Skocz do zawartości
bartwaw

Przyczyny wycieków !?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak Tak Te cybanty to muszą być.

Jak modernizowałem WC jakiś tydzień temu to niestarczyło mi kasy na te wszystkie cybanty (potrzeba było 23 :!: - mam kupe kolanek) i oczywiście po 2 dniach rurka odpadła woda się wylała a bloczek na procu parzył jeszcze po pół godzinie od wyłączenia kompa. Woda (kranówa :twisted: ) wylała się na podłogę aż parkiet wybukiło.

BTW pry tej okazji zauważyłem że awaryjne wyłączenie po przekroczeniu temperatury krytycznej chyba na moim Epoxie nie działa.

Pacjent przeżył.

Brak mi TYLKO jednego cybanta - na złączy chłodnicy :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe a ja mam na dziada WC robione - weze jakies dziady najtansze 9mm wew srednicy - lekko podgrzane i wtedy naciagniete na rurki od bloku - dodatkowo zdrutowane drutem miedzianym - calosc trzyma sie gdzies od pareu miesiecy - chyba z rok juz bedzie niedlugo - zadnego wycieku nie mialem ( no raz woda byla jak para wodna sie osadzala jak byla za niska temp :P )

no co jeszcze powiem - blok szczelny bo lutowany na srebro i na cyne

raz mialem na procu i na bloku 95*C i weze wytrzymaly to nic sie nie zdeformowalo - ogolenie nie trzeba super zabezpieczen - ja na swoje nie zazekam bo wiem ze jest niezawodne i moge na moim WC polegac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi