Jabol Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Korzystal ktos z AsusUpdate przy upgradowaniu biosu? Slyszalem ze nawet niezle sie sprawuje. Mam zle wspomnienia z upgradem biosu,(usmiercilem juz jedna plyte :D ) wiec doradzcie... Szczegolnie wazna opinia tych co robili to na tej samej plycie (A7V133). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdx486 Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Mam co prawda inną płytę (A7N8X Deluxe), ale ostatnio musiałem wgrać nowy bios i nie bardzo mi to wychodziło za pomocą Awardflasha, więc skorzystałem z Asus Update. Nie dość, że robisz wszystko pod Windowsem to trwało to u mnie nie więcej niż 30 sekund. Żadnych problemów. Polecam. Asus A7N8X Deluxe, Athlon XP 1700+@2000+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Czekajac tyle dni na odpowiedz, juz kilka dni temu uzylem Asus Update i rowniez zajelo mi to kilkanascie sekund. Szybko i sprawnie. Wiec takze polecam. Choc wyczytalem na innym forum ze najpewniej uzyc AWDFLASHA, bo nie narusza Boot Blocka, dajac potem mozliwosc ewentualnego uratowania kompa. Podobnej wzmianki nie znalazlem o Asus Update, aczkolwiek robilem juz 2 aktualizacje bezproblemowo (program oferuje sprawdzanie checksumy i chyba nie potrafi wgrac starszego biosa niz aktualnie posiadany). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 To dobre rozwiązanie, choć pomyślcie co się stanie w momencie zerwania połączenia. Żartuję naturalnie, przecież dane są tu buforowane. Choć znając ftp Asusamożna się wszystkiego spodziewać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 To dobre rozwiązanie, choć pomyślcie co się stanie w momencie zerwania połączenia. Żartuję naturalnie, przecież dane są tu buforowane. Choć znając ftp Asusamożna się wszystkiego spodziewać.1. Najlepiej sciagasz bios, a potem dajesz zeby zrobic upgrade z pliku. 2. Jesli sciagasz bezposrednio z neta, to najpierw bios musi zostac sciagniety, a potem dopiero odbywa sie upgrade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Zwracam honor Jabol. Masz rację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ghost00 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 dokaldnie,ja tez robilem upgrade biosu na k8n-e deluxe,z netem nie chcialo mi sie polaczyc ale upgrade z pliku trwal w sumie z 20 sek ;] rewelacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Asus Update chyba nie potrafi wgrac starszego biosa niz aktualnie posiadany). 246342[/snapback] potrafi :) po uruchomieniu au z rozwijanej listy wybieramy "Options" klikamy next, zaznaczamy BIOS Downgradable, klikamy next i już można flashować starszego biosa. najśmieszniejsze jest to, że asus dyskryminuje użytkowników nie korzystających z IE. bez IE nie udało mi się zassać asus update :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 (...) najśmieszniejsze jest to, że asus dyskryminuje użytkowników nie korzystających z IE. bez IE nie udało mi się zassać asus update :( U mnie podobnie - musiałem ściągnąć ręcznie i potem w programie wskazać plik na dysku, ale za to samo wgrywanie nowego BIOS'u bezproblemowe :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 ja tam wolelalem z dysko od razu bo jakos zaufania nie mialem do sposobu zeby z neta sciagalo i aktualizowalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Programik jest super!!!!!!!! Udalo mi sie nawet zaktualizowac zmodowany biosik wszyskto smiga pieknie. Update robilem z dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redq Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 witam mam pytanie co do wgrywania biosu . a mianowicie chcem wgrać nowy bios do asus k8n4-e lecz poszkuje biosu odpowiedno zmodowanego, gdyż w tym asusie pewne opcje dla procesora sempron 64bit sa niedostępne po wgraniu najnowszego biosu. chodzi tu oczywiście o podniesienia napięcia na procku i monożnik. jeśli ktoś ma jakąś stronke z takimi biosami to prosił bym bardzo o link do stronki . ponoć na zmodowanym biośieie do płyt głównych można uzyskać lepszą wydajność niż na firmoym . czy może ktoś już wgrywał takie zmodowane biosy, i może sie poddzielic swym doświadczeniem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...