glock18 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Planuję złożenie pierwszego wc, ale zaczynam od wymiany obudowy. Zastanawiam się na zakupem obudowy MEDIUM TOWER w której umieścił bym w górnej części chłodnice 3x120(wiąże się to z cięciem obudowy) lub kupił bym BIG TOWER i na tylnej ściance umiescił bym dwie pojedyncze chłodnice w miejscach na wentylatory. Któro rozwiązanie było by lepsze? Jakie modele obudów polecacie (koło 300zł bez zasilacza)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Lepsza opcja .... Bigtower i chłodniczka na 3x120 pod dachem. A jezeli chodzi o sam model to ja polecam Chieftecka Bigtowera z serii LBX (długość ok 50cm ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y0ghurt Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) a po co dwa razy ten sam temat <_< ? chieftec big Edytowane 25 Czerwca 2006 przez y0ghurt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 do mediuma nie zmiescisz na sufyt 3x120. Poprostu nie wejdzie. Zbyt mały odstep od zasilacza, sama chlodnica sie nie zmiesci, a co dopiero z coolerami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) do mediuma nie zmiescisz na sufyt 3x120. Poprostu nie wejdzie. Zbyt mały odstep od zasilacza, sama chlodnica sie nie zmiesci, a co dopiero z coolerami.Chłodnica sie akurat zmieści ;) nad zasiłką jest troche ponad 5cm wolnego miejsca. No ale nie ma sensu tam wogole cokolwiek wkładać. Bigtower jednak daje duze pole do popisu. Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 tez zalezy czy on chce chłodniczke PRO czy EXTREME. jak 5 cm to pro tez ciezko. 2,5cm chłodnica i 2,5cm cooler. Nie bedzie z kąd brac powietrza i moze byc głosniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Chyba wezmę bigtowera ale dalej się zastanawiam jaką chłodnice wybrać i gdzie najlepiej ją umieścić? P.S. Jak usunąć zdublowany temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 napisz do modera albo do jakiegos admina na PW. Bierz big towera. Lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 ...dalej się zastanawiam jaką chłodnice wybrać i gdzie najlepiej ją umieścić?To chyba najlepszy wybór jakiego można dokonać >> klick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) ja kupilem sobie cos takiego pod WC jestem bardzo zadowolony chlodniczka praktycznie miesci sie pod przednim panelem wiec jest duzopo miejsca na inne graty takie jak pompka i inne bloki :) Edytowane 25 Czerwca 2006 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zastanwiam się czy można zmontować chłodnice 3x120 bez cięcia obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 nie nie nie, chyba ze lubisz wysokie temperatury/ Mozesz zamontować poza budą, ale wtedy nie widze sensu. Zaprojektuj w corelu i zanies na laser do cięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 tak z ciekawosci po co ci az taka chlodnica ?? moim zdaniem bezsens teraz procki jzu nie wydzielaja tak duzo ciepla jak kiedys .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Planuje pod tą chłodnice podłączyć 3 bloki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 ha ha ha dobre... moim zdaniem wystarczyla by nawet 1x120 ale jesli chcesz miec pewnosc to 2x120 moj BIX 1x120 spokojnie wytrzymal trzy bloki na CPU NB i GPU aa stosowanie 3x120 i tak duzo ci nie da bo nie zejdziesz ponizej temp otoczenia. radzil bym ci upatrzyc dobra 1x120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) ja kupilem sobie cos takiego pod WC ... jestem bardzo zadowolony chlodniczka praktycznie miesci sie pod przednim panelem wiec jest duzopo miejsca na inne graty takie jak pompka i inne bloki :) hmm obudowa wykończona podobnie jak mój stary codegen, nie polecam jeśli miał bym teraz kupować obudowe to kupił bym taką 2199677[/snapback] ha ha ha dobre... moim zdaniem wystarczyla by nawet 1x120 ale jesli chcesz miec pewnosc to 2x120 moj BIX 1x120 spokojnie wytrzymal trzy bloki na CPU NB i GPU aa stosowanie 3x120 i tak duzo ci nie da bo nie zejdziesz ponizej temp otoczenia. radzil bym ci upatrzyc dobra 1x120 to po co składać WC skoro temp. na takiej chłodnicy bedą porównywalne z AC Edytowane 25 Czerwca 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Znalazłem cos takiego link. Można dostać takie obudowy w Polsce? Edytowane 25 Czerwca 2006 przez glock18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 ?? tak widze ze kamilku jestes nie do uczony ciekawe na jakim wc bedzie mial podobna temp do temp. na AC aa co do obudowy to jestes zywym przykladam ze kazdy chwali swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 ?? tak widze ze kamilku jestes nie do uczony ciekawe na jakim wc bedzie mial podobna temp do temp. na AC aa co do obudowy to jestes zywym przykladam ze kazdy chwali swoje.no tak, teraz każdy ma mieć chłodznice 1x120 bo innaczej jest cipka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 nie wiem czy kazdy ale ty pewnie tak.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) ?? tak widze ze kamilku jestes nie do uczony ciekawe na jakim wc bedzie mial podobna temp do temp. na AC aa co do obudowy to jestes zywym przykladam ze kazdy chwali swoje.No nie wiem kto tu jest "nie do uczony" ale Kamil ma racje. Nie widze sensu składania kibla na trzy bloki z jedną małą chłodniczką skoro temperatury na takim układzie będą podobne do AC. Chłodnica na trzy wentyle daje ten komfort, że wahania temperatury idle/stress są naprawde bardzo małe. Przy małej chłodniczce woda sie niestety szybko nagrzewa. p.s:przestań robić burdel i załatwiaj takie sprawy na privie. Sam jesteś przykładem tego, że każdy chwali co swoje. :mur: Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 ja nie chwale tylko chcialem pomoc no ale skoro tak to odbieracie to oki juz sie wynosze z tego tematu... tylko kupowac obudowe i chlodnice to nie lepiej bylo by upchnac w tego midium 2x120 ?? taniej i bez stresu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zaczynam sie już gubić. To wystarczyła by mi chłodnica 2x120 w obudowie midi? Co sądzicie o tych obudowach >>link<< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zaczynam sie już gubić. To wystarczyła by mi chłodnica 2x120 w obudowie midi? Co sądzicie o tych obudowach >>link<<podaj config ... ja bym kupił taką obudowe jak podałem link, wydasz troche wiecej w stosunku do midi, a nie bedziesz żałował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Mój config AMD Barton Mobile 2500 Abit NF7 GF6600GT 2 x HDD, DVD-R, SKYSTAR2 Wszystko to w obudowie Modecom FINE2:) Edytowane 25 Czerwca 2006 przez glock18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Mój config AMD Barton Mobile 2500 Abit NF7 GF6600GT 2 x HDD, DVD-R, SKYSTAR2 Wszystko to w obudowie Modecom FINE2:) mocno masz to wykrecone 2x120mm wystarczy na 3 bloki jak chcesz mieś lepsze temp. i zapas na przyszłość to kup sobie 3x120mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 mocno masz to wykreconeObecnie to nie bardzo przy tych upałach to na procku i grafie mam na starcie praiwe 50C. Czy dwie chłodnice 120 bedą miały porównywalną wydajność do chłodnicy 3x120? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 tak z ciekawosci po co ci az taka chlodnica ?? moim zdaniem bezsens teraz procki jzu nie wydzielaja tak duzo ciepla jak kiedys .. A wiesz ile wydziela ciepła podkręcony Pentium D805 z jakąś mocną kartą (np. GF7800/7900)? ;] Nie wiesz ? :P DUŻO ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) Wątpie , ze dwie po 120 mogą sie równac z jedną 2*120 a co dopiero z 3*120 ... Edytowane 26 Czerwca 2006 przez lukas_gab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Wątpie , ze dwie po 120 mogą sie równac z 1*120 a co dopiero z 3*120 ...a o co chodzi :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...