genpw Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Witam. Już zapodałem ten temat ale coś spaprałem. Sorki.Pytanie jest takie: mam zamiar wymienić swojego radka9800pro na x800gto/xl i zastanawiam się o ile bardziej prądożerne są te karty od 9800pro, no i czy mój zasilacz (chieftec 360-202) wytrzyma taką zamianę. Reszta mojego złomu to : pentium4 3.06 Ghz northwood z ht msi 865pe neo2-v 2x512mb Samsung M3 68L6423ETM-CCC w dualu 1x 160 gb hdd nagrywarka cd nagrywarka dvd fdd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Poczciwy chieftec powinien dac sobei rade na 95%, zreszta sam zoabczysz po napieciach :P ale bedzie git :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Spokojnie bez obawy, móch chief 360w ciągnął podkręcone 7800GT i X1800XL oraz x800gto@x800xt więc nie masz się o co martwić (zakładam, że to Sirtec). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genpw Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Tak jest to sirtec, jeszcze jedno czy w tej konfiguracji zasilacz będzie obciążony na full, czy może będzie jeszcze miał trochę rezerwy ( nie będzie żadnego o/c ) no i którą z tych kart tj:x800gto lub x800xl jest lepiej wybrać (ceny na allegro są zbliżone ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Tak jest to sirtec, jeszcze jedno czy w tej konfiguracji zasilacz będzie obciążony na full, czy może będzie jeszcze miał trochę rezerwy ( nie będzie żadnego o/c ) no i którą z tych kart tj:x800gto lub x800xl jest lepiej wybrać (ceny na allegro są zbliżone )Jezeli ten XL jest od palita to lepiej kupic Sapphire x800GTO@16p. Zasilka powinna wytrzymac jezeli kompa nie bedziesz krecil za bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genpw Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Czyli rozglądać się za czymś z napisem Sapphire ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 genpw, mimo wszystko musisz zrozumiec pewne zasady na tym forum. Najlepiej byloby, gdybyś przeczytał regulamin. To zajmie Ci tylko kilka minut. W skrócie, specjalnie dla Ciebie: - przed zalozeniem tematu uzywasz opcji szukaj - próbujesz znaleźć podobne pytanie do Twojego i wyciagnac wnioski - jesli juz pytasz o cos takiego, to pytaj w odpowiednim temacie, a nie w nowym - tutaj juz zostalo powiedziane prawie wszystko co sie da na temat r9800 i zasilaczy, a takze zmian sprzetu i zasilaczy. Prosze Cie mocno, przemysl to. Tematu nie zamykam, prosze wiecej nie raportowac (swoją droga dziekuje za raporty), bo sam sledze ten wątek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...