Kamyk_^ Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Witam Posiadam Acera TM 2413 czyli seria 2410. Po jakims czasie uzywania wiadomo system Windows poszedl do piachu ze wzgledu na spowolnienie jego dzialania. Przywrocilem system z plyty DVD nagranej podczas pierwszego uruchamiania komputera (po zakupie), czy na plycie jest ghost. Wszystko super zadzialalo. Poinstalowalem wszystkie programy i chcialem zrobic za pomoca eRecovery kolejny obraz tego co zainstalowalem ... niby robie wszystko zgodnie z poleceniami, ale po rebootcie systemu nic sie nie dzieje... tzn. eRecover prosi aby przygotowal pusta plytke, wlozyl do napedu, naciskam NEXT, on sie pyta czy zrebootowac ... i nic ... czy ktos robil podobna rzecz ? Wiem ze jest od groma innych programow do robienia image dysku, partycji itp ... ale chcialbym uzyc tego co daje nam "kochany" Acer ;p Pozdrawiam Kamyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipeG44 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Witam Posiadam Acera TM 2413 czyli seria 2410. Po jakims czasie uzywania wiadomo system Windows poszedl do piachu ze wzgledu na spowolnienie jego dzialania. Przywrocilem system z plyty DVD nagranej podczas pierwszego uruchamiania komputera (po zakupie), czy na plycie jest ghost. Wszystko super zadzialalo. Poinstalowalem wszystkie programy i chcialem zrobic za pomoca eRecovery kolejny obraz tego co zainstalowalem ... niby robie wszystko zgodnie z poleceniami, ale po rebootcie systemu nic sie nie dzieje... tzn. eRecover prosi aby przygotowal pusta plytke, wlozyl do napedu, naciskam NEXT, on sie pyta czy zrebootowac ... i nic ... czy ktos robil podobna rzecz ? Wiem ze jest od groma innych programow do robienia image dysku, partycji itp ... ale chcialbym uzyc tego co daje nam "kochany" Acer ;p Pozdrawiam Kamyk moge sie mylic, ale mozesz utworzyc tylko jedna kopie systemu- moze stad ten problem. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 No wlasnie nie ... kopia systemu jest na dvd a ten program wyraznie pozwala zrobic kolejna i kolejna i kolejna :) w zaleznosci od daty itp ... wiec musi to dzialac ale nie wiem jak ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 mam ten sam problem ;F problem rozwiązany. U mnie zrobiłem tak. - Sformatowałem partycję D na fat32 pełnym formatowaniem (nie szybkim) - właczyłem erecovery i wybrałem opcje stworzenia obrazu na dysku i zmieniłem nazwę na taką, by nie zawierała niedozwolonych znaków (bo nazwa domyslna, tworzona przez program chyba takie zawiera) - dałem next, system sie zrebootował - OBRAZ SIĘ W KOŃCU STWORZYŁ! Przedtem wlaczało sie menu odzyskiwania systemu - wybrałem opcje wypalenia obrazu na plyte - obok podstawowego obrazu pojawił sie na liscie ten nowo stworzony - wybrałem i wypaliłem po czym skasowałem obraz z dysku :) the end! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...