Skocz do zawartości
mikaelus

Moja mała wycieczka po Gdyni....

Rekomendowane odpowiedzi

Czekam teraz sobie na nowego procka, więc pomyślałem, że może zainwestują w dobrą pastę termoprzewodzącą. Z chęcią zakupu Arctic Silver III wyruszyłem w miasto. Jako, że ostatnio trochę było pytań na forum gdzie i za ile można dostać dobrą zasiłkę postanowiłem się jeszcze o tę jedną rzecz zapytać.

Oto wyniki:

Pierwszy po drodze był Gral. Na moje pytanie o pastę kolega sprzedawca wzruszył tylko ramionami odpowiadając, że pasty to oni tylko z wentylami mają. Zapytałem, więc o markową zasiłkę, a pan z półki za ladą wyciąga mi Feel'a 300W :D Cóż, chyba się nie zrozumieliśmy... ;)

Idąc dalej zahaczyłem o Alt'a - symptomy podobne. Pasta - ? Zasilacz - ?

Wyżej był nowo otwarty Azymut PC lecz tu także pan sprzedawca pasty nie kojarzył, a jako dobry zasilacz machnął (dosłownie! :)) 300 - watowym Megabajtem :D, który ważył mniej niż duża paczka chipsów (tych do jedzenia ;)).

Wracając wstąpiłem w Batorym do Infonet'a, Hacom'a (elo 'Fun' :)) i Axel'a - nigdzie nic.

Kolejnym celem mojej "podróży" był (osławiony już ;)) Netservice, w którym ceny procesorów są naklejane na jądrach :D. I tu na pytanie o pastę dostałem odpowiedź: "A do czego ta pasta?" :bij: Eeee........ zasilacz przemilczę.

Rozczarowały mnie również Balta i Vobis. W tym ostatnim facet nie był najwyraźniej w humorze, bo tylko coś burknął pod nosem i się odwrócił... :?

Cóż nie wygląda to wszystko najlepiej... W mieście, w którym mieszka 250 tys. ludzi nie można dostać pasty do proca?

Spotkało mnie jednak miłe zaskoczenie co do zasilacza - otóż w małym sklepiku Abakus (w takiej norce ;) na 3 Maja) pan coprawda nie miał ASIII (tylko jakąś zwykłą), ale na pytanie o zasilacz zaproponował, że może ściągnąć CoolerMastery 350 i 400W.

Zawodzą niestety największe sklepy - denna często niemiła obsługa, brak kompetencji ani możliwości sprowadzenia czy to pasty czy to zasiłki (poza ostatnim sklepem).

Wstyd moj państwo, wstyd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety wszędzie jest to samo!!! U mnie w miescie jak chcesz dysk kupic to tylko Barracude, a jak nagrywarke to tylko LG i Liteon - zandego wyboru nie ma!!

mieszkam w tym miescie co ty i jestes kompletnym tumanem jak nie umiesz zamowic dobie nagrywarki w sklepie ogolno dostepnym dla kazdego np. yahamaha... idzesz do k3000 i mowisz ze to chcesz... oni przy tobie dzwonia do magazynu i ci powiedzą ze niema trzeba zaczekac albo ze jest i za 2dni przyjdz bo musza ze sklepu przywieźć....

stary wyjdz na miasto czasem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety wszędzie jest to samo!!! U mnie w miescie jak chcesz dysk kupic to tylko Barracude, a jak nagrywarke to tylko LG i Liteon - zandego wyboru nie ma!!

mieszkam w tym miescie co ty i jestes kompletnym tumanem jak nie umiesz zamowic dobie nagrywarki w sklepie ogolno dostepnym dla kazdego np. yahamaha... idzesz do k3000 i mowisz ze to chcesz... oni przy tobie dzwonia do magazynu i ci powiedzą ze niema trzeba zaczekac albo ze jest i za 2dni przyjdz bo musza ze sklepu przywieźć....

stary wyjdz na miasto czasem ;)

ja w tym miescie widzialem kupilem, dysk fujitsu..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj iść do DEMO na dworcu PKP w Gdyni. Tam mają różne fajne zestawy chłodzące i pasty!!!

Fakt, ze nie jest tam najtaniej, ale spróbować warto!

