matsushita Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Witam. Poniważ muszę mieć w kompie TV Out-a by zgrywać filmy z kamery na kasetę VHS, a nie mam karty z TV Out-em, pomyślałem o tunerze TV. Biorąc pod uwagę, że niektóre z nich mają także wejście TV w tani sposób rozwiązał bym sprawę wzbogacenia kompa o wyjście i wejście TV. Nie wiem tylko czy moje założenia są realne i możliwe do zrealizowania tą metodą. Prośba o odpisanie chociaż krótko, czy dobrze myślę, czy też nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Dwa posty a podobny problem http://tweak.unspl.com/forum/viewtopic.php...00a02c9e455c47a Ja masz jakies pytania,to wal smialo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 to nie jest realne, troszke ci sie pomylilo. praktycznie kazdy tuner TV jest w TV-IN wyposazony, a bardzo zadko ktory posiada tez TV-OUT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matsushita Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgadza się temat podobny jednak tamten kolega jest bardziej zaawansowany. Ja od niedawna posiadam kamerę DV (niestety bez DV Out) i dopiero się uczę. Mam zgranych w kompie dużo filmów i chcę to zżucić na VHS-a niewielkim kosztem. Myślałem o jakiejś starej karcie ATI (np. ATI Rage 128) z TV Out-em, lub tu przyszła myśl o tunerach, ktore przy okazji mają też TV In i możliwość capture. Jak myślicie tuner, czy stara ATI..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgadza się temat podobny jednak tamten kolega jest bardziej zaawansowany. Ja od niedawna posiadam kamerę DV (niestety bez DV Out) i dopiero się uczę. Mam zgranych w kompie dużo filmów i chcę to zżucić na VHS-a niewielkim kosztem. Myślałem o jakiejś starej karcie ATI (np. ATI Rage 128) z TV Out-em, lub tu przyszła myśl o tunerach, ktore przy okazji mają też TV In i możliwość capture. Jak myślicie tuner, czy stara ATI..... ATI - bedziesz mial duzo lepsza jakosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgadza się temat podobny jednak tamten kolega jest bardziej zaawansowany. Ja od niedawna posiadam kamerę DV (niestety bez DV Out) i dopiero się uczę. Mam zgranych w kompie dużo filmów i chcę to zżucić na VHS-a niewielkim kosztem. Myślałem o jakiejś starej karcie ATI (np. ATI Rage 128) z TV Out-em, lub tu przyszła myśl o tunerach, ktore przy okazji mają też TV In i możliwość capture. Jak myślicie tuner, czy stara ATI.....Chyba chciałeś napisać, że Twoja kamera nie ma DV-IN (wejście), gdyż DV-OUT (inaczej i-Link - wyjście) ma każda. Napisz jaka to kamera (model), to może Ci coś poradzę, praktycznie w każdej kamerze DV da się programowo odblokować DV-IN i zyskasz w ten sposób możliwość zgrywania na analoga używając kamery jako konwertera. Możesz też zgrywać na analoga poprzez TV-out na karcie graficznej, ale uzyskane efekty będą dużo gorsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 to nie jest realne, troszke ci sie pomylilo. praktycznie kazdy tuner TV jest w TV-IN wyposazony, a bardzo zadko ktory posiada tez TV-OUT.Raczej żaden tuner nie posiada TV-out. Są oczywiście takie karty (np. Pinnacle serii DC), ale nie są to tunery (nie posiadają głowicy RF) lecz karty video. Posiadają sprzętowe kodeki (zwykle MJPEG) i umożliwiają zgrywanie (oraz odtwarzenie) materiału video ze znikomym obciążeniem procesora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matsushita Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgadza się, już pomieszało mi się od tych DV-TV-In-Out-ów. Oczywiście kamera nie ma wejścia (DV-In). Model to JVC DVL-160EB. Szukałem w necie i nigdzie nie mogłem znaleść opisu jak sobie poradzić z tą blokadą. Model wyższy (DVL-167), który ma takie same funkcje i wygląda identycznie ma wejście DV, co oznacza, że jest to blokada softwaer-owa, a nie hardware-owa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...