Skocz do zawartości
CrazyJohn

Jaki Cooler _cichy_ Lga775

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zanim zaczniecie krzyczec, ze mam poczytac to mowie, ze czytalem ;]

ale... dalej nie wiem. Zastanawiam sie nad AC, bo ost moje WC wylalo, nie wiedziec czemu blok sam z siebie mi sie rozszczelnil, ale mniejsza o to.

Chce sobie zlozyc Conroe jak wejda i rozwazam zmiane na AC tak aby uzyskac maksymalna cisze i maksymalna wydajnosc...

Teraz nie weim co sobie upatrzec...

yotomeczek leci na Sonic Tower 120

Ninja tez mowia, ze dobra...

Thermaltake Big Typhoon, o ktorym tak krzycza jest wg tego testu do niczego jak go skrecic... jak odkrecic to tez... http://www.dzikie.net/index.php?art=zalman...=13&cpage=1

tak wiem, ze ceny rozne itd, ale przyjmijmy, ze cena nie gra roli, ofc jesli bedzie roznica 2*C i 100zl to juz sie mozna zastanawiac... Pytanie moje jest takie, przy takim samym wentylu powiedzmy Fander@low czy ktos testowal albo wie, albo cos, ktore bedzie cichsze... i/lub wydajniejsze?

Taki wentylek w sumie ledwo dmucha, ale tez go nie slychac z 2 str... a tylko to mnie urzadza...

priorytety:

CISZA bezwzgledna...

wydajnosc

kasa

kolor? :D hehe...

A moze ktos widzial jakiegos nowego coolera, ktorego ja nie wygoglowalem jeszcze, a wejdzie za miesiac i bije konkurencje na glowe?...

z gory ladnie dziekuje :)

pozdrawiam

Edytowane przez CrazyJohn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thermaltake Big Typhoon, o ktorym tak krzycza jest wg tego testu do niczego jak go skrecic... jak odkrecic to tez... http://www.dzikie.net/index.php?art=zalman...=13&cpage=1

TT BT pokazuje co potrafi na dobrze podkreconym procku, a nie jakies tam 2.35ghz. Im wiecej wydzielanego ciepla tym lepiej radzi sobie :lol: Fakt, niejest idealny, ale za to jest cichy przy zachowaniu wydajnosi. Edytowane przez KiMR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sunbeam Tuniq Tower, to na tym działa yoto, a nie na Sonicu 120 :P Moim zdaniem Tuniq jest najwydajniejszy do LGA775 i jest w miarę cichy (takie sluchy dochodz :D). BT jest bardzo cichy, ale tez kilka stopni slabszy patrzac po testach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz Noctue w tej słabszej wersji a tu masz w tej mocniejszej wersji :D a tak pozatym to dość ciekawe i wydajne chłodzonko Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie nad AC, bo ost moje WC wylalo, nie wiedziec czemu blok sam z siebie mi sie rozszczelnil, ale mniejsza o to.

Chce sobie zlozyc Conroe jak wejda i rozwazam zmiane na AC tak aby uzyskac maksymalna cisze i maksymalna wydajnosc...

Teraz nie weim co sobie upatrzec...

pozdrawiam

Proponuję Scythe Ninja, a do tego fander 120 na najniższych obrotach i conroe pięknie schłodzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję Scythe Ninja, a do tego fander 120 na najniższych obrotach i conroe pięknie schłodzisz.

Ja tam wole sonic tower 120 - w komforcie montażu i łatwości dostępu m.in. do ramek nie ma sobie równych.

Wydajność również topowa, no i reg prędkoći na potku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi