Skocz do zawartości
endziork

Gf 6800gs Vs Radeon X800xt Pe

Rekomendowane odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Jeżeli chodzi o wydajność to chyba X800XT chociaż jego ( jak dla mnie ) dużą wadą jest brak PS 3.0 i Vertex shader 3.0. Przez co i tak nie odczujemy całych dóbr najnowszych technologi i najładniejszych efektów.

Zresztą powiedz dokłądniej o jakie modele ci chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie zalęzy ci na PS 3.0 ( choć w sumie niema dużej różnicy między PS 2.0 a 3.0) to weź X850XT jeżeli koniecznie musisz mieć PS 3.0 to bierz GF :-P

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalibyscie sobie juz spokuj z X800 :) .

To w tej chwili przestarzaly juz technicznie, odgrzany, stary R300. Owszem 2-3 lata temu bylo to cudo, ale czasy sie zmieniaja. Wiecie, technika idzie do przodu :-P .

Decydujac sie na X800 tracisz:

-PS 3.0- to juz nie chwyt rekalamowy ale standart nowych gier(Aoe3, Oblivion, Far Cry 1.3-one juz wyszly i korzystaja z 9c)

-Hdr- fenomenalnie wygladajcy efekt, nasladujacy zachowania ludzkiego oka.

6800Gs- obsluguje to wzsystko, jest bardzo podatne na O/C- rdzen idzie wysoko ponad 500Mhz.

Jesli chcesz naprawde "wypasione" 6800Gs wez to XpertVision GeForce 6800GS Extreme Samsung 1,4ns!! - pamieci takie jak w 7900GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Xpertvision jest godny uwagi i fakt X800 jest już nieco przestarzały ale mimo tego ma swoją moc :wink: aczkolwiek warto iść z biegiem czasu i lepiej brać równie wydajnego GF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Ten Xpertvision jest godny uwagi i fakt X800 jest już nieco przestarzały ale mimo tego ma swoją moc :wink: aczkolwiek warto iść z biegiem czasu i lepiej brać równie wydajnego GF

Daj spokój piszesz tak bo masz ATI ale naprawde dla mnie różnica pomiędzy ps 2 a 3 jest naprawde bardzo wielka też mówiłem, że to szajs i nie potrzebny bubel ale jak zobaczyłem CSS z HDR i FC to już nigdy czegoś takiego nie powiem. Musisz zobaczyć HDR w akcji bo ten efekt jest nazwijmy to ruchomy i na screenach się go nie da zauważyć tak jak podczas grania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi