Skocz do zawartości
Lanc

Ati Tray Tools Ciągnie 100% Proca I Ram'u...

Rekomendowane odpowiedzi

Problem zaczął się dzisiaj po instalacji najnowszych Omeg (opartych o Caty 6.5), zainstalowałem tak jak zwykle instaluje stery do grafy (czyt uninstall starych > reboot > driver cleaner pro > reboot > instal nowych sterów) Jak to zwykle bywa po instalacji nowych sterów na pulpicie mamy rozdziałke 800x600, tak więc klikam ppm na Ati Tray Tools i nic sie nie dzieje... Najeżdżam na ikonkę, a tam Loading... No to czekam i dalej to samo... Włączam Taskmenegera a tam proces Atitray.exe zabiera 100% procesora i 450 MB ramu :mur: :blink: Odinstalowałem i zainstalowałem ATT od nowa - nie pomogło, instalacja starszej wersji - nie pomogło, instalacja poprzednich sterów - nie pomogło, instalacja ATT które było z omegami 6.5 - nie pomogło. Dalej to samo :| Siedze już nad tym od dobrych 3 godzin i już mi się pomysły skończyły :mur: Szukajki użyłem, ale nic nie znalazła ... Było by miło jak by ktoś znalazł rozwiązanie problemu, bo na karcie bez O/C śmigać nie chce, jak i nie chce zmieniać ATT na Ati Tool...

Pozdrawiam

P.S. Mam Radeony od ponad roku, Ati Tray Tools od 1 dnia, w którym miałem Radka i taki problem zdażył mi się 1 raz, nigdy nie było problemów z działaniem ATT.

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem szczerze nie wiem o co chodzi z tymi nowymi att, z starymi nie mialem problemow na nowych mam jakby zapelnianie jakiegos buforu i momentami podczas pisania sie przycina identycznie podczas ogladania filmow, probowalem wielu rzeczy skonczylo sie na unistall ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MariuszDW

Driver Cleaner Pro robi dokładnie to samo co cat_uninstaller, także to odpada, zresztą jak już mówiłem robiłem to chyba po 3 razy na nowych i na poprzednich catach... Kurde co z tym ATT jest :/ Teraz grać musze na niższych detalach bo nie ma jak o/c grafy :mur:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również od samego początku (R9100) siedzę na ATT. Jak miałem R9800SE@PRO to automatycznie mi przestawiał taktowanie w trybie 3D. Teraz praktycznie tylko używm go do wskazywania temp. grafy w trayu (i zamiast CP).

Ok, to może kolejne głupie pytanie :P

Usuwając ATT, usuwałeś (tudzież Driver Cleaner w twoim imieniu) również profile?

Szkoda, że dokładnie nie pamiętam jak to było u mnie. Za łatwo mi z tym poszło i nie utkwiło mi w głowie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak usuwałem... Zresztą teraz to już ATT było chyba przeinstalowywane z 20 razy, usunąłem również wpisy w rejestrze itd pozostawione przez ATT i nic :| Instalowałem ATT wraz z Omegami i samo bez Omeg i dalej to samo :|

EDIT:

Problem rozwiązany... Poszperalem troche po 4um ATT i znalazłem ten topic. Koleś pisał że wyłaczył Hardware Acceleration for the display card - Przyśpieszenie sprzętowe w ustawieniach zaawansowanych (w PL wersji windowsa ;]). No to wchodze w opcje, patrze, a tam pasek na 1 kresce :mur: :blink: Dałem na FULL i ATT działa ;] Tylko bardzo ciekawe dlaczego mi się to przyśpieszenie sprzętowe nie właczyło na MAX przy instalacji nowych sterów :mur:

No ale problem rozwiązany ;) Topic do zamknięcia [;

Pozdro

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi