QbaS Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 czy do obudowy nadaje sie wentylator 9,2x9,2 cm?? czy lepiej zastosowac 8x8cm?? duza jest roznica halasu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slipkot Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 zależy jakich wiatraków użyjesz polecam wiatraki firmy Papst i cooler master ja mam jeden 90x90cooleramastera i dwa 80x80 Papsta puszczone na 7V i chodzą całkiem cicho :twisted: aha, do budy możesz nawet 120x120 wsadzić tylko czy chce ci się dziurę wiercić ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 zalezy od modelu.... chalas sie podaje w Decybelach :D im wyzej tym glosniej... a srednica 80 czy 92 czy 120 to jest wielkosc , srednica , te najwieksze sa najwydajniejsze.... wszysko zalezy od parametrow.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 powinien sie nadawac, jak masz przygotowane otwory w obudowie to mozesz zmierzyc, a przykrecic do wywierconych to tez nie problem. duzej roznicy nie bedzie ale zawsze cos... chodzi o to ze jest wiekszy wiatrak to sie moze wolniej krecic zeby przemielic tyle samo powietrza jak cie stac to rowniez polecam papsta najlepiej slizgowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 chodzi mi ktory bedzie ciszej pracowal przy tym samym przeplywie 8x8 2500obr, czy 9,2x9,2 2000obr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 zależy jakich wiatraków użyjesz polecam wiatraki firmy Papst i cooler master ja mam jeden 90x90cooleramastera i dwa 80x80 Papsta puszczone na 7V i chodzą całkiem cicho :twisted: aha, do budy możesz nawet 120x120 wsadzić tylko czy chce ci się dziurę wiercić ??? gdzie znalazles i za ile wentyle papsta???? bo ja widzialem do tej pory tylko 12x12 (z reszta mam ejden taki, metalowy:>) czy te 8x8 sa metlaowe??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 chodzi mi ktory bedzie ciszej pracowal przy tym samym przeplywie 8x8 2500obr, czy 9,2x9,2 2000obr 9x9 ofkoz, a na dodatek bedzie wydajniejsy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slipkot Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Te dwa papsty wyciągnełem z jakiegoś firmowego kompa z niemiec to chiba był jakiś Compaq. miałem farta co ?? za darmochę dwa papsciki :twisted: są z plastiku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Małe pytanko do właścicieli kulermasterów. Mam 3x80(zasilacz, wyciąg, nawiew). Wszystkie mają łożyska podwójnie kulkowe (double ball). Ten w zasilaczu (7V) jest ok, ale 2 pozostałe (5V) dziwnie terkoczą. Jest to bardzo ciche, ale mimo wszystko słyszalne. Z tym, że te dziwne odgłosy wydaja dopiero po przykręceniu do obudowy, poza obudową wogóle ich nie słychać... ?!? Może macie jakieś pomysły... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 gdzie znalazles i za ile wentyle papsta???? bo ja widzialem do tej pory tylko 12x12 (z reszta mam ejden taki, metalowy:>) czy te 8x8 sa metlaowe??? Zobacz na http://www.cennikpc.com/cennik.html#tabela4 - tam sa papsty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 czy do obudowy nadaje sie wentylator 9,2x9,2 cm?? czy lepiej zastosowac 8x8cm?? duza jest roznica halasu?? No pewno, ze bedzie dobry. Lepszy od 80x80mm i cichszy, chyba, ze zakupisz starego klekoczacego pierdziela :D :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 ...Zobacz na http://www.cennikpc.com/cennik.html#tabela4 - tam sa papsty... chyba ich poje**lo z ta cena 8O 80mm Papsta hurtowo w Germanii kosztuja cos kolo 8-12 EURO (przynajmniej o takich cenach slyszalem), to juz wolabym kupic PanaFlo troche glosniejsze od Papsta ale kosztuja przecietnie 1/2 :) tylko zeby tak ktos zaczal je sciagac do Polski, bo jak pytalem w serwisach Panasonic w Polsce (PanaFlo to wentylatory od Panasonic) to nawet nie wiedza jakich wentylatorow uzywaja w swoich sprzetach :( i zeby ktos tak jeszcze zaczal sprowadzac wentylatory Vantec z serii Stealth to bylby raj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 ...Zobacz na http://www.cennikpc.com/cennik.html#tabela4 - tam sa papsty... chyba ich poje**lo z ta cena 8O 80mm Papsta hurtowo w Germanii kosztuja cos kolo 8-12 EURO (przynajmniej o takich cenach slyszalem), to juz wolabym kupic PanaFlo troche glosniejsze od Papsta ale kosztuja przecietnie 1/2 :) tylko zeby tak ktos zaczal je sciagac do Polski, bo jak pytalem w serwisach Panasonic w Polsce (PanaFlo to wentylatory od Panasonic) to nawet nie wiedza jakich wentylatorow uzywaja w swoich sprzetach :( i zeby ktos tak jeszcze zaczal sprowadzac wentylatory Vantec z serii Stealth to bylby raj :D Ale tu jest Polska - kraj szczesliwych ludzi, gdzie wszystko jest pozniej (o ile w ogole jest) i zwykle jeszcze drozej :cry: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saygon Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 wentyl za 166 zeta- a świstak siedzi i zawija. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...