Skocz do zawartości
LordFury

Wodowanie - Przymiarka 1.

Rekomendowane odpowiedzi

Ładny układzik, czysty i schludny. Kolorki to nie mój klimat, ale całość fajnie wygląda. Znajdziesz czas, żeby wrzucić jakieś porównanie temperatur do AC (o ile nie zmieniałeś gratów)?

I jeszcze taka moja prośba: mógłbyś zrobić test w stresie z dwoma wentylami a potem z jednym wyłączonym? Bardzo mi zależy na takim porównaniu.

Z porównaniem do AC będzie ciężko, bo zmieniłem sprzęt w międzyczasie. A Ninja na Conroe siedziała bardzo krótko i nie mam żadnych pomiarów. Natomiast to drugie da się załatwić - w jakieś popołudnie w tym tygodniu zrobię... Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

* będzie w układzie także NB - gdy tylko pojawi się zapinka, dzięki której wpakuję tam bloczek (juz czeka)

Przy OC a bez wiatraka na CPU przydałby się chyba jakiś nawiew?

Jak zdejmiesz te "gorące pipki" i założysz bloczek na chipset to jak rozwiążesz problem chłodzenia mosfetów? Bo te "pipki" chłodzą chipset i mosfety właśnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki, czekam na wyniki.

A więc na układzie bardzo podobnym do mojego (E6600 @ BIP2+Cube 2 Pro+2xCoolink 1600RPM) różnica między aktywnym jednym wiatrakiem a dwoma to 3*C (54/51*C, mówiąc dokładniej). Mierzone pod obciążeniem 2x SP2004 Small FFTs. Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi