Pablo_el Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) Jaki UPS 500W minimum polecacie? Moj stary APC Smart UPS 1400 powoli konczy swoj zywot (a wlasciwie jego baterie ;)) wiec musze cos kupic. Spadki napiec w mojej okolicy to normalka wiec bez upsu ani rusz. Narazie zastanawiam sie nad tym kilk ale jestem otwarty na wszelkie propozycje. Sprzet z sygnaturki - zamierzam dorzuci tylko drugiego 7900GT niedlugo. Monitor LACIE electron19 BLueIV. No i smigac musza na tym Logitech Z-5500. Edytowane 1 Lipca 2006 przez Pablo_el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 hmm z tego co wiem w UPS da się wymienic baterie...nie bardziej by sie to opłacało?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Najbardziej sensowne będzie wymienić baterie. IMHO zakup nowego UPS'a to bezsens, szkoda kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_el Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Baterie do mojego UPSa kosztuja 100$. Pozatym to stary model (ma z 5 lat) i czasem nienadaza ze zmiana zrodla zasilania i wszystko gasnie na chwile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Jeśli Twoja zasiłka ma aktywne PFC, a pewnie ma to nie ma się czemu dziwić, że 5 letni UPS wariuje nawet produkcji APC :wink: Do tego bateryjki ze zmniejszającą się pojemnością. Szukaj takiego APC, który ma sinusoidalny przebieg fali i będzie oki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_el Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 moj staruszek to taki model klik Jak zobaczylem ceny nowego modelu to dalem sobie spokoj i zaczalem szukac baterii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Oryginalne RBC8 to wydatek około 370 pln. Nie polecam zamienników z wyjątkiem produktów Powerware, to OEM sprzedawany pod marką m.in Hewlett Packarda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...