Skocz do zawartości
Mayo

Błąd 7zip'a

Rekomendowane odpowiedzi

Ściągnąłem parę plików z rozszerzeniem *.zip (z jednej strony). No i chciałem je rozpakowac 7zip'em. A tu wyskakuje taki błąd:

post-137935-1153213091_thumb.jpg

No więc ściągnąłem triala WinRAR'a i wszystko sie ładnie rozpakowało.

I żeby było jasne - tylko te pliki .zip są nierozpakowywane przez 7zip'a. Mam tez inne zipy i działa jak należy.

Co może być przyczyną? Jak to naprawić (bo nie chcę WinRAR'a - wole darmowe, więc proszę bez odpowiedzi w stylu "jak WinRAR działa to go używaj")?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągnąłem parę plików z rozszerzeniem *.zip (z jednej strony). No i chciałem je rozpakowac 7zip'em. A tu wyskakuje taki błąd:

(..)

Google twoim przyjacielem.

http://www.7-zip.org/faq.html

"Why can't 7-Zip open some ZIP archives?

In 99% of these cases it means that the archive contains incorrect headers. ZIP archives contain two copies of headers. 7-Zip reads both copies and won't open archives with incorrect data in the headers. Other ZIP programs can open some archives with incorrect headers, since these programs usually read only one copy of the headers, or they just ignore errors.

If you have such archive, please don't call the 7-Zip developers about it. Instead try to find the program that was used to create the archive and inform the developers of that program that their software is not ZIP-compatible.

There is now also an extension to the ZIP format for strong encryption (AES) support. 7-Zip still doesn't support this. It will be implemented later."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Why (...) implemented later."

Aha, no to szkoda. Czyli chyba zaczne używać Iz-arc.

Jeden z tych plików na próbę - Replay z DoW

Eee... no trudno, żeby to sciągnąć trzeba się zarejestrować. Jak się komus chce, to od razu mówię, że to nie trwa długo.

Edytowane przez mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi