Xenoth Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Mam problem. Dołączony do tunera (Leadtek LR6611) kabelek audio nigdzie nie pasuje na mojej płycie głównej. Płyta to MSI K7N2 Delta2 z zintegrowaną kartą muzyczną i jedyne wyjście audio jakie znalazłem na płycie, odpowiada kształtem temu z tunera tv, natomiast żadnej z 3 końcówek dołączonego kabelka. Co mam robić? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Audio IN - ile razy trzeba to tłuc? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenoth Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) No właśnie problem polega na tym że nigdzie na płycie nie widze tego, napewno nigdzie nie jest to podpisane Adio IN. Mam wejście podpisane JCD1 z czarną obudową identyczną jak na wyjściu od tunera i na tym koniec, obok są jakieś piny z 2 zworkami z napisem JAUD1. Sprawdziłem też z moją starą płytą (ECS k7VTA3 zintegrowany dźwięk) i tam też nie ma gdzie wpiąć tego kabelka. Zgłupiałem. Ktoś może pomóc? Edytowane 12 Lipca 2006 przez Xenoth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 No właśnie problem polega na tym że nigdzie na płycie nie widze tego, napewno nigdzie nie jest to podpisane Adio IN. Mam wejście podpisane JCD1 z czarną obudową identyczną jak na wyjściu od tunera i na tym koniec, obok są jakieś piny z 2 zworkami z napisem JAUD1. Sprawdziłem też z moją starą płytą (ECS k7VTA3 zintegrowany dźwięk) i tam też nie ma gdzie wpiąć tego kabelka. Zgłupiałem. Ktoś może pomóc? To wepnij w to wlasnie miejsce. To prawdopodobnie jest wejscie od audio od napedu. Pozniej w ustawieniach tunera wybierz ze sygnal audio dochodzi wlasnie odtwarzacz cd. Tak jest u mnie w tunerze Winfast 2000 XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenoth Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Bardzo chętnie bym wpiął tam, ale nie mogę ponieważ kabelek na 1 końcu ma wtyczkę do tunera, a na 2 końcu ma 3 wtyczki które nigdzie właśnie nie pasują... W to czarne gniazdko JCD1 z mojej płyty głównej pasuje za to idealnie końcówka 1, tylko że wtedy co podepne do tunera?? No i tu jest cały paradoks. Czy jest mozliwe że przesłano mi zły kabelek? Kupowałem sprzęt na allegro, chociaz od renomowanej firmy, ale zawsze to allegro... Jak powinien wyglądać ten kabelek? Może ktoś podesłać jakieś zdjęcie? Z góry dzięki za pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Masz do wyboru. Jakbyś się dobrze przyjrzał, to zobaczysz, ze po jednej jak i po drugiej stronie są kabelki. Tak więc analogicznie podepnij te TRZY końcówki do tunera bądź też płyty w taki sam sposób jak ustawione są w POJEDYNCZEJ wtyczce. To powinoo działać. Podzro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenoth Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 żadnej z tych 3 końcówek nie da się wpiąć do tego slota. Jest to fizycznie niemozliwe ze względu na ich kształt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Podaj jakie rodzaje końcówek mają te kable po jednej i po drugiej stronie. Jeżeli nie znasz nazw to znajdz taki kabelek w necie, lub zrób zdjęcie tych wtyczek. Najczęściej spotykany kabel audio dołaczany do kart tv powinien mieć takie końcówki po obu stronach: Wtedy jedną z nich wpinasz do wyjścia Audio-out w tunerze, a drugą do wejścia Audio-in (Line-in) w karcie muzycznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenoth Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 sprawa rozwiazana, kumpel poratował mnie kabelkiem który z obu stron miał takie samo wejscie, odpowiadające jedynemu na mojej karcie muzycznej. Wszystko działa :) Kabelek przesłany z tunerem był poporstu do niczego w moim przypadku. Dzieki wszystkim za porady. Case Closed ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@li Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Karta TV LR6611 ma złącze do karty dźwiękowej wewnątrz kompa, taki jak się łączy CDrom z kartą dźwiękową. Z tego co pamiętam ( nie bardzo mam jak teraz zajżeć) to jedna wtyczka przy tym kabelku miała odcięty "zatrzask", bo nie chciała wejść w gniazdko karty TV. Edytowane 28 Lipca 2006 przez k@li Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...