MaZZeo Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 J/w napisałem mam do wydania 1400zł. Dodatkowo mam już GRAFA: Winfast GF 6600GT AGP x8 128 MB ZASILACZ: Chieftec ATX 360W (mam nadzieję, że wystarczy?) Komputer służy do standartowych czynności: granie, internet, muzyka, filmy. Czasem zdarzają się jakieś programy graficzne typu Photoshop, After Effects. O to co wybrałem MOBO: Asrock Dual-Sata 2 s.939 - ok 220zł PROC: AMD Athlon 64 3800+ s.939 - ok 450 zł RAM: Kingston 1GB DDR 400 mhz - ok 360zł DVD: tu dylemat - LG GSA 4167B czy LG GSA H10L?? obydwa ok. 140zł OBUDOWA: Modecom Impact - ok 200 zł RAZEM: 1370 zł Uzasadnienie. MOBO: Asrock, ponieważ mam dobrą karte graficzną AGPx8 i nie chcę zmieniać na razie, dodatkowo ma PCI-E, więc w przyszłości nie będe musiał zmieniać płyty głównej. PROC: Zaraz pewnie tu wsykoczycie, że po co przepłacać, kup 3000+ i kręć. Tyle że ja nie będe kręcić, bo nie umiem i nie chcę, więc... RAM: Zwykłe RAM'y Kingstona, mam zaufanie do tej firmy, dlatego ich kości kupuję. DVD: Hmmm miałem kilka napędów optycznych, Benq, Philips itd. Ale jednak nagrywarki LG były najlepsze, mam do nich zaufanie. Tyle że pomózcie mi wybrać z tych dwóch o których napisałem, cena taka sama. OBUDOWA: Jedyne wymagania to żeby miała max 19 cm szerokości i była czarno-srebrna. Mój brat ma tą obudowę, podoba mi się. Co sądzicie o moim wyborze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Nagrywarka LG 4167B, a procek moze 3700 San Diego (moze w przyszłoscie zechcesz cos pokrecic ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 A może macie jakieś linki do testów proców m.in tego 3700+ San DIego? Ktoś coś jeszcze mi pomoże? Dobrze wybrałem? Pomóżcie no :) Czy 3700 San Diego z 1MB Cache będzie lepszy od 3800+ z 512 KB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Edytuj posty a nie pisz kolejnych bo Cie zlinczują zachwilę edit: a poza tym to szukaj Edytowane 28 Lipca 2006 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Pomóżcie no :) Czy 3700 San Diego z 1MB Cache będzie lepszy od 3800+ z 512 KB? Tak będzie lepszy. Jak w przyszłości będziaesz chciał podkręcić, to powinieneś osiągnąć lepszy rezultat, gdyż większość tych CPU dobrze sie kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...