Gość rafifeo Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) siema :lol2: nie mam za duzo kasy na kompa :lol: bede mial okolo 480zl po sprzedaniu Procka, Plyty i Ramu :lol2: chodzi mi o cos na s754. i tu moje pytanie. czy sempron 2800+ bedzie wydajniejszy od AthlonaXp2000+@1997MHz?? jesli tak to o ile? :) skladalem sobie wszystko na skapiec.pl:) sklecilem cos takiego: Procek - http://mcomp.com.pl/sprzet/procesory/amd_s.../_1_23/-128134/ MoBo - http://www.mcomp.com.pl/product_info.php?products_id=158672 i teraz zostaje mi 155 zl na ram i zasilacz :) a moze zostawic ten moj ram 333MHz i sprobowac podkrecic go na 400MHz? :) wtedy bede mial na zasilacz okolo 50 zl :lol2: wiem ze bardzo ciezko jest zlozyc cos za te pieniadze, ale jesli mam niewiele doplacic i miec lepsza wydajnosc na sA to czemu nie :) z gory dzieki za rady :) Edytowane 10 Lipca 2006 przez rafifeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Lepiej kupić dobry zasilacz. Za 100 zł jest ModeCom 350W ATX 2.0 Do tej konfiguracji wystarczy spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) aha. a za ile sprzedam moja obezna plyte i procka? ja sobie wyliczylem na allegro ze za proca 140, a za mobo 80, ale nigdy nie bylem w tym dobry :) a czy ten semp bedzie lepszy od mojego Athlona ktory pracuje na 1997MHz, a semp narazie bedzie lecial na 1600? :) i czy jak bede sprzedawal procka na allegro to pisac jak sie kreci czy nie? bo jak napisze, a nikt kto nie jest zainteresowany oc moze sie zrazic :] teraz patrze ze jeden gosc sprzedaje takiego proca jak ja mam za 180zl, a inny za 140 :? oba bez gwary. od czego to zalezy? :? co to? nikt na moje pytania nie potrafi odpowiedziec? ;P Edytowane 10 Lipca 2006 przez rafifeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) Wydaje mi się, że nie warto zabierać się nawet na taką zmianę. Jeśli już chcesz ulepszyć komputer to dołóż troszkę kaski (ok. 200zł). Płytkę na S754, Athlona 3000+ lub 2800+ (różnica w cenie nie jest duża). Do tego jakiś dokupić jakiś dobry zasilacz. Jeśli chodzi o kartę graficzną i RAM to oczywiscie zostawiasz te ze starego komputera. Gdybyś miał wymienić tego Athlona na Semprona to skok wydajności nie będzie tak "ogromny" jak przy wymianie na Athlona 64, którego możesz nieźle wykręcić :D Edytowane 10 Lipca 2006 przez Camilos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) no z kasa moze byc kiepsko :( pewnie i tak wymienie na tego semp'a 28+, ale chcialbym zebyscie powiedzieli o ile bedzie wydajniejszy od mojego obecnego zestawu :) (jesli bede chcial kupic Athlona to jedynie na s939 AsRock Dual Sata2 i Venice 3000+ ;] ) ''semprony tez kreca sie 2.4-2.5 GHz :D a ile bym dostal za mojego procka i mobo? :) no i niech ktos wypowie sie o tym Epox'ie =] Edytowane 10 Lipca 2006 przez rafifeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 teraz patrze ze jeden gosc sprzedaje takiego proca jak ja mam za 180zl, a inny za 140 :? oba bez gwary. od czego to zalezy? :?1. zależy to od tego na kogo akurat trafisz w licytacji 2. nie rób aukcji z samą licytacją (będziesz miał kilku/kilkunastu obserwujących, którym nie będzie się chciało czekać do końca aukcji i kupią na innej), ani łaczonej (kup teraz!+licytacja) , zrób aukcje "kup teraz!". 3. ustal cene, może być 180 zł i zobacz co się stanie 4. w tytule aukcji możesz napisać o OC, postaraj się dać jakieś skriny z potwierdzeniem możliwości 5. ładnie wszystko opisz, ważne info dużymi literami, jakieś pogrubienia, kolorki 6. powodzenia :) 7. jeżeli już zrobisz aukcje z licytacją to nie wystawiaj przedmiotu, np. o 11 bo mało ludzi będzie licytować, najlepiej wystawiać wieczorem, mundial się skończył to ludzie mają czas wieczorami ;) btw. to moje sugestie do których możesz, ale nie musisz się stosować btw2. jakiś czas temu sprzedawałem athlona 1@1,2ghz, na licytacjach chodziły max do 100 zł z chłodzeniem, mój poszedł na kup teraz za 110zł, aukcja trwała 28min :) btw3. kilka dni temu sprzedalem telefon, zrobilemy tylko na "kup teraz!", dzięki temu zarobiłem na nim kilka złotych (kupiłem go tańszego na licytacji), sprzedany w 15 min :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Imho nie oplaca sie wogole taka wymiana w zyciu bym sie za takie cos nie zabierał. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Imho nie oplaca sie wogole taka wymiana w zyciu bym sie za takie cos nie zabierał. pozdro Ostro powiedziane, ale taka jest prawda. Najczęściej nie da się ulepszyć swojego komputera nie dokładając do niego żadnych pieniędzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 za tyle kaski to lepiej zrobis zjak kupisz kalkulator laboratoryjny :))) na twoim miejscu bym sobie odpuscil. jesli chcesz zaczac kupowwac nowe czesci to lepiej poczekaj i doluz ze 300 zl .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...