Masz rację w DEMO nie byłem, ale po tym co widziałem i z wcześniejszych moich doświadczeń z tym sklepem, to mi się po prostu [gluteus maximus] nie chciało ruszyć :D (100m od Balty.... hehe ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj iść do DEMO na dworcu PKP w Gdyni. Tam mają różne fajne zestawy chłodzące i pasty!!!

Fakt, ze nie jest tam najtaniej, ale spróbować warto!

Fakt maja tam co nieco .. widzialem tam as3 ;P ale kupujac via net sama tylko paste wyszlo by taniej :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mieszkam w tym miescie co ty i jestes kompletnym tumanem jak nie umiesz zamowic dobie nagrywarki w sklepie ogolno dostepnym dla kazdego

powiem to tak sam jestes tumanem, człowieku troszke kultury, nienazywaj innych tak jakbyś sam niechciał być tak nazywanym :evil: ,

pozatym zgadzam sie z ludzmi nawet w krakowie tak dużym mieście ciężko jest dostać np. Arctic Silver III, a co do wiedzy sprzedawców to mam wrażenie że wielu z nich przed zatrudnieniem się w sklepie komputerowym sprzedawało ziemniaki na jakimś targu. Kompletny brak kompetencji i niemiłe uspopsobienie wobec klienta = POLSKA

mam nadzieje że coś się zmieni jak wejdziemy do Uni !!!

chciałbym odrazu zaznaczyć że po wielu wędrówkach po krakowie jest pare skelpów co się znają na rzeczy !!! np. INTAX, PCPROJEKT, ROM - miła obsługa i bardzo dobra znajomość sprzętu komputerowego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys w Bialym w simmtechu ogladalem MSI GF4 4200 i na pytanie czy to wersja 64 czy 128 mb uslyszalem jak sie wsadzi do kompa to sie zobaczy. To sie pytam jaka jest roznica w cenie a on ze maja tylko te co mam ja w rekach za 717pln i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys w Bialym w simmtechu ogladalem MSI GF4 4200  i na pytanie czy to wersja 64 czy 128 mb uslyszalem jak sie wsadzi do kompa to sie zobaczy. To sie pytam jaka jest roznica w cenie a on ze maja tylko te co mam ja w rekach za 717pln i tyle.

LOL, sami widzicie jakie młotki pracują w sklepach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie przebije moich poszukiwań Copper Shima w Olsztynie. Byłem w ośmiu czy dziewięciu sklepach, w większości mówili wprost, że "a co to jest", ale w jednym zaliczyłem taki dialog:

-Dzień Dobry

-[cisza]

-Dostanę copper shima?

-[zdziwiony wzrok]

-Copper shima na durona

-[10 sekund myślenia z durnym wyrazem twarzy] Jakiej prędkości?

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie przebije moich poszukiwań Copper Shima w Olsztynie. Byłem w ośmiu czy dziewięciu sklepach, w większości mówili wprost, że "a co to jest", ale w jednym zaliczyłem taki dialog:

-Dzień Dobry

-[cisza]

-Dostanę copper shima?

-[zdziwiony wzrok]

-Copper shima na durona

jak to jakiej 5000 RPM!!!

MEGA LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-Dzień Dobry

-[cisza]

-Dostanę copper shima?

-[zdziwiony wzrok]

-Copper shima na durona

heh rzeczywiscie maxymalny LOL :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-Dzień Dobry

-[cisza]

-Dostanę copper shima?

-[zdziwiony wzrok]

-Copper shima na durona

8O 8O 8O O co wam chodzi, każdemu się może pomylić :wink: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-Dzień Dobry

-[cisza]

-Dostanę copper shima?

-[zdziwiony wzrok]

-Copper shima na durona

mi facet na pytanie o CS'a odpowiedział następująco "tak, wiem co to jest, ale po co jak starczy dobra pasta" 8O . Jak pisałem w jednym topicu, zdarzaję się też dobre sklepy, w jednym na pytanie o axp1700+ 0,13, face się mnie pyta jaka seria bo może załatwić, a większość się pyta co za różnica między 0,18 a 0,13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak!!! Byłem dzisiaj w DEMO i mieli ASIII! I to za 35zł!! :D Ale nie kupiłem (jeszcze ;)), bo czekam na paczuszkę i kasy by mi nie styknęło.

Cóż chociaż jeden pozytywny przykład. Co ciekawe mieli nawet bude Thermaltake'a 8O - nie pytałem za ile :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi