Skocz do zawartości
Mate

Nowe nazwy bloków ... cd...

Ktora grupa nazw najbardziej Wam odpowiada?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Ktora grupa nazw najbardziej Wam odpowiada?

• Atomic, Nukleon, Orbital, Crystal
      30
    • Freezer, Hammer, Driller
      4
    • SmartMate, SuperMate, WaterMate,
      9
    • Water-Wave, water-current, water-storm
      7
    • Blizzard, Rain, Raibow
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe, no ok, od siebie powiem tyle:

Atomic, Nukleon, Orbital, Crystal - calkiem niezle, szczegolnie orbital i cristal moga pasowac do twoich planowanych frezowanych blokow z przezroczystymi topami.

Freezer, Hammer, Driller - cos mi to zalatuje robotami drogowymi, na bloki raczej malo ciekawe

SmartMate, SuperMate, WaterMate - z calym szacunkiem mate, ksywka moze i fajna, ale od blokow sie z nia odpieprz :lol:

Water-Wave, water-current, water-storm - a nie lepiej samo wave,current, storm ?

Blizzard, Rain, Rainbow - chyba mialo byc rainbow :wink:

No coz, powiem ze przedstawia sie to 100x lepiej niz poprzednie "propozycje" :wink:

Z mojej strony powiem, ze jestem w kropce. Jak dla mnie najfajniejszy jest numer 1, stymze pod jednym jedynym warunkiem, mianowicie blok musi byc wart takiej nazwy, wiec nie bylbym za zmienianiem nazwy ktoregokolwiek z wierconych na orbital, crystal albo cos podobnego :oops:

Tak wiec moje zdanie byloby takie, stara generacja (wiercone) niech dostanie nazwy typu rain, rainbow, wave, current, natomiast twoje z niecierpliwoscia wyczekiwane propozycje nowej frezowanej generacji niech maja orbital, crystal, wtedy to by pasowalo, ale nie wrzucaj obu "technologii" do jednego nazewniczego wora, bo moze byc zabawnie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Emmm ... " blok musi byc wart takiej nazwy, wiec nie bylbym za zmienianiem nazwy ktoregokolwiek z wierconych na orbital, crystal albo cos podobnego" -yup nic dodac , nic ujac.W sumie propozycje sa lepsze od poprzednich , ale ... a moze za bardzo nazekam ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie moznaby tak jakis polskich nazw ???

np:

krakowska

swojska

serdelki

:lol: :lol: :lol: oczywiscie zart....

co do nazw to jestem raczej za polskimi - czy musimy sie dopasowywac (jak zawsze) do obcokrajowych nazw ??? POLACY NIE GESI - TEZ SWOJ JEZYK MAJA..... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ,ze to offtopic i wogule ...

Pytanie dnia -

co oznacza termin ; FRIGID PIPE ! ?

Odpowiedź -

OZIĘBŁE RURY/FAJE !

...

No off topic, ale to oznacza : "Zamrożona rurka" 8)

heh ...

frigid - oziębły(a/e)

frozen - zamrożony(a/e)

Dosłowne tłumaczenie - oziębła rurka ...

ale pipe - to takze fajka ;] Nie znam podobnego frazesa.

<gdyby ktos nie wiedzial mowie o debilnym patencie CePecE >

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reed fajnie , ze mi przypomniales heh .. :roll:

Mialem na mysli "stare" wiercone bloczki -ktore de facto dostaly wreszcie nazwy.Chcialem troche popsioczyc...

Blok CPU 'Blast1' B1 (SEv1)

Blok CPU 'Storm1' S1 (LEv2)

Blok CPU 'Storm2' S2 (LEv3)

Blok CPU 'Wave1' W1 (MEv1)

....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi