Lukas Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Pracuję nad reaktywacją takiego starocia: Procomp BS61B na SIS 620; celeron 500; wszystko zintegrowane... dysk 10GB Samsung pracuje na UDMA 4 Mam zamontowany Xp SP1, taśmę 80 żyłową i za żadne skarby nie mogę zmienić PIO na DMA - zarówno w CD, jak i w HDD (chociaż to hdd na moim kompie pracuje właśnie jako DMA 4). Wszstko jest jako master na własnej taśmie, w Biosie DMA na Auto... Ściągnąłem driver do IDE ze strony SIS do 620 niby na XP ale to jest tylko na 98 albo NT i na razie on nic nie dał - chyba, że robię to jakoś nieumiejętnie. Czy ktoś ma jakieś propozycje co do instalacji drivera - bo chyba to jest ten problem...zresztą w read me do drivera jest taki text: Date: 04/15/1999 Package Version: V1.02 Product: SiS 530/5595 SiS 620/5595 Subject: IDE Driver Change Notice The IDE driver has been changed from uide101.exe to uide102.exe. The versions of different OS are as follows : Windows NT 4.0 : Ver 1.49(certified) (previous version V1.47) Windows 95/98 : Ver 1.53c (previous version V1.53c) =============================================================================== IDE MODIFIED LOG: [Release notes for Windows NT] ============================== 1. Modify driver to detect the cable type(40/80 pins) and to setup correct timing for Ultra DMA 33/66.2. Modify NT IDE driver installation (readme.txt). [Release notes for Windows 95 & 98] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Dodam, że instalacja sterownika nie powiodła się (NT). Xp podaje, że to nie jest adekwatny sterownik. Czy odinstalować sterownik IDE i zaraz próbować wgrać ten z NT??? Tyle, że XP od razu po restarcie dogrywa sobie swój sterownik, zanim zdążę zainstalować ten z NT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...