czekus Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) jak w temacie: który procesor jest lepszy / wydajniejszy jesli chodzi o orpcesory 2-rdzeniowe ??? Intel Pentium D 930 (S775) 3.00 GHz (2x2MB cache) BOX czy AMD Athlon 64 X2 4200+ BOX (Socket AM2) obydwa procki są w bardzo podobnych cenach (ok 770zł) AMD zawsze były bardziej wydajne w grachi deklasowały Intela w grach , ale dwu-rdzeniowe Intele deklasowały je w windowsie AMD , czy w przypadku dwu-rdzeniowych i Inteli I AMD nadal proporcje rozkładają siew ten sposób co poprzednio , tzn : gry - AMD , Windows - Intel ???? Edytowane 26 Lipca 2006 przez czekus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 wiesz z tym deklasowaniem to przesadziles az tak kosmicznej roznicy nigdy nie bylo:D a co do tych dwoch 2 jajowych to AMD zdecydowanie wydajniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Zalerzy do czego chcesz tego proca osobiscie bym sie kierował ku Intelowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czekus Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) no , moze troche faktycznie przesdadziłem ;-) no bo skoro jednordzeniowy AMD odstawał w windzie od Intela ale nie jakoś kosmicznie ( ale w grach radził sobie znacznie lepiej) , to w takim razie 2 jajowy AMD powinien faktycznie być mozniejszy od Intela jesli chodzi o to do czego chce procesora to powiem ze do wszystkiego , jesli bym chciał do gier to bym brał AMM na jednym jaju ;-), ale chce mizec tez wydajny system wiec podchodze do dwurdzeniowych Edytowane 26 Lipca 2006 przez czekus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Ja bym zakupił Pentium d 930 z Ninja :) troche@ i spox, deuga sprawa AMD sie mniej grzeje i po @ tez by wymiatał:) wiec....ale i yak bym wziol Intela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Moim zdaniem lepszy Am2 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Jeśli chcesz do gier to raczej athlon chociaz jeśli dużo pracy w windzie to moze pentiak :wink: Tutaj porównanie proców Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HA98M Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Co wy piszecie?? intel i nic innego!!!!! AM2 fajnie zaraz bedzie AM3 i 4 i5 i.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Co wy piszecie?? intel i nic innego!!!!! AM2 fajnie zaraz bedzie AM3 i 4 i5 i....No juz jest 2 ktorzy ida za intelem;] bierz Pentium D 930! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 A czy przy cenie około 800zł nie warto sie zastanowic nad E6300?? A z tych to brałbym AMD :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Własnie Conroe 1.89Ghz ~800zl w apollo.pl + jakas mobo w miare Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HA98M Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 właśnie maiłem to samo napisać....my się chyba znamy już od wczoraj :lol2: oczywiście żę conore i nic innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 na allegro już chodzą conroe oem za ~750zł i w esc.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 i co z tego ze zaraz bedzie AM3 jak intel ma te swoje chipsety ja obecnie mam plyte na i915 i zeby wskoczyc na dwa rdzenie musze kupic cos minimum na i945 pewnie ze conroe byloby najlepsze ale tutaj musisz wydac to 600zl na plyte z chipem i965/i975 zaraz ktos wspomni o tej taniej plycie asrocka pod conroe ale czy ta plyta sie sprawdzi? o o/c nie wspomne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 zaraz ktos wspomni o tej taniej plycie asrocka pod conroe ale czy ta plyta sie sprawdzi? o o/c nie wspomneMoże Asrock znowu zaskoczy nas udaną konstrukcją taką jak Dual-Sata2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 troche czasu minie zanim sie o tym przekonamy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Ale przeciez ktos musi byc pierwszy i ja przetestowac ;) Gdyby nie jakis smiałek pewnie niebyło by wiadomo ze Dual jest taki dobry :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Zapewnie tak, ale jesli ten asrock tak wymiata jak dual sata 2 to.....duzo usherów tego forum bedzie mialo conroe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 dajcie mi conroe za free to ja dokupie ta plyte i potestuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 http://www.ocworkbench.com/2006/asrock/Con...e-eSATA2/g1.htm Recka tego mobo. :-) Aż tak źle nie jest, więc może jednak ktoś się skusi ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 asrocki robią fsb ~300 czyli w najtańszym modelu to wychodzi 1,86@2,1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czekus Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 wiecie....chyba jednak wybiore AMD ; jest lepszy jesli chodzi o gierki , a co do windowsa to wątpię aby był duż słabszy, mniej sie grzeje i mniej prądu pobiera a co do Conroe to nie wchodzi w gre , ogónie aby to smigało ( na Conroe) to trza porządnego sprzętu ram i płyta , a ja tez mam ograniczone fundusze (jak zawsze : ( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...