sesq Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam, mam nadzieje ze trafilem w dobry dział. moje właczanie komputera wygalda tak: 1. najpierw jak wlanczam musze 2x resetowac bo monitor odpala sie w trybie oszczednym ( pomaranczowa lampka ) 2. komputer sie sam resetuje tuz po zaladowaniu windowsa 3. komputer sie zawiesze podczas ladwoania windowsa czasem jeszcze po wszystkim jest punkt 2. Co jest grane ? :S Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Cooldboty. Zrób aktualizacje BIOSu ja też tak miałem w przydatku mojej mobo bios pomógł. Jaką masz mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 jaki system ?format moze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) format nie pomorze MOBO: soltek SL-75DRV5-C czyili musze zaktualizowac bios, da ? Windows XP Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 jaki system ?format moze ? Zaraz format :blink: spokojnie. B-) czyili musze zaktualizowac bios, da ?No na to wygląda. Ale głowy nie oddam. Ściągnij ze strony producenta najnowszy jaki jest możliwy. Pewnie tam gdzie można ściągnąć biosy jest instrukcja jak się to robi (najlepiej ją sobie wydrukuj) i zrób krok po kroku i będzie OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) format nie pomorze MOBO: soltek SL-75DRV5-C czyili musze zaktualizowac bios, da ? Windows XP wez aspiryne i spojrz na plyte glowna bo masz wywalone kondensatory zostaw tego biosa w spokoju, dzialalo i przestalo ? Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35C4R00N Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 format nie pomorze MOBO: soltek SL-75DRV5-C czyili musze zaktualizowac bios, da ? Windows XP Pomorze wschodnie czy zachodnie? a może środkowe? :lol2: SL-75DRV5-C nie miały problemów typu "coldboot", stawiał bym raczej na padnięty zasilacz lub wylane kondensatory na płycie [ciach!]ej (typowe objawy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) dobra, przypuscmy ze to kondenstaroy, bo ostatnio czyscilem wnęke komputera i cos moglo zostac uszkodzone, to co ja mam teraz zrobic ? ( tylko nie 'idz po słownik' albo 'spal komputer' ) Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 A jaki zasilacz? Możesz zrobić zdjęcie mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) zrob zdjecie mobo, koszt nowych kondensatorow to 15zl do 20zl + 20zl dla kogosc kto Ci to naprawi, tj. 40zl =] tyle moze koztowac Cie naprawa ;] Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 nie mam teraz aparatu, zasilacz jakis no-name, jesli sie dobrze orientuje co to kondensator ( te 4 walce ? ) to wlasnie na nich powstała jasna, krucha substancja ( podbna do rdzy ale jasniejsza ) ktora zwyczajnie palcem usunolem. Kiedys mialem podony problem ( z uruchamianiem komputera ), ale sam zniknal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) Tak te walce ;) Kondensatory sa uszkodzone, ta substancja to elektrolit ktory wyciekl i zasechł, uruchamianie komputera grozi jego uszkodzeniem, nawet calego sprzetu. Komputer sie restartuje bo kondensatory nie maja swojej pojemnosci, kiedys problem byl i znikl bo kondensatory wyschly troche a ich pojemnosc zmieniala sie w zaleznosci od wilgotnosci powietrza, w zimie komputer mogl chodzic ale juz nie w lecie gdzie wysoka temperatura dosuszyła je. Do wymiany kondensatory jak pisalem wyzej albo plyta. Pozdr. Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 dzieki, ale jestem nieszczesliwy, chcialem dobrze... pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...