Skocz do zawartości
Gość MaRuH

Wgrałem Najnowszy Firmware Do Nagrywarki I Nie Czyta Mi Teraz W Ogóle Płyt!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dziś zainstalowałem najnowszy firmware(4S09) do mojej nagrywarki CD-RW Liteona SOHR-5238S, i teraz w ogóle mi płyt nie czyta żadnych, jak wkładam jakąś płyte do nawet się lampka na nagrywarce nie świeci, nie wiem co się mogło stać, wiecie jak temu zaradzić?, a może pomoże wgranie znów starszego firmware tylko jest problem bo nie umiem go nigdzie znajść??????

HELP!!! :-|

A teraz jeszcze takie jedno pytanie jutro zamawiam w apollo nagrywarke Benq DW1655 OEM kosztuje 138zł, ale dziwi mnie jedno czemu wersia BOX kosztuje 177zł przeciez to jest róznica 39zł nie wydaje mi się żeby pudełko, instrukcja, kupa styropianu i płytka z softem były warte 39zeta bo chyba tym sie różni wersja BOX od OEM, wiec czy w wersji oem coś jest okrojone?????

Pozdro.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wersja box różni sie przede wszystkim oprogramowaniem oraz w drugiej kolejności obecnością pudełka, głownie chodzi o wyposażenie czyli oprogramowanie ewentualnie inne dodatki np: dwa panele przednie w różnych kolorach itd...

na stronie producenta szukaj oprogramowania, oraz stosuj sie do wskazówek jak wykonać procedurę programowania (przeczytaj instrukcje, zawartą na stronie producenta lub plik readme dołączony do programu nagrywającego)

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK dzięki za odp już czyta i działa normalnie pomogło ponowne uruchomienie kompa ;], a co do 2 pytania to również thx za odp wieć moge spokojnie kupic wersje oem:)

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK dzięki za odp już czyta i działa normalnie pomogło ponowne uruchomienie kompa ;], a co do 2 pytania to również thx za odp wieć moge spokojnie kupic wersje oem:)

Dał Ci coś update softu? Jest sens go wgrywać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi