FoX 13 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Witam ! Otóż mam problem. Moja mysz gdy nią poruszam po ekranie czasem lekko się zatrzymuje i nie da się nią ruszyć (kursor), tak jakby przycina... Próbowałem pod USB jak i PS2 ale w obydwu wypadkach tak się dzieje Mam podkładke Icemata i ślizgacze teflonowe. Bez podkładki czuć jakby lepiej... a nawet wcale ? ale czy to możliwe, wkońcu to Icemat który ma tak świetnie sprawdzać się z myszkami laserowymi Prosze o jakieś rady pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 2 rzeczy: 1. Teflonowe ślizgacze podwyzszaja ci mysz - spada jakosc pracy optyki, im wyzej -> tym gorzej dla myszy. Dla przykladu a4tech swop80 po przyklejeniu teflonu z slabej pracy z czestym gubieniem sie calkowicie przestaje dzialac na steelpadzie 3/4S. Bez ślizgaczy (albo z nizszymi ślizgaczami) powinno byc lepiej. 2. Icemat to chyba najgorsza podkladka pod mysz laserowa jaka mozna wybrac. Zarowno G5 jak i razer copperhead mialy problemy z icematami w pierwszych wersjach sterownikow i dopiero po czasie wyeliminowano ich gubienie sie. A sa ta myszy laserowe jednak o klase lepsze od MX1000 - wiec odpowiedz nasuwa sie sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 aerial dziekuje za odpowiedź :) Teraz tylko takie pytanie - skoro mi się to dzieje co jakiś czas, dość rzadko, to dziwne, bo powinno się w sumie dziać ciągle ? ... Zauważyłem, że jak np. zgrywam z telefonu kablem usb pliki na komputer to myszka wlasnie tak potwornie zwalnia jakby i ciężko się porusza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) Sprawdź na innym kompie, może to jakiś softwareowy problem z tym zwalnianiem myszy... Ale reszta problemów spowodowana najprawdopodobniej Icematem. Tak poza tym, to śizgacze naklejałeś na stare, czy je zrywałeś i naklejałeś na nowo? Icemat to rzeczywiście najgorsza podkładka pod myszy laserowe. Chyba jedyna podkładka wyprodukowana specjalnie dla laserowych gryzoni, to Steelpad 5L. Edytowane 22 Lipca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Ślizgacze naklejałem na stare No tak, załóżmy że wina podkładki, ale czemu mysz zwalnia i robi takie coś podczas przegrywania plików... to już jest raczej problem, który leży gdzieś po stronie komputera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Mialem podobne objawy, kiedy kabelek od myszki sie delikatnie zlamal w jednym miejscu i ruch powodowal wlasnie przerywanie obwodu i myszka raz dzialala raz nie. ;] Najczesciej kabelek lamie sie przy wtyczce do kompa, albo przy wejsciu do samej myszy, ja rozebralem wtyczke, przycialem kabelek i polutowalem, dziala jak nowka. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 ath ale MX1000 to mysz radiowa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) Odklej ślizgacze i przyklej na czyste miejsce (bez starych), tylko te teflonowe. Ad. tego, że przy przegrywaniu, to przecież Ci napisałem, że powinieneś sprawdzić na innym kompie. Ślizgacze koniecznie naklej na puste miejsca... Edytowane 23 Lipca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Ja mam MX1000 + Icemat black i ani razu nie miałem problemu z sensorem, a kupiłem tę myszkę niedługo po tym jak weszła na rynek (razem z icematem). Dużo gram więc na 100% bym zauważył nawet najmniejsze opóźnienie lub kursor idący nie tam gdzie trzeba (raz tylko mi włos wszedł do dziurki z sensorem i musiałem wyjąć pensetą). Także nie zgadzam się z opinią że icemat nie nadaje się do myszek laserowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...