Gość fredus Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Siemka Nie długo bede składał coś na s.939 i mam już w 70% wybrane płyta i proc bo to bede wymianiał, za proca wybrałem Venicka 3000+ to wiadomo, i za płyte Asrocka 939 dual sata 2 która kosztuje 220 zł hmm.. naczytałem sie o niej sporo i mnie przekonała ale.....tak sie zastanawiam czy nie lepiej np dołorzyc 100 zł i kupić Epoxa 9NPA3 Ultra?? Chłopaki doradzcie bo już sam nie wiem :-P p.s jakbym kupił asrocka to mógłbym zostawic radka 9700Pro a potem kupić nową grafe a tak jak kupie epoxa to bede musiał odrazu nową grafe kupić......... czy warto sie poświęcic tak dla tego epoxa?? Edytowane 28 Lipca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Jeśli lubisz się bawić w mody, to wtedy Asrock ma rację bytu. Jeśli nie, to bierz Epoxa. Standardowo oferuje absolutnie wszystko co potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Osobiście skłaniałbym sie ku Epoxowi jeżeli nie musisz sie męczyc z grafa na agp, Asrock to może i konstrukcja niezgorsza ale Epox to zupełnie inna liga :) Opyl radka przy okazji i dorzuc do czegoś na pciex - nawet 7300GT DDR3 - chyba juz najwyzszy czas ;] Edytowane 28 Lipca 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 7300GT DDR3 - chyba juz najwyzszy czas ;] Nad tym też myśle :D Jeśli lubisz się bawić w mody, to wtedy Asrock ma rację bytu. Nie zabardzo :? Tak przy okazji co brac Galaxy 7300GT 256 mb 1,2/1,4 ns czy galaxy 7600GS 128 mb czy może dołorzyc do 256 wersji, ale to już nie komfortowe zabradzo wyjscie :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 A ile chcesz przeznaczyć na grafę ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Około 450zł, wię kupie zapewne Galaxy 7300GT tylko z jakimi pamieciami? Bo 1,2 ns jest sporo droższa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Bierz z 1,4ns nie warto dopłacac do 1,2ns, a ta z 1,4 powinna sie tez spoko krecic. Edytowane 28 Lipca 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Bierz z 1,4ns nie warto dopłacac do 1,2ns, a ta z 1,4 powinna sie tez spoko krecic. Ok to to już wiem teraz nastepna sprawa, kupując tego epoxa musiałbym zmienic zasilacz bo mój ModeCom 350GTF niema wtyczki 24pin :? a asrock potrzebuje 20 pin więc jest lepiej, po drógie kupując epoxa musiałbym odrazu kupic karte nową a jakbym kupił asrocka to mógłbym sie przesiąśc na PCI-E powiedzmy za miesiąc czy ile, ehh.. ale tak sie napaliłem na tego epoxa, co radzicie brać tego asrocka czy starac sie o epoxa?? Aha a bez żadnych modów oprócz wgrania najnowszego biosa można by z 2450-2500 na 1,45v wykręcic?? wiem że to zalezy od procka ale zazwyczaj przecietny venice kreci sie na 2400 mhz, aha a jesli chodzi o te mody, Trudne one są?? Sory że tak o wszystko pytam ale musze wiedziec przed kupnem tej płyty B-) Pozdro Edytowane 28 Lipca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 fredus mod na vcore jest banalnie prosty ;] Z tego co mi wiadomo można go zrobić nawet ołówkiem także np ;D Też właśnie mam ten problem co ty ;] Mam aktualnie 760 zł + grafe na agp ;] I tak myślałem nad 7600gs ... Ale chyba wezmę Asrock'a i za jakiś miesiąc sprzedam mojego radzia, dołoze kase i wezme 7600 gs ;] Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Powiem Ci tak bierz asrocka wcale neijest zły i zawsze masz AGP i później możesz się przesiąść na PCIE. A oc na tej płycie nawet bez vmodów idzie OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) marze o takim epoxie ale 200 zł jestem do tyłu , bo 100 zł musze dołorzyc względem asrocka i kupic nową zasiłke za 100zł więc chyba wezme asrocka, sporo sie o nim naczytałem i widac niezła płytka Ale chyba wezmę Asrock'a i za jakiś miesiąc sprzedam mojego radzia, dołoze kase i wezme 7600 gs ;] A nie lepiej 7300GT?? Bo z tego co wiem to 7300GT 256 mb i 7600Gs sa mniej więcej tak samo wydajne, może z 3 fps przewagi dla 7600GS, więc chyba nie warto dopłacac, co otym myślicie?? Edytowane 28 Lipca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) jesli twoj procek nie bedzie zadnym selektem to watpie aby plyta go dzisiaj ograniczala do 2,5 GHz ew. 2,6 GHz spokojnie 1.45V wystarczy no chyba, ze naprawde trafi Ci sie padaka to wtedy mod na vcore (bardzo prosty) zrobisz i po klopocie btw. zasilacz to podstawa... moj Seasonic po podkreceniu grafy i procka potrafi sie juz dlawic, wiec jesli bym chcial jeszcze bardziej zawojowac to bym musial zasilacz zmienic ;/ Edytowane 28 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) chcial jeszcze bardziej zawojowac to bym musial zasilacz zmienic ;/ A ten asrock ma zasilanie z 20 pin czy 24?? Bo jeżeli 24 to lipa kompletna bo mój GTF ma 20 pin, aha a jakbym np kupił takiego ModeComa MC 350 ATX 2.0 on ma chyba 24 pin wtyczke i poztym za 100 zł nic lepszego nie znajdzie nie?? Edytowane 28 Lipca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) @fredus a może jakiegoś fortrona ? :> W topicu o fortronie powinni ci doradzić jakiego do twojego nowego configu ;] Albo jakąś Delte (tj chieftec bez nazwy chieftec :P) A co do tego 7300GT... Masz może jakieś testy/porównanie ? Bo co do 7600gs to brałbym wersje z zalmanem i mem 1.2ns także zegary 7600GT do osiągnięcia ;] btw zawsze można kupić przejściówke 20 > 24 pin :) Pozdro Edytowane 28 Lipca 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) tzn. ona ma 24pin'y tylko osobno... a zeby mobo dzialalo poprwanie musi byc podlaczone 20pin+4piny http://img132.imageshack.us/my.php?image=a...ata2a4wlgi2.jpg @EDIT cos mi z tymi miniaturkami nie idze grrr ;/ Edytowane 28 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 To nie jest przypadkiem tak jak z płytkami pod P4 ? :> Mobo, wtyk ATX to 20 pin a to dodatkowe to takie coś jak na płytkach z P4 ;] Bo wątpie, żeby ATX24 był tak rozdzielony ;] Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Asrock ma zwykła wtyczkę 20pin i wtyczkę 4pin (P4). Niedawno pokazał się nowy asrock http://www.asrock.com/product/939Dual-VSTA.htm ale nie wiem czy jest lepszy od 939dual sata2. Dałem tak żebyś zobaczył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) wiesz nigdy sie nad tym zabardzo nie zastanawialem lecz gdy podlaczylem tylko to 20pin to komp sie wlaczal lecz byl na monitorze tylko czarny ekran i nic wiecej... u innych tez jak mnie pamiec nie myli tak bylo :P btw. co do tej nowej 939Dual. to jest to wielka niewiadoma... bo moze byc to poprawione ver. juz dosc udanej 939Dual. lub padaczka Edytowane 28 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) @DarkArrow zobacz co napisał misiek ;] To 4 pin to wtyk P4 ;] Na wszystkich płytkach pod P4 na s478 i lga 775 jest to złącze :) I każdy zasilacz ma taki wtyk ;] Także fredusowi modecom wystarczy, żeby podłączyć tego asrocka pod to ;] Ja czytałem o VSTA, ale jednak biore Dual Sata ;] btw Venicki w apollo.pl zmieniają ceny prawie codziennie :mur: 3 dni temu w apollo kosztował 266, potem 306, nastepnie 280, a dzisiaj 274 :mur: Pozdro ekhm http://www.benchmark.co.yu/forum/attachmen...achmentid=14705 http://www.benchmark.co.yu/forum/attachmen...achmentid=14706 Tego to nie wiedziałem, że ta grafa aż tak wymiata :blink: Tylko, że tam w testach mieli 7600 gs na ddr2, który do tego nie był po o/c ;] Ale znowu wersja 1.2ns 7600gs jest "troche" droższa od normalnej ;] Już jestem zdecydowany na 7300GT 1.4ns ;] No chyba, że skądś będzie jeszcze kasa to 7600gs zalman 1.2ns ;) ujć znalazłem jeszcze coś... http://www.benchmark.co.yu/forum/attachmen...achmentid=14371 http://www.benchmark.co.yu/forum/attachmen...achmentid=14372 Teraz imo już nie opłaca sie wydawać kasy na 7600gs ;D Kupuje 7300gt na dobrych kostkach :D Dobra koniec OT z mojej strony ;] Edytowane 28 Lipca 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecykpp Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Osobiscie bym wziął DFI infinity nforce 4 kosztuje własnie około 300zł a jest wypasiona płytka popatrz sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 tak latwo mowic... 300zl to nie 200zl a jesli kaska potrzebna to takie 100zl jest duzo warte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 ja pierdziele, to jest mozliwe? http://www.apollo.pl/store/show_detail/17/16237 tak potanialy te procki ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 te ceny sa takie juz od tygodnia :lol: a to za sprawa Intela i C2D hyhy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 fredus mod na vcore jest banalnie prosty ;] Z tego co mi wiadomo można go zrobić nawet ołówkiem także np ;D Też właśnie mam ten problem co ty ;] Mam aktualnie 760 zł + grafe na agp ;] I tak myślałem nad 7600gs ... Ale chyba wezmę Asrock'a i za jakiś miesiąc sprzedam mojego radzia, dołoze kase i wezme 7600 gs ;] Pozdro Moda nie da sie zrobic ołowkiem, to nie jest 7600GS ;) w gre wchodzi tylko lutownica lub Elekton. Jesli chodzi o wtyczki to wystarczy 20-pinowa ATX oraz 4-pinowa 12V dla procesora. No i GTF moze sobie nie dać rady, miałem go i tak srednio chodził na MSI NF4 i A64 2800+ :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Wziął bym asrocka ze względu, że można w nim zastosować przelotke na am2. Ale epox też ma swoje zalety i złego słowa na niego nie można powiedzieć ;) Co nie wybierzesz z tych dwóch, będzie dobre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Ok chłopaki teraz już wszystko wiem, uff dobrze że jest PPC, a więc robie tak, obecnie mam 420 zł, sprzedam moją płyte z podpisu, kupie asrocka (na epoxa niestety nie wyrobie a szkoda :cry: ) i do tego venicka 3000+, i narazie bede miał mojego radzia na AGP, następnie postaram sie sprzedać procesor i radzia i kupie galaxy 7300GT 1,4 ns najlepiej z Zalmanem a jak starczy to może i 1,2, mam nadzieje że mój GTF to jakoś pociagnie ale i tak jak najszybciej postaram sie wymienic na choćby Mc 350 ATX 2.0 lub coś tego typu, co myslicie o takim wyjściu?? P.S może ktos chetny na płytke?? zostało prawie 2 lata gwary z niebieskim zalmanem hmm.. 150 zł :rolleyes: P.S 2 gdzie lepiej kupić procka w Apollo czy PCProjekt a może w Bit computers?? Edytowane 29 Lipca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Ja bym brał w bitcomputer, najnizsza cena i bardzo szybka przesyłka. Do PCP jakos nie mam zaufania. @EDIT: Nie zauwazyłem ze mieszkasz w Kraku. Tak wiec mysle ze bit bo w tej chwili ma najtaniej (zyskasz 3zł ;) ) Edytowane 29 Lipca 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) zyskasz 3zł Dołorze do ceramiqa :lol2: :D bo sie juz kończy :blink: Edytowane 29 Lipca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 @fredus Coś mi się wydaje, że w prawie jednakowym czasie zaczniemy się udzielać w tych samych topicach :D A co najlepsze ja też mam 430zł aktualnie ;] Ja tak myśle nad 7300gt 256 1.2ns bez zalmana albo 7300gt 128 1.4ns zalman... I teraz nie wiem co wybrać ;] Ale to się zobaczy jak będzie kasa na GF ;] Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Coś mi się wydaje, że w prawie jednakowym czasie zaczniemy się udzielać w tych samych topicach icon_biggrin3.gif A co najlepsze ja też mam 430zł aktualnie ;] Ja tak myśle nad 7300gt 256 1.2ns bez zalmana albo 7300gt 128 1.4ns zalman... I teraz nie wiem co wybrać ;] Ale to się zobaczy jak będzie kasa na GF ;] Pozdro Dokładnie :D Ja chyba biore 7300GT 1,4 ns z zalmanem ale bez też bedzie OK, mysle że ta karta po OC bedzie na tyle dobra że nie ma sensu dokładac do 7600GS(ale i tak bym nie był w stanie dołorzyc nie wiem jak ty) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...