Skocz do zawartości
glock18

Obudowa

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję złożenie pierwszego wc, ale zaczynam od wymiany obudowy. Zastanawiam się na zakupem obudowy MEDIUM TOWER w której umieścił bym w górnej części chłodnice 3x120(wiąże się to z cięciem obudowy) lub kupił bym BIG TOWER i na tylnej ściance umiescił bym dwie pojedyncze chłodnice w miejscach na wentylatory. Któro rozwiązanie było by lepsze? Jakie modele obudów polecacie (koło 300zł bez zasilacza)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

do mediuma nie zmiescisz na sufyt 3x120. Poprostu nie wejdzie. Zbyt mały odstep od zasilacza, sama chlodnica sie nie zmiesci, a co dopiero z coolerami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do mediuma nie zmiescisz na sufyt 3x120. Poprostu nie wejdzie. Zbyt mały odstep od zasilacza, sama chlodnica sie nie zmiesci, a co dopiero z coolerami.

Chłodnica sie akurat zmieści ;) nad zasiłką jest troche ponad 5cm wolnego miejsca. No ale nie ma sensu tam wogole cokolwiek wkładać.

Bigtower jednak daje duze pole do popisu.

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

tez zalezy czy on chce chłodniczke PRO czy EXTREME. jak 5 cm to pro tez ciezko. 2,5cm chłodnica i 2,5cm cooler. Nie bedzie z kąd brac powietrza i moze byc głosniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupilem sobie cos takiego pod WC

Dołączona grafika

jestem bardzo zadowolony chlodniczka praktycznie miesci sie pod przednim panelem wiec jest duzopo miejsca na inne graty takie jak pompka i inne bloki :)

Edytowane przez pipanol-pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

nie nie nie, chyba ze lubisz wysokie temperatury/ Mozesz zamontować poza budą, ale wtedy nie widze sensu.

Zaprojektuj w corelu i zanies na laser do cięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ha ha ha dobre... moim zdaniem wystarczyla by nawet 1x120 ale jesli chcesz miec pewnosc to 2x120 moj BIX 1x120 spokojnie wytrzymal trzy bloki na CPU NB i GPU aa stosowanie 3x120 i tak duzo ci nie da bo nie zejdziesz ponizej temp otoczenia. radzil bym ci upatrzyc dobra 1x120

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupilem sobie cos takiego pod WC

...

jestem bardzo zadowolony chlodniczka praktycznie miesci sie pod przednim panelem wiec jest duzopo miejsca na inne graty takie jak pompka i inne bloki :)

hmm obudowa wykończona podobnie jak mój stary codegen, nie polecam

jeśli miał bym teraz kupować obudowe to kupił bym taką 2199677[/snapback]

ha ha ha dobre... moim zdaniem wystarczyla by nawet 1x120 ale jesli chcesz miec pewnosc to 2x120 moj BIX 1x120 spokojnie wytrzymal trzy bloki na CPU NB i GPU aa stosowanie 3x120 i tak duzo ci nie da bo nie zejdziesz ponizej temp otoczenia. radzil bym ci upatrzyc dobra 1x120

to po co składać WC skoro temp. na takiej chłodnicy bedą porównywalne z AC

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

?? tak widze ze kamilku jestes nie do uczony ciekawe na jakim wc bedzie mial podobna temp do temp. na AC aa co do obudowy to jestes zywym przykladam ze kazdy chwali swoje.

no tak, teraz każdy ma mieć chłodznice 1x120 bo innaczej jest cipka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

?? tak widze ze kamilku jestes nie do uczony ciekawe na jakim wc bedzie mial podobna temp do temp. na AC aa co do obudowy to jestes zywym przykladam ze kazdy chwali swoje.

No nie wiem kto tu jest "nie do uczony" ale Kamil ma racje. Nie widze sensu składania kibla na trzy bloki z jedną małą chłodniczką skoro temperatury na takim układzie będą podobne do AC.

Chłodnica na trzy wentyle daje ten komfort, że wahania temperatury idle/stress są naprawde bardzo małe. Przy małej chłodniczce woda sie niestety szybko nagrzewa.

p.s:przestań robić burdel i załatwiaj takie sprawy na privie. Sam jesteś przykładem tego, że każdy chwali co swoje. :mur:

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam sie już gubić. To wystarczyła by mi chłodnica 2x120 w obudowie midi? Co sądzicie o tych obudowach >>link<<

podaj config ...

ja bym kupił taką obudowe jak podałem link, wydasz troche wiecej w stosunku do midi, a nie bedziesz żałował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój config

AMD Barton Mobile 2500

Abit NF7

GF6600GT

2 x HDD, DVD-R, SKYSTAR2

Wszystko to w obudowie Modecom FINE2:)

mocno masz to wykrecone

2x120mm wystarczy na 3 bloki jak chcesz mieś lepsze temp. i zapas na przyszłość to kup sobie 3x120mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak z ciekawosci po co ci az taka chlodnica ?? moim zdaniem bezsens teraz procki jzu nie wydzielaja tak duzo ciepla jak kiedys ..

A wiesz ile wydziela ciepła podkręcony Pentium D805 z jakąś mocną kartą (np. GF7800/7900)? ;]

Nie wiesz ? :P

DUŻO ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

Wątpie , ze dwie po 120 mogą sie równac z jedną 2*120 a co dopiero z 3*120 ...

Edytowane przez lukas_gab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi