thunder_pl Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 witam CPU na FSB 180 działa mi stabilnie (RAM chodzi wtedy na 360), jednak jak tylko go podkręce do FSB 190, już się nie chce odpalać (RAM jest wtedy na 378). Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Podejrzewam, że być może to przez słabe RAMy. Proszę o pomoc Pozdrawiam thudner PS. FSB chcę podkręcić minimum do 200MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Daj prockowi trochę "papu" - voltów [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
multisync75f Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Jaka zasiłka, bo to jest bardzo ważne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 pewnie codeshit..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thunder_pl Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 napięcie mam 1,65V, tylko chyba muszę zmienić BIOS, bo w moim nie ma możliwości zmiany napięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Ta mobo ma blokade PCI? Bo jak nie to albo zwieksz dzielnik albo sproboj od razu 200. Wtedy powinno sie automatycznie przestawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Ta mobo ma blokade PCI? Bo jak nie to albo zwieksz dzielnik albo sproboj od razu 200. Wtedy powinno sie automatycznie przestawic.NF2 ma blokade, zwiększ napięcie na procu, poluźnij timingi ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thunder_pl Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 [...] poluźnij timingi ramu. jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 jak?W biosie. Poczytaj troche na forum o podkręcaniu, o płycie i ramie. Wszystko znajdziesz w dziale faq: http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=8 i socket A: http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thunder_pl Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Więc tak: zmieniłem RAMy na single channel, bo na dualu zawsze wyciagaly mi max 333 (choć mam 400). Szynę CPU dałem na 200MHz co w ramie dało mi 400. Myślałem, że odpali, bo w singlu na 400 mi chodzą, ale też się sypie. Będę musił zwiększyć napięcia, tylko, że mój BIOS na to nie powzala To by była na tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Hm a zworkowo nie idzie podnieść napięcia procka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Zawsze mozna bawic sie tez w ciecie/ laczenie mostkow :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Niech lepiej się rozejrzy za Biosem. ;) Może jakiś mod ? Nigdy nie miałem do czynienia z ta płytą, więc poszukaj troszkę na forum i pogoogluj. Może to: http://drivers.softpedia.com/progDownload/...nload-3067.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Gdyby jednak nic nie bylo do plyty a nie boisz sie igrac z ogniem :lol: to tutaj masz co trzeba :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thunder_pl Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Niech lepiej się rozejrzy za Biosem. ;) Może jakiś mod ? Nigdy nie miałem do czynienia z ta płytą, więc poszukaj troszkę na forum i pogoogluj. Może to: 2250810[/snapback] Gdyby jednak nic nie bylo do plyty a nie boisz sie igrac z ogniem :lol: to tutaj masz co trzeba :wink: staram się tego uniknąć ;) więc tak: zaktualizowałem BIOS, nie znalazłem w nim żadnych zmian (co nie oznacza, że ich nie ma). Napięcia wciąż nie idze zmienić. Komp oczywiście przy szynie CPU ustawionej na 200 nie potrafi odpalić windowsa :/. Pozostaje mi jeszcze zmiana timingów, co jest dla mnie jeszcze trochę magią ;) znalazłem na płycie zworkę która ustawia szynę CPU na 200MHz, myślicie, że jest jakaś róznica, niż jak to ręcznie ustawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...