Skocz do zawartości
KAX_

Zamulanie Komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w temacie, od ostatnich kiklu dni podczas kopiowania czegokolwiek na dysk komp srasznie zamula, do tego stopnia, ze nie mozna nawet podczas kopiowania słuchać normalnie muzyki z foobara ani nawet używac innych programów.... ma ktoś jakieś pomsły co może być nie tak, wiem że to normalne, że podczas nagrywania na DVD komp troche zamula ale nie aż do tego stopnia co umnie, bo u mnie nie idzie normalnie użtkować komputera odczas kopiowania....

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź jak Ci pracuje twardy dysk. Zobacz czy przypadkiem nie włączyło Ci się PIO, ew. czy po prostu dysk nie pada. Posprawdzaj transfery między HDD a MOBO. Zobacz koniecznie SMART twardego dysku.

Inna sprawa to sprawdź czy Ci się przypadkiem prociek nie przegrzewa.

Edytowane przez Excray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się zapomniałem o trybie PIO, właczona jest ta opcja dla DVD i nie idzie przestawić na DMA, może taśma walnięta :/

Edit: taśma sprawna nie wiem co mu sie stało jeszcze przed wczoraj było wszytko ok.

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hym może coś z systemem :>? Odinstaluj kontrolery i zainstlauj ponownie może zaskoczy :>?

Odinstalowałem kontroler i teraz nie mogę zainstalować z powrotem

...

Dołączona grafika

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki , po ponownej instalacji sterowników IDE (za którymś razem załapało i się zainstalowały normalnie) od kanału pomocniczego jest dobrze....

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi