Stiopa84 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Witam Mam taki problem mam oficjalnie wlaczona antene w moim notebooku ale dioda sie nie swieci a takze dodatkowo w programi ktory mial sluzyc do monitorowania wyskakuje ze Hardware radio off jak moge sprawdzic czy mam walnieta antene softwerowo czy hardwerowo bo naprawde juz zaczyna mnie to mierzic bo na wirelessie pod PCIMCIA normalnie neta lapie a na tym wbudowanym lipa co do karty jest ok bo odinstalowywuje ja zawsze ja znajduje i jest ok a co do anteny nieteny nie jestem pewiem o niby jest jakas diodka ktora powinna sie zapalc jak przlacze przelacznik ale tak niejest juz nawet chcialem rozebrac kompa zeby sprawdzic ale niemam torxa zeby odkrecic jedna srube a nie bede kupowal tu bo jest strasznie drogo (jestem w Angli) pomozcie w jaki sposob moge to sprawdzic i jak cos naprawic czekam na jakas informacje Pozdrawiam Stiopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTR128 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 A przycisk z diodą nacisnąłeś??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiopa84 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Jezeli chodzi ci o przesowke z boku obudowy na ktorej jest on i off i jest znaczek anteny to tak przesunolem na on i nie wlaczyla mi sie dioda z anteny co mnie zdziwilo troche ale pomyslalem ze to moze nic takiego macie moze jakies pomysly co to moze jeszcze oprucz tego byc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 To nie jest przycisk do wlaczania anteny tylko do wlacania karty wifi. Czy oby napewno masz w notebooku wbudowana takowa karte ? Sprawdz w menedzerze urzadzen czy istnieje taka pozycja :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiopa84 Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) W takim razie nie wiem gdzie mam taki przycisk. Karte ktore posiadam w laptopie to : Intel® PRO/Wireless 2200BG Network Connection i jest ona zainstalowana i nie ma zadnego konfliktu z nia normalnie sie wlacza pokazje mi sie ikonka na pasku ze takie polaczenie jest ale nie moze sie polaczyc bo nie widzi zadnych sieci. Zainstalowalem programik ze strony producenta laptopa i wlasnie dzieki temu programikowi zbaczylem informaciej Hardwere Radio OFF i nie wiem jak je odpalic i dlaczego jest off Pozdrawiam Edytowane 8 Lipca 2006 przez Stiopa84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTR128 Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Wciśnij tą diodę. U mnie dioda jest przyciskiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Sprawdź czy masz zainstalowanego Launch Managera. Jeśli nie to zainstaluj a jesli tak to czy w miejscu wireless device boot status masz zrobione always on. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiopa84 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Zainstalowalem Launch Managera ale w niestety nie mam w nim mozliwosco takich jak ty opisales mam tam ozliwosc wyboru 4 przyciskow z czego 2 sa nie czynne a dwa moge zmieniac jeszcze zainstaluje inne stery pomysle cos a jak nie to sie zdenewuje i pujde kupic zewnetrzna antene albo calego wirelessa na usb narazie jeszcze probuje jakbyscie mili jeszcze jakies pomysly to piszcie dzieki wielkie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiopa84 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Witam wszystkich Problem rozwiazany przyczyny poruszona antena na karcie i brak Launch Managera za co dziekuje kenfoletowi bo nigdy bym nie przypuszczal ze taka bzdura moze miec jakis wpływ Jeszcze raz dzieki chlopaki i EoT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...