Skocz do zawartości
maydayq

Przesiadka Z Agp Na Pci-e

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Pod koniec sierpnia zmieniam platforme z AGP na PCI-E. Także potrzebuje pomocy w wyborze grafy. A ponieważ ceny procków ostatnio też znacznie się obniżyły to chciałbym odrazu wymienić mojego Venice na coś z 1 kaszy :) Ale najpierw do grafy. Do wyboru mam GeForce 7600 GS lub GT, Radeona X1800GTO no i ewentualnie używke 7800GT ale to już tylko jeśli tani się trafi :-P Teraz tak nie wiem czy lepszy będzie 7600 czy x1800GTO bo w tym ostatnim zawsze jest szansa (mała ale jest), że zmoduje się na XL. Natomiast 7600GT moża już kupić z lekkim O/C np. eVGA bądź też go pogonić nieźle. I w końcu nie wiem co mam kupic <_< Jeśli chodzi o procka to wacham sie między 3700+ SanDiego a Opkiem 144. Wiem, że niby to ten sam rdzeń ale chciałbym wiedzieć, którego da się lepiej pogonić :D

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafe bierz X1800GTO, procka szukaj jakiegos selekta opka ;), bo z O/C SanDiego nigdy nic nie wiadomo :P, a selektów SanDiego w Polsce chyba nie ma.

EDIT: Tutaj jeden user sprzedaje fajnego opka :P, za 550zł.

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtańszy Conroe ma kosztować 800zł więc wcale nie tak drogo - IMHO dyskusji na temat proca nie ma co dalej ciągnąć, zapytaj tak z tydzień przed kupnem. A co do grafy to w zależności od kasy: Galaxy 7300GT < Galaxy 7600GS < HIS X1800GTO < 7800GT/GTX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi