Gość Pioorek Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 ZAPOMNIALEM O SOSXIE EXO3! :( Dzis robilem znow pizze i zapomnialem zeby wyprobwac nowy sosik... eh. Misiek, prawda, za pierwszym razem wychodzi srednia, a im wiecej robimy tym lepsze wychodza ;] dzisiaj ciasto guniatalem dobre 20 minut i wyszlo na cala blache, do tego musialem boki pozawijac bo sie nie miescilo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 a jak robicie te pizze to nie wychodzi za sucha ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Nie nie wychodzi sucha, jest naprawdę doba ja ugniatałem już za drugim razem 24min piekłem 13min i wszytko OK. Plus modowany sos :D i wiecie co „Pizza la PurePC” ROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Modowany sos :lol: przyznaj sie, ze podniosles napiecie na gpu pizzy i podniosles taktowania sosowi... ;] Wlasciwie, te 1.5 szklanki maki to troche za malo. Dajcie 2 szklanki. Mozna chwile skaldniki pomieszac, potem wziac w reke, na stol i reka rozrabiac z 8minut, wlozyc do miseczki, przykryc szmatka i dalej skladniki robic. Chodzi mi o to, ze z poczatku nie trzeba wcale tym narzedziem drewnianym mieszac, mozna w reke wziac ;). True, dzisiaj rozrabialem ciasto dluzej niz zwykle, i pizza wyszla wieksza, az musialem boki zawinac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) A u mnie właśnie pizza sie robi, znaczy w piekarniku już jest. Już łapki zacieram :unsure: Ale musze powiedzieć że nażarłem sie ścierając ser i krojąc szynke :lol2: Mam nadzieje że dobra wyjdzie, to częściej zagości w kuchni. BTW Nawet dużego bajzlu nie zrobiłem ;] EDIT Ale doooobra była ta pizza. Tak sie nażarłem ze hej. A najlepsze że nie zjadłem całej tylko +/- połowe :lol: Edytowane 1 Lipca 2006 przez el_gringo_dado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Nice ;) Miales problemy z pochwyceniem ciasta w rece? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) Zaje super pizza, dzisiaj jadlem, pol rodziny sie na jadlo . Super polecam. Jutro robie druga. ;) Pizza Pro , eLo ,jazzy i w ogole super. Edytowane 1 Lipca 2006 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Moja robić tą samą pizze w domu :) Polecam zamiast pieczarek dać grzyby z lasu. Pyyyyycha. Tak samo dodać zamiast grzybów pełno warzyw - kukurydza, papryka, groszek .... Co tylko dusza zapragnie :) Smacznego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Wszystko co znajdziecie w lodowce, szafce , piwnicy to sru na pizze. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) ZAPOMNIALEM O SOSXIE EXO3! :( Dzis robilem znow pizze i zapomnialem zeby wyprobwac nowy sosik... eh. :cry: mam nadzieję, że następnym razem się poprawisz :D Pamiętajcie jednak by nie przesadzać z tą pizzą - tj. co za dużo to nie zdrowo ;) Macie może jakieś ciekawe, "ekonomiczne" propozycje co do składników pizzy? Ja dodaje pieczarki, jakieś mięsko, cebulke - wszystko podsmażone + papryka + ser + przyprawy + sos v1.01 :D Edytowane 1 Lipca 2006 przez EXO3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Nice ;) Miales problemy z pochwyceniem ciasta w rece? Ale tylko na początku, jak sie już lekko wyrobiło to bez najmniejszych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Po co podsmazacie dodatki do pizzy ? Moj znajomy kucharz oduczyl mnie tego, i pizza jakos lepiej smakuje, jest taka "lzejsza". Sprobojcie komponowac pizze w tej kolejnosci: najpierw sosik, pozniej ser, a na koncu dodatki, one sie zatopia do polowy w serze, a na gorze fajnie przypieka. Jak ser jest dodawany na koncu, to tworzy taka warstwe pod ktora wszystkie dodatki sie gotuja..... Klade cienkie plasterki pieczarek, szynki, krazki cebuli , papryczka chili, salami. wszystko na surowo, jest szybciej, wg mnie smaczenij i zdrowiej, bo nie musimy podsmazac na oleju. Po wyjeciu pizzy z piekarnika posypuje oregano i solą. Zapach i smak rewelacyjny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Heh nikt nie podsmaza wszystkich skladnikow, mowa o pieczarkach. Nie iwem jak mozna wrzucic pieczarki bez podsmazania, niemal surowe wtedy sa... Co do kolejnosci ukladania skladnikow, hmm wyprobuje, rzecczywiscie jak posypuje to wszystko serem, to pizza wyglada praktycznie zolto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) :) jak pokroisz pieczarki na cieniutkie plasterki i nie beda przykryte serem, to sie ladnie upieka. Co to za mania zasypywania wszystkich dodatkow serem, ktory po roztopieniu wszystko zakrywa i dodatki nie moga sie podpiec :P. Toz to zapiekanki sie tak robi :) a nie pizze :). Pochwale sie moja pizza :). Edytowane 1 Lipca 2006 przez RS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Masz racje, przekonales mnie. Pieczarki rozumiem na BARDZO cieniutkie kawalki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanChin Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 w pizzeriach też ser jest na spodzie :) przynajmniej u mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Wyższa szkoła jazdy - spróbujcie dodać takie średnio grube prostokąty z sera (kroimy gruby kawałek i dzielimy na kilka mniejszych) na brzeg pizzy, i zawińcie je w ciasto :) Kiedyś to podejrzałem w Telepizzy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 tak :). Jak sa grube to puszczaja za duzo wody przy pieczeniu i to rozmiekcza pizze. Mozesz to zauwazyc gdy smazysz pieczarki.. po pewnym czasie na patelni jest trocge wody. Wieczorem zapodam wam przepis na sosik ktory stosuje. Robi sie go ze swierzych pomidorow :) 0 koncentratu :P. Pyszny , bedzieporownanie do sosu a'la PurePc :) pozdro dla pizz'o maniakow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 okej, ja dodam to wszystko (sos exo3 i twoj) na poczatek postu, i bedzie faq pizzy, oczywiscie bez creditsow sie nie obejdzie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 BTW to mam do was pytanko... Co sądzicie o pizzach z pizzerii?? Bo w polsce to kurde bieda... U mnie w katowicach same kiepskie, w pizzy hut da się zjeść tylko na puszystym cieście ucztę serową albo hawajską, reszta kiepska... Ciągle po głowie krąży mi pizza na cieńkim cieście jaką jadłem we włoszech <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) hmmm no ogólnie rzecz biorąc to nie jest najlepiej, jeśli mam już coś jeść w knajpie to ostatnio wole poświęcić kase na kebaba niż na pizze :) Powiem wam, że zrobienie dobrej pizzeri to nie jest taka wielka filozofia - potrzeba troche chęci i umiejętności. Najlepszą chyba do tej pory pizze w Polsce jadłem będąc na wakacjach u babiczki :) w woj. lubelskim, miejscowość mała -można powiedzieć, że wieś z prawami miejskimi, a mimo to pizze mieli za*ebistą i do tego ceny duuuużo niższe od tych chociażby w Telepizzy itp itd....jaki z tego wniosek? Cywilizacja i kapitalizm niszczą pizze :D edit: Co to za mania zasypywania wszystkich dodatkow serem, ktory po roztopieniu wszystko zakrywa i dodatki nie moga sie podpiec :P. Toz to zapiekanki sie tak robi :) a nie pizze :).Dlatego też ja najpierw pieke pizze bez sera - ser dodaje na sam koniec - w temperaturze 220 oC stopienie go zajmuje kilka minut. Nie wiem czy robie dobrze czy źle ale jakoś tak się przyzwyczaiłem :P Edytowane 2 Lipca 2006 przez EXO3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Mozarella najlepiej się do pizzy nadaje, chociaż ja tam goude stosuje z powodzeniem... Tylko tak jak mowisz, trzeba dodawac na koniec, bo inaczej sie moze spalic lekko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 nie tyle spaclić ale jeśli posypiemy wszystko serem już na początku to wydaje mi się że składniki znajdujące się pod spodem by się zaparzyły* ps. eeetam mozarella :P gouda z mleka od polskich kroofek jest de best :D ___________ * - taki tam żargon ;) chodzi o to by składniki się piekły, a nie gotowały na parze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanChin Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 ja najlepszą pizzę jadłem rok temu w miasteczku co się GRODKÓW nazywa w województwie opolskim... dzisiaj robię pizzę a'la PurePC ;) postaram się o jakieś fotki z placu boju ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Jestem w trakcie robienia:) pizzy:D sosik pachnie pysznie czosnek mniam:D oczywiscie zapiekam w zawijanych brzegach ser:) i ser OBOWIAZKOWO na spod:) Teraz niech tylko ciasto wyrośnie:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Zdaj relację czy podoba ci się zapieczony ser w brzegach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) Zdaj relację czy podoba ci się zapieczony ser w brzegach :)Podoba nie podoba:| ale cos zle zrobilem ciasto:P narazie sie piecze.... myk jest taki ze BRZEGI SIE ROZWINELY w piekarniku:| wrr....no ale coz 1 raz:) ale juz widze ze gouda ladnie sie spieka:) PYSZNA tyle powiem wrazenia uwagi: -3 ząbki duze czosnku to juz bylo duzo za duzo -troszke spiekla sie ( za nisko blache polozylem) -ciasto wyszlo super idealne ( lekki posmak drozdzy) -ser w brzegach idealnie sie zapiekl tlyko ze sie brzegi roziwnely;) ale i tak jak na 1 raz smakowalo wszystkim:) Edytowane 3 Lipca 2006 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 A ja dobralem zly ser :| Caly sie roztopil i zmieszal sie z tluszczem.Babka mi w sklepie dala jakis inny gatunek niz gouda... Jutro podejscie numer 2 i sprobuje tego sosu by EXO3... zastanawiam sie nad oliwkami :) Kiedys jadlem pizze z nimi i mi smakowalo... A tak wogle to mam jakis sos w lodwce z Telepizzy tyle ze jest on do polania pizzy zamiast ketchupu i pytanko czy mozna go dac na spod ? Probowal ktos z tej pizzeri. Jedno jest pewne nie smakuja mi ich pizze. Czesto ciasto jest niedopieczone... przynajmniej w tej pizzeri, ktorej czasem jadam obiad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Dzisiaj robilem pizze z tunczykiem mmmmmmmm , kumpel byl, tez troche dostal i bardzo mu smakowala. Ciasto ladnie uroslo i bylo spoko ma sie fach w lapie do ugniatania :). Nastepna pewnie zrobie wegetarianska albo cos sie wymysli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 A ja dobralem zly ser :| Caly sie roztopil i zmieszal sie z tluszczem.Babka mi w sklepie dala jakis inny gatunek niz gouda... Jutro podejscie numer 2 i sprobuje tego sosu by EXO3... zastanawiam sie nad oliwkami :) Kiedys jadlem pizze z nimi i mi smakowalo... A tak wogle to mam jakis sos w lodwce z Telepizzy tyle ze jest on do polania pizzy zamiast ketchupu i pytanko czy mozna go dac na spod ? Probowal ktos z tej pizzeri. Jedno jest pewne nie smakuja mi ich pizze. Czesto ciasto jest niedopieczone... przynajmniej w tej pizzeri, ktorej czasem jadam obiad. Skosztuj ten sos. Jak będzie Ci smakować to wal na spód :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...