FumFel_20 Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Siema. Sprzęt tak jak w podpisie.Niewiem od czego zacząć :) .Coś się nie tak dzieje z moim kompem.Wcześniej gdy miałem antka 2000+ na 0.18 było ok.Teraz mam tego na stepingu B0 i są jaja.Jak tylko dostałem go to odrazu na 166mhz fsb i mnożnik na 12.wszystko ok zero niestabilności.Tylko jeden feler, jak z poziomu windowsa dałem uruchom ponownie to jużtrup.Po restarcie monit się nie odpalał.Trzeba było wyłączyć kompa i na nowo włączyć.Teraz jest gożej.30 minu temu to koszmar przeżyłem.Zwis po POST-cie albo przy łądowaniu windy.Nieraz to jak w biosie buszowałem to też zwis.Innym razem jak se po biosie latałem to wszystko ok ale jak już kliknełem na F10 i Y to zwis.Proca przestawiałem nawed na wartości fabryczne ale to nic niedawało.Wywalało błędy w windze (przy ładowaniu).Niewiem jakim cudem teraz się odpalił!Co się dzieje?Pomużcie!.... dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Miałem (i czasem mam) podobne problemy. Może zasiłka?! U mnie jak ruszę mocniej kompa to od razu mam zwiecha, a przy ładowaniu albo zamarza winda, albo wyskakuje jakiś błąd pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 zasiłke mam już trzecią w przeciągu 4 dni, to napewno nie to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 może to pamiątki, sprawdź memtestem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 pamiętki raczej nie bo jak na moim wcześniejszym antku 2000+ palominio :) były przetaktowane na 333 mhz i zero niestabilności.Ale zaraz sprawdze mem testem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Hej a jaki inny progrem jest dobry?Bo niemam stacji dyskietek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 jeszcze jest coś z goldmem czy jakoś tak, a co do tego że chodziły to u mnie też chodziły a cztery dni temu przestały :( tak same z siebie, może jakaś czarna seria pamięci :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 ale np. teraz chodzi wszystko OK.Zero żadnych niestabilności.Co jest?.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N.E.O.P.L.A.S.M Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 A napięcie w sieci? Piszesz, że to już 3 zasilacz ostatnio. (może np sąsiad sobie spawarkę kupił :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 nie :) Zasilacze sprawdzałem już 3 bo wcześniej miałem problem z przetaktowaniem stabilnym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Hej no pomocy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 ja to skomentuje tak: OT caly AMD wlasnie :P :D hahahahahahahaha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 ja to skomentuje tak: OT caly AMD wlasnie :P :D hahahahahahahaha Qrcze, przestan pisac glupoty co ? :x Takie posty sa zajebiaszczo pomocne & IMHO postfuckerskie :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 no coz - a co tak na licznik patrzysz?!?!? bo ja sie na niego przestalem patrzec juz dawno temu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 genghiskhan ja ty czekam na pomoc a nie na Twoje nalewanie się.Niemasz się do czego przyczepić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 kurde nie wiem co ci poradzic - mi np. kopie sie wypalarka i tez mi nikt nie pomogl... kurde samemu trza sie czasem glowic nad odnalezieniem przyczyny.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 aha juz mam - wiesz co zrob - wloz proca raz jeszcze - i ramy podociskaj - moze to byc to - ale nie jestem pewnien - czasem z byle powodu kompy swiruja - hehe... co jeszcze moge ci pooradzic - zmien napiecie na procu - na nizsze albo wyzsze...kombinuj cos nie wiem... jaka masz temp na procu??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 kurde nie wiem co ci poradzic - mi np. kopie sie wypalarka i tez mi nikt nie pomogl... kurde samemu trza sie czasem glowic nad odnalezieniem przyczyny.... nie zachowuj się jak największy poszkodowany tylko pomóż jak coś wiesz a jak nie to daj spokój z takimi postami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 teraz nan ba procu 31 stopni, po 30 minutowym graniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 z rana pobawie się kompem, zobaczymy co jest(znaczy się powyjmuje i wsadze spowrotem :) )A może to za słaby zasilacz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 No już wiem co jest.Pamięci się powoli walą (chyba). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lammpatix Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 (Eraser) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 kurde nie wiem co ci poradzic - mi np. kopie sie wypalarka i tez mi nikt nie pomogl... kurde samemu trza sie czasem glowic nad odnalezieniem przyczyny.... nie zachowuj się jak największy poszkodowany tylko pomóż jak coś wiesz a jak nie to daj spokój z takimi postami daj se na looz juz dobra? no widze ze problem juz chyba rozwiazany - pamiatki!?!?! musisz sie upewnic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Tak pamiątki, bo teraz jade na fsb 133 mhz i pamiętki też.Jak tylko przełącze pamiątki na 166mhz (przyokazji timingi na minimóm i +0.3V) to już się jaja dzieją. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Przegrzałeś procka kolego i już nic nie poradzisz na to. Wiem coś na ten temat bo juz to kiedys przerabiałem i miałem takie same efekty jak ty. Potrafiłem wyciągnąć 160MHz FSB z Durona 700 !!!! Niestety skończyło się to dla niego przedwczesną (i to o wiele) śmiercią - co było do przewidzenia. Na szczęście udało się dostać nowy egzemplarz w ramach gwarancji :) poczytaj dokladnie!! przeciez pisze jak byk, temperatury ma niskie a proca nowego. przegrzac proca na wc to trza sie postarac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Tak pamiątki, bo teraz jade na fsb 133 mhz i pamiętki też.Jak tylko przełącze pamiątki na 166mhz (przyokazji timingi na minimóm i +0.3V) to już się jaja dzieją. moje kingstonki chodzily pol roku na 333mhz podkrecone z 266mhz pewnego dnia wstaje rano wlaczam kompa winda sie nie laduje bledy jakies??!!??!! no to mysle [gluteus maximus] zwalilem sysa. chce instalowac sysa i [gluteus maximus] nie da rady :? ciagle jakies bledy :? zmienilem pamieci i all oki bylo. jak juz ci robia takie jaja to szybko je gdzies do reklamacji bo one beda sie sypac bardziej nic mniej :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Tak pamiątki, bo teraz jade na fsb 133 mhz i pamiętki też.Jak tylko przełącze pamiątki na 166mhz (przyokazji timingi na minimóm i +0.3V) to już się jaja dzieją. a jednak miałem racje :D jak dorwiesz gdziej floopa to dla pewności spawdź je, ja po 20% miałem 261 głędów :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 dajcie linka do tego programu goldmem jesli mozecie. odpale u siebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 do golda nie mam,a ja robiłem memtestem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 mam ten sam problem z niewstawaniem porestarcie ale pojawilosie poz zmianie procka na 0,13 i szynie pow 166 pamieci dobre wczesniej chodzily na 400 bez bledow teraz tez testowalem je mem testem na magistralo 190 przez kilka godzina i zero błedow .W którym poscie czytalem ze te procki to jakes walniete wersje 2400+ 2600+ przemianowane na nizsze - mało prawdopodobne ale kto tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...