Skocz do zawartości
alvin

Złamana Nóżka Coolera

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam pewnien dosyc nietypowy problem: zakupilem cooler firmy arctic-cooling o taki: http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=15, przy zakladaniu jednak nie wytrzymala nozka ktora zaczepia sie cooler do plyty i sie zlamala :? , odnioslem pospieszne cooler do sklepu, sprzedawca poogladal, podzwonil i przyjal niby na gwarancje, ktora polega na odeslaniu coolera do hurtowni a tam pomysla co z tym zrobic. Dowiedzialem sie jednak, ze jest to uszkodzenie mechanicze z mojej winy (no a czyjej? samo sie nie zaklada B) ) i prawdopodobnie nie zostanie to uwzglednione. Jesli tak sie stanie (bede wiedzial za 2-3 tyg) to czy moge gdzies jeszcze interweniowac z tym? szkoda stracic troszku zlotowek przez jakies wady fabryczne....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropos zapinek. Nie orientujecie się czy można gdzieś dostać tą czarną część, którą się przykręca do podstawki w zalżności od socketu (Pentagram QVC 100Cu+)? chodzi mi o to co znajduje się nad radiatorem, a pod wentylem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupi się tak łatwo. Nie da się założyć takiej samej zapinki. Wiem bo też mi się złamała i działałem na prowizorce. Na szczęście gość z allegro od którego kupiłem uznał mi gwarancje i przysłał radiator z zapinką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będe robił prowizory, bo ona by mi się przydała raczej do tego, żeby sprzedać tego Pentagrama, a nie do własnego użytku.

Poza tym znając moje szczęście, to bym zrobił jakąś krzywą, że zaraz by było po rdzeniu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi