kamerek Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Kupilem 2 plyty cdrw datex 700 MB "max12" fuck! Zakupu akurat dokonalem w Bino w Tarnowie. Te plyty to shiiiiiiiiiiiiiit!!!!!! uzywalem 3 roznych progsów na cdrec(fireburner, clone, nero) samsung 208b , nie da sie nic nagrac!! nie da sie ich wyczyscic, nero rozpoznaje tylko ze max speed 2x !!! Pojawia sie SCSI target error w nero, te plyty to smieci rownie dobrze mozna wyrzucic pienaiadze w błoto - dosłownie!! Pan w Bino byl tak uprzejmy?!?(sic!) :P ze wymienil mi jedną a druga z mala ryską - powstala po wlozeniu do napedu - zapewne plyta pod wplywem czytajacego laser po paru razach by sie rozsypala - niestety nie, a jaki byl zdziwiony ze plyty zle . Powód - niekopatybilnosc starego sprzetu a 2 sprawa feralne cd sie udaly . koniec dodam ze w nagrywarce mojej od roku eksploatuje bez problemow cdrw bestmedia i sa juz okropnie porysowane, ale nie ma z nimi zadnych problemow! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 eee a jaka nagrywarka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 bo jak masz cdrw x 4, a to ejst multi speed, to ci nie nagra (ja tak mialem ze starym lg i rowniez z plytkami datex :>) ale na lite onie sie pieknie nagrywaja :> tyle, ze te moje to mini cd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 8x4x32 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 prawdopodobnie to wplyw cdrw multispeed + nagrywara cholerka, to nie zmienia faktu ze plyta wyjechla po paru sekundach z anpedu z ryskami podczas gdy inna cdr bez zadrapania i to wiele razy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Ja na ricohu 8/8/32 nagrywalem bez problemow datexa, a taki basf robil klopoty. Teraz datex tez sie pieknie nagrywa na lajtonie, wiec albo miales pecha, albo jednak za stara nagrywarka :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 prawdopodobnie kombinacja obu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Używam CDRW Datex 10x juz pare miesięcy i na razie nie robi problemów. Nagryware mam taka jak w podpisie. Dodam że kumplowi w liteonie dwa datexy po prostu pękły. Moja na razie się trzyma-najprawdopodobniej trafiłeś na słabe egzemplarze. Kiedyś kupiłem CDR akkos max 24x(10 sztuk) i nagrywały się szybciej w trybie 16x niż na 24x. Jak dawałem 24x to nagrywara przy okazji wydawała dziwne dźwięki- coś w stylu upadającej szpilki na szkło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 do tak starego napedu to potrzeba plytek rw speed x 4 max . HS nagrywaja sie tylko i wylacznie w napedach ktore maja zapis rw powyzej 4x. Po prostu hs jest niekompatybilne z napedami dla ktorych 4x to max dla rw. Wiec nie plytki kichowate tylko po prostu to se ne da ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 do tak starego napedu to potrzeba plytek rw speed x 4 max . HS nagrywaja sie tylko i wylacznie w napedach ktore maja zapis rw powyzej 4x. Po prostu hs jest niekompatybilne z napedami dla ktorych 4x to max dla rw. Wiec nie plytki kichowate tylko po prostu to se ne da ;-) I odwrotnie, niestety - plytek x4 max na nagrywarce cdrw x24 nie nagrasz ja wlasnie sprzedalem na allego kilka moich starych, ale dobrych plyt x4 max - niech sie jeszcze komus przydadza :) BTW, Hans, jakim cudem masz 382 MB RAM? 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 No wiec 2 mb strajkowalo (trudne wrunki pracy) bo im sie zasialcz nie podoba ;-) ale juz obiecalem ze niedlugo dostana lepszy wiec odstapily od planu strajku i juz sa uwzgednione :) thx za zwrocenie uwagi :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 do tak starego napedu to potrzeba plytek rw speed x 4 max . HS nagrywaja sie tylko i wylacznie w napedach ktore maja zapis rw powyzej 4x. Po prostu hs jest niekompatybilne z napedami dla ktorych 4x to max dla rw. Wiec nie plytki kichowate tylko po prostu to se ne da ;-) z jednej strony se nie da, a z drugiej fakt moze jakies slabe bo zaczela sie rozsypka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 te oblukaj co napisałeś...masz taka nagryware i chcesz do niej CDRW PLYTY 12x..!!.. ja mam high speedy 10x a ty do jakiejs 8x 12x....albo czegos tu nie qmam...bo baniak nawala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 chcialem 4x dostalem tylko max 12(no czyli do 12) end of topic! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 ja nagrywam te plyty z predkoscia 12x bez problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 end of topic!!! koniec tematu! (po polsku ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...