CrazyJohn Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) Witam, zanim zaczniecie krzyczec, ze mam poczytac to mowie, ze czytalem ;] ale... dalej nie wiem. Zastanawiam sie nad AC, bo ost moje WC wylalo, nie wiedziec czemu blok sam z siebie mi sie rozszczelnil, ale mniejsza o to. Chce sobie zlozyc Conroe jak wejda i rozwazam zmiane na AC tak aby uzyskac maksymalna cisze i maksymalna wydajnosc... Teraz nie weim co sobie upatrzec... yotomeczek leci na Sonic Tower 120 Ninja tez mowia, ze dobra... Thermaltake Big Typhoon, o ktorym tak krzycza jest wg tego testu do niczego jak go skrecic... jak odkrecic to tez... http://www.dzikie.net/index.php?art=zalman...=13&cpage=1 tak wiem, ze ceny rozne itd, ale przyjmijmy, ze cena nie gra roli, ofc jesli bedzie roznica 2*C i 100zl to juz sie mozna zastanawiac... Pytanie moje jest takie, przy takim samym wentylu powiedzmy Fander@low czy ktos testowal albo wie, albo cos, ktore bedzie cichsze... i/lub wydajniejsze? Taki wentylek w sumie ledwo dmucha, ale tez go nie slychac z 2 str... a tylko to mnie urzadza... priorytety: CISZA bezwzgledna... wydajnosc kasa kolor? :D hehe... A moze ktos widzial jakiegos nowego coolera, ktorego ja nie wygoglowalem jeszcze, a wejdzie za miesiac i bije konkurencje na glowe?... z gory ladnie dziekuje :) pozdrawiam Edytowane 8 Lipca 2006 przez CrazyJohn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) Thermaltake Big Typhoon, o ktorym tak krzycza jest wg tego testu do niczego jak go skrecic... jak odkrecic to tez... http://www.dzikie.net/index.php?art=zalman...=13&cpage=1TT BT pokazuje co potrafi na dobrze podkreconym procku, a nie jakies tam 2.35ghz. Im wiecej wydzielanego ciepla tym lepiej radzi sobie :lol: Fakt, niejest idealny, ale za to jest cichy przy zachowaniu wydajnosi. Edytowane 8 Lipca 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Moze Noctua? Cos tam ostatnio wymozdzyli i wydaje sie wydajniejsza od Ninji. Jako ze obecnie mam BT to bralbym teraz Tuniq Towera, Ninjie lub Noctue - ale zadna nie pasuje na socket A :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 ehh ile ludzi tyle opinii :) poszukam info o tym Noctue, dzieki... SocA? ee a po co? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Sunbeam Tuniq Tower, to na tym działa yoto, a nie na Sonicu 120 :P Moim zdaniem Tuniq jest najwydajniejszy do LGA775 i jest w miarę cichy (takie sluchy dochodz :D). BT jest bardzo cichy, ale tez kilka stopni slabszy patrzac po testach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) Tu masz Noctue w tej słabszej wersji a tu masz w tej mocniejszej wersji :D a tak pozatym to dość ciekawe i wydajne chłodzonko Edytowane 9 Lipca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Zastanawiam sie nad AC, bo ost moje WC wylalo, nie wiedziec czemu blok sam z siebie mi sie rozszczelnil, ale mniejsza o to. Chce sobie zlozyc Conroe jak wejda i rozwazam zmiane na AC tak aby uzyskac maksymalna cisze i maksymalna wydajnosc... Teraz nie weim co sobie upatrzec... pozdrawiam Proponuję Scythe Ninja, a do tego fander 120 na najniższych obrotach i conroe pięknie schłodzisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 @ent kopiowalem nazwe z jego topicu ;) no to dalej nie wiem ;D kazdy mowi cos innego, chyba zaufam jakiemus testowi i tyle... wszystkie one sa porownywalne, pytanie ktory najlepszy... ehh :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Taniej wyjdzie Cię nowy blok. Resztę przecież juz masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 ale ja sie nie pytam co mi wyjdzie taniej, ani o nic innego. interesuje mnie powietrzne chlodzenie. a jak juz chcesz doradzac niz z gruchy... to blok na cpu mam dobry i pasujacy na 775 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Proponuję Scythe Ninja, a do tego fander 120 na najniższych obrotach i conroe pięknie schłodzisz. Ja tam wole sonic tower 120 - w komforcie montażu i łatwości dostępu m.in. do ramek nie ma sobie równych. Wydajność również topowa, no i reg prędkoći na potku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 hmm to ja chyba poczekam az ludzie sobie kupia C. i zobacze jak sie kreci na czym... najwyzej wroce do wody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...