Bernał Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Witam, Tak jak w temacie. Kompletnie nie znam się na zasilaczach. Chcę kupić zasilacz pod nowy sprzęt choć go jeszcze nie posiadam, ponieważ w obecnym mam codegena ;) i wszystko mi się przegrzewa ;/. Proszę doradźcie jaki zasilacz zakupić (najlepiej 'na wyrost', żeby dał sobie radę przy OC, uciągnął dwa dyski SATA i dwa napędy cd). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Ile masz kasy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Bernał napisał(a): Witam, Tak jak w temacie. Kompletnie nie znam się na zasilaczach. Chcę kupić zasilacz pod nowy sprzęt choć go jeszcze nie posiadam, ponieważ w obecnym mam codegena ;) i wszystko mi się przegrzewa ;/. Proszę doradźcie jaki zasilacz zakupić (najlepiej 'na wyrost', żeby dał sobie radę przy OC, uciągnął dwa dyski SATA i dwa napędy cd). Podaj orientacyjnie karte, jaki proc i ile kasy chcesz przeznaczyć na zasiłke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Na razie same ogólniki... Mógłbyś przynajmniej napisac, jakie masz plany co do grafiki i ile mniej-wiecej kasy masz zamiar wydac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernał Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 No wiem, wiem. Tylko, że o poradę jaki proc, jaka karta też miałem zamiar Was poprosić :) - w poście za 2 miesiące przed zakupem całego zestawu. Do wydania mam 5000zł na: procesor, mobo, 2gb ram, kartę grafiki, zasilacz (dyski i napędy, obudowa, monitor zostają ze starego komputera). Komp ma służyć do gier i do pracy (PhotoshopCS2, Corel). Ale wiadomo jak gry będą działać dobrze to i programy też. Nie wiem dokładnie jaki procesor ponieważ w tym momencie jak sami wiecie nie powinno się nic wybierać. Zależnie od cen i wydajności będzie to pewnie jakiś Conroe lub X2 na AM2. Wiem, że ciężko wybrać zasilacz w ciemno, ale w tym momencie wszystko mi się tak przegrzewa, że nie jestem w stanie pracować, a tu jeszcze 2 miesiące czekania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 ja radze Ci poczekać jeszcze te dwa miechy i nie kupować nawet zasilacza :), gdyż Seasonic wydaje nowe modele M12(odpinane przewody) i Energy+(nowa rew. zasilaczy S-12), które mogą trochę namieszać na rynku zasilaczy :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernał Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 cavarr napisał(a): ja radze Ci poczekać jeszcze te dwa miechy i nie kupować nawet zasilacza :), gdyż Seasonic wydaje nowe modele M12(odpinane przewody) i Energy+(nowa rew. zasilaczy S-12), które mogą trochę namieszać na rynku zasilaczy :)ja mogę poczekać, ale mój dysk, który sie przegrzewa i zacina - nie bardzo. Obudowę mam otwartą, a mimo to jest ciężko. Tymczasowo mam postawiony obok kompa jakiś gruchoczący wentylator - ale tak sie nie da, zwariuje przez to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 a mi sie wydawalo, ze zasilacz jest od tego zeby trzymac napiecia i 'zasilac' kompa, a nie od tego zeby chlodzic dyski :lol: kup sobie jakis wentyl. jakie masz miejsce na wentylatorek z tylu? 80 czy 120? jesli 120 to moglbys zainwestowac w Fander'a bialego :) jak 80 to AC TC 3 (chyba dobrze napisalem :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Bernał napisał(a): ja mogę poczekać, ale mój dysk, który sie przegrzewa i zacina - nie bardzo. Obudowę mam otwartą, a mimo to jest ciężko. Tymczasowo mam postawiony obok kompa jakiś gruchoczący wentylator - ale tak sie nie da, zwariuje przez to... To, ze masz doczytki z dysku (wydaje wtedy takie niemile odglosy:)) i przegrzane komponenty nie jest winą biednego Codegena. Kup sobie parę wiatraczków- przydadza sie do nowej maszynki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernał Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Muniol napisał(a): To, ze masz doczytki z dysku (wydaje wtedy takie niemile odglosy:)) i przegrzane komponenty nie jest winą biednego Codegena. Kup sobie parę wiatraczków- przydadza sie do nowej maszynki.Hehehehe, dobra dzięki wielkie za pomoc. Też myślałem że zasilacz jest do zasilania, ale kiedyś mi w sklepie nagadali, że za słaby zasilacz powoduje przegrzewanie się komponentów komputera ;) Uwierzyłem fachowcom... Ponieważ w mojej przedpotopowej obudowie nie ma nawet miejsca na wentylator z przodu, postanowiłem już teraz zakupić nową i będzie to Lian Li PC-7 SE Srebrna. I teraz kolejne pytanie. Posiada ona 2 wentyle z tyłu i z przodu. I jest dodatkowe miejsce na jej górnej części (wylot pionowy) - 80mm. Jaki wentylator tam wstawić, co polecacie? Edit: kupiłem AC TC 3 tak jak pisaliście, zobaczymy jak się będzie sprawować... Edytowane 29 Czerwca 2006 przez Bernał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 'na 5v powinien byc nieslyszalny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...