Skocz do zawartości
czekus

Lepszy Dwujajowiec Od Intela Czy Amd?

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie:

który procesor jest lepszy / wydajniejszy jesli chodzi o orpcesory 2-rdzeniowe ???

Intel Pentium D 930 (S775) 3.00 GHz (2x2MB cache) BOX

czy

AMD Athlon 64 X2 4200+ BOX (Socket AM2)

obydwa procki są w bardzo podobnych cenach (ok 770zł)

AMD zawsze były bardziej wydajne w grachi deklasowały Intela w grach , ale dwu-rdzeniowe Intele deklasowały je w windowsie AMD , czy w przypadku dwu-rdzeniowych i Inteli I AMD nadal proporcje rozkładają siew ten sposób co poprzednio , tzn : gry - AMD , Windows - Intel ????

Edytowane przez czekus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no , moze troche faktycznie przesdadziłem ;-)

no bo skoro jednordzeniowy AMD odstawał w windzie od Intela ale nie jakoś kosmicznie ( ale w grach radził sobie znacznie lepiej) , to w takim razie 2 jajowy AMD powinien faktycznie być mozniejszy od Intela

jesli chodzi o to do czego chce procesora to powiem ze do wszystkiego , jesli bym chciał do gier to bym brał AMM na jednym jaju ;-), ale chce mizec tez wydajny system wiec podchodze do dwurdzeniowych

Edytowane przez czekus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 21 11 1991

Ja bym zakupił Pentium d 930 z Ninja :) troche@ i spox, deuga sprawa AMD sie mniej grzeje i po @ tez by wymiatał:) wiec....ale i yak bym wziol Intela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 21 11 1991

Co wy piszecie?? intel i nic innego!!!!! AM2 fajnie zaraz bedzie AM3 i 4 i5 i....

No juz jest 2 ktorzy ida za intelem;] bierz Pentium D 930!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co z tego ze zaraz bedzie AM3 jak intel ma te swoje chipsety

ja obecnie mam plyte na i915 i zeby wskoczyc na dwa rdzenie musze kupic cos minimum na i945

pewnie ze conroe byloby najlepsze ale tutaj musisz wydac to 600zl na plyte z chipem i965/i975

zaraz ktos wspomni o tej taniej plycie asrocka pod conroe ale czy ta plyta sie sprawdzi? o o/c nie wspomne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraz ktos wspomni o tej taniej plycie asrocka pod conroe ale czy ta plyta sie sprawdzi? o o/c nie wspomne

Może Asrock znowu zaskoczy nas udaną konstrukcją taką jak Dual-Sata2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie....chyba jednak wybiore AMD ; jest lepszy jesli chodzi o gierki , a co do windowsa to wątpię aby był duż słabszy, mniej sie grzeje i mniej prądu pobiera

a co do Conroe to nie wchodzi w gre , ogónie aby to smigało ( na Conroe) to trza porządnego sprzętu ram i płyta , a ja tez mam ograniczone fundusze (jak zawsze : (

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi