Skocz do zawartości
Gość lukas_gab

Wc By Lukas_gab

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lukas_gab

Po mół roku wypocin na forum i martretowania kolegó Miazga82 mariush190 Samahin dem oraz Kszonka stworzyłęm to :

Priorytetem było chłodzenie i cisza ...

Tak więc postanowiłem złożyć wc na CPU ponieważ mobo i VGA wystarczają alu radiatory.

Było wiele koncepcji co do bloku ... Na początku rozglądałem sie za CPC ( nie bij nie bij ! nie będe już !) Potem chciałem kupić wiercone [ciach!]o za 40 zł . Zastanawiałem się nad abandonem albo F2M ,a finalnie kupiłem X3N !

Nagrzewka - chciałem kadeta w obudowie od mariush , ale doszło do tego , ze kupiłęm coolteka dual extream .Pompka .. chciałem chyba kupić karzdą ... heh , kupiłęm ap 700l.Węże chciałęm kupić 12/16. Jak zaczyanłem się interesowac sraczami to takie były modne. Potem ktoś stwierdził , że duże nic nie dają , no ale mu nie wierzyłem do konca i postanowiłem kupić 10/12 , jednak po oglądnieciu paru wc-tów z 8/10 ,przekonałem się .Chciałem <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> zwykłe od dosatronów ,ale były za twarde ... Nie wiedziałem wtedy o istnieniu tygonów i kupiłem innovateki. Rez koniecznie chciałem w 5.25 , zeby było dobre odpowietrzanie ale nie miał bym gdzie chłodnicy włożyć , a nie chciałem poza budą , więc kupiłem rezik alpchacoola i jest fajnie ;D

Ta zabawa mnie kosztowała :

Pompeczka 199zł

COOLTEK EXSTREAM 120 mm Dual 175zł

Wentylator Akasa AMBER 120mm 78zł

Innovatek - PVC 19.98 zł

Złączka Camozzi SK 8/10 | 1/4 30zł

X3N 99zł

Borygo 8zł

Woda destylowana 5zł

Rezerwuar 79zł

------------------------------------------------------

Razem 614,98

Do tego pare bajerków ale to nie wc ... Zakupu doonałem u Mata (X3N) , a reszte u Sama . Jestem zadowolony , a zwłaszcza , że od mata prawie za darmo dostałem ten blok ;D

To ja daje fotki :

http://img320.imageshack.us/img320/506/dscf00489yi.jpg

http://img413.imageshack.us/img413/4356/dscf00498wn.jpg

http://img357.imageshack.us/img357/4597/dscf00526mi.jpg

http://img523.imageshack.us/img523/5604/dscf00039wr.jpg

http://img358.imageshack.us/img358/7523/dscf00509rx.jpg

http://img371.imageshack.us/img371/4686/dscf00555ae.jpg

http://img443.imageshack.us/img443/8049/dscf00544zi.jpg

Wszelkie porady uwagi i aluzje mile widziane :D Może jakies błędy zauważyliście ?

Edytowane przez lukas_gab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burdel ... jak uporządkujesz to sie wypowiem ;)

Pozdro

P.S.: Popraw te wszystkie błędy (orty interpunkcja itp) bo ciężko sie czyta.

Może jakies błędy zauważyliście ?

Hahah ... no jeden to aż wali po oczach :P

"chciałem chyba kupić karzdą" :blink:

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przedmówca, burdel w kabelkach itp, mi to aż tak bardzo nie przyszkadza... Dużo kasy w tą włożyłes a chłodzisz tylko sam cpu ja za połowe tego będe miał jeszcze blok na gpu....

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

troche bałagan, pozatym git. Nierozumim dlaczego pokrywe wirnika od pompki przekreciłes w bok, nie mozez ustawić na prosto do góry?? NIe boj sie, nic nie wycieknie, bedzie dalej szczelnie ;)

Miazga sie obraził za ten burdel :D wypowie sie dopiero jak ogarniesz :lol:

Edytowane przez mariush190

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

drogo,a brzydko wykonane...

tyle kosztowało a szkoda ze tylko 1 blok.

słabe zdjęcia :/

popracuj troche nad eestetyką, bo teraz aż odraża :wink:

ten rezerwuar był konieczny??

nie dalo sei go bliżej pompki zestawić/zintegrować...?

Edytowane przez oskarro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

Szczerze to ja opinie miazgi mam gdzies jak nie chce sie wypowiadać to nie ... ja lubie ten swiecący burdel i tyle ...Forum nie jest dla niego stworzone tylko dla ogólnej społecznosci ... Pompka wyła głośniej od wentylatora pokojowego , ale to było bez wody ... oś wirnika z jednej strony jest połączona z silnikiem a z drugiej osadzona na takiej małej gumeczce i jak nie ma wody to chalasuje . Jak napełniłem układ tzn. to pokrywy wirnika dostała sie woda ( woda z borygo do ścisłości ) to jak ręką odjął . Teraz nic nie słychać ! Ani pierdzenia ani wycia .... Jak przyłożysz ucho to tylko słyszysz płynącą wode , silnika wogóle , a pracuje na 12 v jak pracuje sama pompka a chłodnica na pass to słychać jedynie dysk , pompki jakby jej nie było ...Warta tej ceny , mimo , że laing lepszy , to droższy i napewno ten ap pociągnie wszystko. Mariush ... jakoś ci nie wierze ... chętnie spróbuje ale musiał bym wyłaczyć kompa bo nie jestem pewien a ustawiłem ściąganie na pare dni i nie chce mi sie znowu rozpoczynać moorhuntem i szukać segmentów p2m ... w tym roku najprawdopodobniej zagości nowy config ( AM2 ) więc postaram się o dodatkowe bloki ...

Dodam :

Po 12h pracy cpu ma 38stopni NB ( radiator mini , pass ) 40 stopni , grafa gorąca , nie wspomne o memach , ale *uj jak sie spali to sie spali ... shit za 50 zł na allegro ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

ostro zes dał :D

Nie wierzysz ze pociągnie 4 bloki i twoją chłodnice z rezem?? Sprawdz.

A kto ma wieksze WC?? Jak chcesz miec 500 bloków i 200chłodnic to C.O na 100W by musuała latać. WSZYSTKO jest pojęciem względnym, mi chodziło o chłodzenie cieczą komputera jednego a nie całego biura :D

Edytowane przez mariush190

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

Z dejmowałem ale tam sa takie zaczaski co w siebie wchodzą ale wejdą na 100 procent dopiero jak jest w tej pozycji więc ... jak wyłącze kompa to zobatrze ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

troche kiepsko rozwiązane jest, ale spoko, nie martw sie, one jak wejdą to starczy, a to jak daleko przekręcisz pokrywe nie wpływa na szczelność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Wszelkie porady uwagi i aluzje mile widziane :D Może jakies błędy zauważyliście ?...

Miazga wystosowal uwage co do wygladu. Wiec skoro prosisz o nie to po co ??? Skoro w dalszych wypowiedziach zaprzeczasz temu co zacytowalem <_<

PS.

Ogolnie kibel sredni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

Eh ... Licze się z opiniami ludzi co nie znaczy że będe sie do nich stosował ... Chce wiedzieć co myslicie o moim "dziele" Miazga sie obraził jak ktoś powiedział i dla jednego usera nie będe pożądkował kabli ... Chęc poznania opini a stosunkowanie sie do nich poprzez ziane ewen. elementów to inna sprawa . Poznac mozna ale decyzja o zmianie danego elementu , zasugerowana w sugesti należy do mnie . A powiedzcie dlaczego jest średni ? Dlatego , ze kable są w bałaganie ? Czy moze dlatego , ze sam CPU ? Reszta bloków będzie na nowym sprzęcie bo ten tego nie wymaga , a nie chce kupować podwójnie bloków bo nie będą pasowac ... Wpadłem na pomysł że poukłądam je w pęki tak , żeby był porządek i , żeby świeciły . Nie będe ich chował ... ( co jak co ale miazga po części osiągnoł swoje .... ) Ten plan z układaniem zralizuje na dniach poniewaz nie chce mi sie ryc dzisiaj czy jutro , zeby za pare dni to rozwalać - kupuje dvd-rw i wywalam te 2 shity co mam ( samsung cd-rw , raz nagrywa raz nie , sam sie zamyka , trza mu tacke trzymać , buszy jak maszynka do mięsa , sony dvd-rw double-laier coś go kopło i czyta tylko dvd cd nie rusza ) Mniej kabli i łatwiej dla chłodnicy Więc za pare dni będzie porządek ...

P.S. Zapomniałem dać foty całości ... eh .... zaraz zapodam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

Eh ... Licze się z opiniami ludzi co nie znaczy że będe sie do nich stosował ... Chce wiedzieć co myslicie o moim "dziele" Miazga sie obraził jak ktoś powiedział i dla jednego usera nie będe pożądkował kabli ...

Powiedziałem to bardziej w ironi. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to ja opinie miazgi mam gdzies jak nie chce sie wypowiadać to nie ... ja lubie ten swiecący burdel i tyle ...Forum nie jest dla niego stworzone tylko dla ogólnej społecznosci ...

Ludzie juz chyba nie wiedzą co to są emotikony i nie potrafią ich rozróżniać. żal.pl :mur:

Eh ... Licze się z opiniami ludzi co nie znaczy że będe sie do nich stosował ... Chce wiedzieć co myslicie o moim "dziele" Miazga sie obraził jak ktoś powiedział i dla jednego usera nie będe pożądkował kabli ... Chęc poznania opini a stosunkowanie sie do nich poprzez ziane ewen. elementów to inna sprawa . Poznac mozna ale decyzja o zmianie danego elementu , zasugerowana w sugesti należy do mnie . A powiedzcie dlaczego jest średni ? Dlatego , ze kable są w bałaganie ?

Miazga sie obraził .... yhy ... za tego posta wyżej zacytowanego :mur:

No nic. Forum jest po to by wyrażać swoją opinie. Pokazałeś układ to go skomentowałem mówiąc, że burdel. Imho jedno słowo wystarczy. Nikomu nie nakazuje robić porządku i stosować sie do moich indywidualnych uwag.

A jeżeli negatywne uwagi Cię drażnią to nie pokazuj kibla. Chyba logiczne, czyż nie?

Pierwszego posta pisałem z przymrużeniem oka, ale jeżeli traktujesz to na poważnie to ja też tak będę.

P.S.: Ale do uwagi pisania po polsku to powinieneś sie zastosować, bo kaleczysz nasz polski język w każdej linijce swojej wypowiedzi :P

To by było na tyle z tych konstruktywnych wskazówek.

Pozdro i peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

A powiedzcie dlaczego jest średni ? Dlatego , ze kable są w bałaganie ? Czy moze dlatego , ze sam CPU ? Reszta bloków będzie na nowym sprzęcie bo ten tego nie wymaga , a nie chce kupować podwójnie bloków bo nie będą pasowac ...

...

masz same markowe cześci a nic ciekawego nie pokazałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

Fotki całości

http://img325.imageshack.us/img325/808/dscf00591tc.jpg

http://img268.imageshack.us/img268/14/dscf00671ox.jpg

Miazga może sie zabardzo uniosłem ... ale to nie było do ciebie wogóle ...eh ....otrzywiscie , ze przyjmuje negatywne opinie do wiadomosći .Chciałem uświadomić ludzi , że nie jestem na "posyłki" ... Twój post zabrzmiał , że musze to poprawić a jak przyjdziesz to ma być zrobione to wtedy sie wypowiesz... Przepraszam ... , żeczywiście moja wina ... emot i wszystko jasne ... to był luźny żart , a ja go nie dostrzegłem , , no cóż przepraszam jeszcze raz ale po wczorajszym nie jestem wpełni sił umysłowych ... to co PEACE ?

@KAMILcom co znaczy coś ciekawego ? Coś ciekawego to ma mieć 3 bloki i licznik przepływu czy jak bo nie czaje ... Wiem , że żeczy z powiedzmy ... średniej półki nie robią same z siebie super kibla ale wedłóg mnie wszystko jest starannie podączone ... no jak zrobie porządek z kablami po zmianie napedu to zobatrzymy jak to będzie wyglądać ... Wszyscy mówice , ze kibel średni i jedyny argument to burdel w kablach , z tego sądze , ze po uporządkowaniu zyska w waszych oczach ?

Edytowane przez lukas_gab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
o ja pie... jaki bajzel

ten oplot przy od wentyla na chłodnicy ci sie rozjechał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi