sobie tak to forum, o chłodzeniu konwencjonalnym, wodnym, ale nigdzie nie znalazłem jeszcze nic o chłodzeniu dysku/ów. Osobiście posiadam Seagate Barracuda 80GB, aktualnie nie mam obudowy, leży on na prowizorycznych podkładkach, ale grzeje się niemiłosiernie, prawdę mówiąc obawiam sie o jego dalszą żywotność. Co moglibyście polecić? Ktoś chłodził dysk wiatraczkami? Genialnym rozwiązaniem dla chłodzenia dysku jest wc, znalazłem akurat taki niby blok, no ale cóż - trudno mi powiedzieć w tym momencie, czy zdecyduje się na WC. Nie badz smieszny - jak mozna bylo nic nie znalesc? Takich DUZYCH tematow bylo juz sporo... to ostatni: :arrow: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=196296 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Ups. Ano moje lenistwo się kłania <_< Wybacz, temat do kasacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...