maydayq Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Witam. Pod koniec sierpnia zmieniam platforme z AGP na PCI-E. Także potrzebuje pomocy w wyborze grafy. A ponieważ ceny procków ostatnio też znacznie się obniżyły to chciałbym odrazu wymienić mojego Venice na coś z 1 kaszy :) Ale najpierw do grafy. Do wyboru mam GeForce 7600 GS lub GT, Radeona X1800GTO no i ewentualnie używke 7800GT ale to już tylko jeśli tani się trafi :-P Teraz tak nie wiem czy lepszy będzie 7600 czy x1800GTO bo w tym ostatnim zawsze jest szansa (mała ale jest), że zmoduje się na XL. Natomiast 7600GT moża już kupić z lekkim O/C np. eVGA bądź też go pogonić nieźle. I w końcu nie wiem co mam kupic <_< Jeśli chodzi o procka to wacham sie między 3700+ SanDiego a Opkiem 144. Wiem, że niby to ten sam rdzeń ale chciałbym wiedzieć, którego da się lepiej pogonić :D pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) Grafe bierz X1800GTO, procka szukaj jakiegos selekta opka ;), bo z O/C SanDiego nigdy nic nie wiadomo :P, a selektów SanDiego w Polsce chyba nie ma. EDIT: Tutaj jeden user sprzedaje fajnego opka :P, za 550zł. Edytowane 6 Lipca 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 ja tam szukalbym 7800gt a procka to raczej to samo wiec bez roznicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Ja bym sie zastanowił nad am2 albo conroe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Odnosnie grafiki to mi pare dni temu udalo sie na allegro wyhaczyc Gainwarda 7800GTX za jedyne 780zl, a wiec cena niewiele wyzsza od 7600GT, a wydajnosc na pewno wyzsza, radze poobserwowac allegro... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Pod koniec sierpnia będzie już dobrze przetestowane am2 lub nawet conroe i wtedy pisz co kupić ! ! ! Jak na dzień dzisiejszy to X1800GTO kupuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maydayq Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Prędzej Conroe ale to znowu jest dodatkowy wydatek na DDR2. A zreszta Conroe tuż po premierze będzie troszke drogi <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Najtańszy Conroe ma kosztować 800zł więc wcale nie tak drogo - IMHO dyskusji na temat proca nie ma co dalej ciągnąć, zapytaj tak z tydzień przed kupnem. A co do grafy to w zależności od kasy: Galaxy 7300GT < Galaxy 7600GS < HIS X1800GTO < 7800GT/GTX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...