Skocz do zawartości
QbaS

wentyl 9,2

Rekomendowane odpowiedzi

zależy jakich wiatraków użyjesz polecam wiatraki firmy Papst i cooler master ja mam jeden 90x90cooleramastera i dwa 80x80 Papsta puszczone na 7V i chodzą całkiem cicho :twisted:

aha, do budy możesz nawet 120x120 wsadzić tylko czy chce ci się dziurę wiercić ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powinien sie nadawac, jak masz przygotowane otwory w obudowie to mozesz zmierzyc, a przykrecic do wywierconych to tez nie problem.

duzej roznicy nie bedzie ale zawsze cos...

chodzi o to ze jest wiekszy wiatrak to sie moze wolniej krecic zeby przemielic tyle samo powietrza

jak cie stac to rowniez polecam papsta najlepiej slizgowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy jakich wiatraków użyjesz polecam wiatraki firmy Papst i cooler master   ja mam jeden 90x90cooleramastera i dwa 80x80 Papsta puszczone na 7V i chodzą całkiem cicho  :twisted:  

aha, do budy możesz nawet 120x120 wsadzić tylko czy chce ci się dziurę wiercić ???

gdzie znalazles i za ile wentyle papsta????

bo ja widzialem do tej pory tylko 12x12 (z reszta mam ejden taki, metalowy:>)

czy te 8x8 sa metlaowe???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe pytanko do właścicieli kulermasterów. Mam 3x80(zasilacz, wyciąg, nawiew). Wszystkie mają łożyska podwójnie kulkowe (double ball). Ten w zasilaczu (7V) jest ok, ale 2 pozostałe (5V) dziwnie terkoczą. Jest to bardzo ciche, ale mimo wszystko słyszalne. Z tym, że te dziwne odgłosy wydaja dopiero po przykręceniu do obudowy, poza obudową wogóle ich nie słychać... ?!? Może macie jakieś pomysły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Zobacz na http://www.cennikpc.com/cennik.html#tabela4 - tam sa papsty...

chyba ich poje**lo z ta cena 8O 80mm Papsta hurtowo w Germanii kosztuja cos kolo 8-12 EURO (przynajmniej o takich cenach slyszalem), to juz wolabym kupic PanaFlo troche glosniejsze od Papsta ale kosztuja przecietnie 1/2 :) tylko zeby tak ktos zaczal je sciagac do Polski, bo jak pytalem w serwisach Panasonic w Polsce (PanaFlo to wentylatory od Panasonic) to nawet nie wiedza jakich wentylatorow uzywaja w swoich sprzetach :( i zeby ktos tak jeszcze zaczal sprowadzac wentylatory Vantec z serii Stealth to bylby raj :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Zobacz na http://www.cennikpc.com/cennik.html#tabela4 - tam sa papsty...

chyba ich poje**lo z ta cena 8O 80mm Papsta hurtowo w Germanii kosztuja cos kolo 8-12 EURO (przynajmniej o takich cenach slyszalem), to juz wolabym kupic PanaFlo troche glosniejsze od Papsta ale kosztuja przecietnie 1/2 :) tylko zeby tak ktos zaczal je sciagac do Polski, bo jak pytalem w serwisach Panasonic w Polsce (PanaFlo to wentylatory od Panasonic) to nawet nie wiedza jakich wentylatorow uzywaja w swoich sprzetach :( i zeby ktos tak jeszcze zaczal sprowadzac wentylatory Vantec z serii Stealth to bylby raj :D

Ale tu jest Polska - kraj szczesliwych ludzi, gdzie wszystko jest pozniej (o ile w ogole jest) i zwykle jeszcze drozej :cry: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi