Lanc Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) Problem zaczął się dzisiaj po instalacji najnowszych Omeg (opartych o Caty 6.5), zainstalowałem tak jak zwykle instaluje stery do grafy (czyt uninstall starych > reboot > driver cleaner pro > reboot > instal nowych sterów) Jak to zwykle bywa po instalacji nowych sterów na pulpicie mamy rozdziałke 800x600, tak więc klikam ppm na Ati Tray Tools i nic sie nie dzieje... Najeżdżam na ikonkę, a tam Loading... No to czekam i dalej to samo... Włączam Taskmenegera a tam proces Atitray.exe zabiera 100% procesora i 450 MB ramu :mur: :blink: Odinstalowałem i zainstalowałem ATT od nowa - nie pomogło, instalacja starszej wersji - nie pomogło, instalacja poprzednich sterów - nie pomogło, instalacja ATT które było z omegami 6.5 - nie pomogło. Dalej to samo :| Siedze już nad tym od dobrych 3 godzin i już mi się pomysły skończyły :mur: Szukajki użyłem, ale nic nie znalazła ... Było by miło jak by ktoś znalazł rozwiązanie problemu, bo na karcie bez O/C śmigać nie chce, jak i nie chce zmieniać ATT na Ati Tool... Pozdrawiam P.S. Mam Radeony od ponad roku, Ati Tray Tools od 1 dnia, w którym miałem Radka i taki problem zdażył mi się 1 raz, nigdy nie było problemów z działaniem ATT. Edytowane 17 Lipca 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Kurde... miałem tak raz, jak ostro mieszałem ze sterami. Nie pamiętam, co zrobiłem. Chyba wyczyściłem dokładnie wszysto programem cat-uninstaller (ze strony Ati). Wywala wszystko, co jest związane z ati. Sterowniki, AtiTrayTools, oprogramowanie do tunera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 powiem szczerze nie wiem o co chodzi z tymi nowymi att, z starymi nie mialem problemow na nowych mam jakby zapelnianie jakiegos buforu i momentami podczas pisania sie przycina identycznie podczas ogladania filmow, probowalem wielu rzeczy skonczylo sie na unistall ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 @MariuszDW Driver Cleaner Pro robi dokładnie to samo co cat_uninstaller, także to odpada, zresztą jak już mówiłem robiłem to chyba po 3 razy na nowych i na poprzednich catach... Kurde co z tym ATT jest :/ Teraz grać musze na niższych detalach bo nie ma jak o/c grafy :mur: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Również od samego początku (R9100) siedzę na ATT. Jak miałem R9800SE@PRO to automatycznie mi przestawiał taktowanie w trybie 3D. Teraz praktycznie tylko używm go do wskazywania temp. grafy w trayu (i zamiast CP). Ok, to może kolejne głupie pytanie :P Usuwając ATT, usuwałeś (tudzież Driver Cleaner w twoim imieniu) również profile? Szkoda, że dokładnie nie pamiętam jak to było u mnie. Za łatwo mi z tym poszło i nie utkwiło mi w głowie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Tak usuwałem... Zresztą teraz to już ATT było chyba przeinstalowywane z 20 razy, usunąłem również wpisy w rejestrze itd pozostawione przez ATT i nic :| Instalowałem ATT wraz z Omegami i samo bez Omeg i dalej to samo :| EDIT: Problem rozwiązany... Poszperalem troche po 4um ATT i znalazłem ten topic. Koleś pisał że wyłaczył Hardware Acceleration for the display card - Przyśpieszenie sprzętowe w ustawieniach zaawansowanych (w PL wersji windowsa ;]). No to wchodze w opcje, patrze, a tam pasek na 1 kresce :mur: :blink: Dałem na FULL i ATT działa ;] Tylko bardzo ciekawe dlaczego mi się to przyśpieszenie sprzętowe nie właczyło na MAX przy instalacji nowych sterów :mur: No ale problem rozwiązany ;) Topic do zamknięcia [; Pozdro Edytowane 18 Lipca 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...