Skocz do zawartości
genpw

Czy Wytrzyma?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Już zapodałem ten temat ale coś spaprałem. Sorki.Pytanie jest takie: mam zamiar wymienić swojego radka9800pro na x800gto/xl i zastanawiam się o ile bardziej prądożerne są te karty od 9800pro, no i czy mój zasilacz (chieftec 360-202) wytrzyma taką zamianę. Reszta mojego złomu to :

pentium4 3.06 Ghz northwood z ht

msi 865pe neo2-v

2x512mb Samsung M3 68L6423ETM-CCC w dualu

1x 160 gb hdd

nagrywarka cd

nagrywarka dvd

fdd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest to sirtec, jeszcze jedno czy w tej konfiguracji zasilacz będzie obciążony na full, czy może będzie jeszcze miał trochę rezerwy ( nie będzie żadnego o/c ) no i którą z tych kart tj:x800gto lub x800xl jest lepiej wybrać (ceny na allegro są zbliżone )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest to sirtec, jeszcze jedno czy w tej konfiguracji zasilacz będzie obciążony na full, czy może będzie jeszcze miał trochę rezerwy ( nie będzie żadnego o/c ) no i którą z tych kart tj:x800gto lub x800xl jest lepiej wybrać (ceny na allegro są zbliżone )

Jezeli ten XL jest od palita to lepiej kupic Sapphire x800GTO@16p.

Zasilka powinna wytrzymac jezeli kompa nie bedziesz krecil za bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genpw, mimo wszystko musisz zrozumiec pewne zasady na tym forum. Najlepiej byloby, gdybyś przeczytał regulamin. To zajmie Ci tylko kilka minut.

W skrócie, specjalnie dla Ciebie:

- przed zalozeniem tematu uzywasz opcji szukaj - próbujesz znaleźć podobne pytanie do Twojego i wyciagnac wnioski

- jesli juz pytasz o cos takiego, to pytaj w odpowiednim temacie, a nie w nowym - tutaj juz zostalo powiedziane prawie wszystko co sie da na temat r9800 i zasilaczy, a takze zmian sprzetu i zasilaczy.

Prosze Cie mocno, przemysl to.

Tematu nie zamykam, prosze wiecej nie raportowac (swoją droga dziekuje za raporty), bo sam sledze ten wątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi