maciek2107 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Przeglądam sobie jak codzien allegro i zauwazylem trzy nowe zasilacze, ich cena w stosunku do ich mocy jest bardzo zachecajaca seasonic 400w seasonic 500W fortron 400W Tak przy okazji mam pytanie.... czy ten seasonic 400W ma mocniejsza linie 12V od tego fortrona?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 no wlasnie tez sie zastnawiam co to za zasilki , te seasonici to kiedys chyba byly po 50zl na allegro (mowa o wersji 400W ) warte to zakupu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 http://allegro.pl/search.php?closed=1&...g=seasonic+400w Były po 140 ostatnio. Z tego co widzę na ebayu niemieckim, to ceny są w okolicach 25 euro. Dzisiaj wyrwali mi sprzed nosa tagana 380W (koleś wygrał o 3 centy, bo w maksymalnej kwocie jaka moze dac wpisal 25,03euro :mur: ) to zacząłem szukać czegoś innego. Chyba się zdecyduję na tego Seasonica, bo forumowa wyszukiwarka mówi dobre rzeczy o nim. A co powiecie o tej zasiłce? Seasonic 400-FS Muszę powiedzieć, że cena powala jeżeli naprawdę zasilacz jest dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 A co powiecie o tej zasiłce? Seasonic 400-FS Muszę powiedzieć, że cena powala jeżeli naprawdę zasilacz jest dobry. no ma 1 linie 12V brak s-ata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 a co powiecie o tym fortronie ? Chyba ise skusze. :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Fortron dość ciekawie wygląda. I ta cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Hmm, cena poniżej 100zł za 400W ATX 2.0, Tylko czy Seasonic czy Fortron - oto jest pytanie .... Ciekawe gdzie te "leżaki magazynowe" leżały, jakoś podejrzanie wyglądają takie "okazje". Robir się odrobine nieufny ... Ale w sumie sprzedawca to nie nowiucjusz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 "ATX12V v2.0; 99% PFC; 150 x 140 x 86mm (5.9" x 5.5" x 3.4"), Fixed 220V" Nie podoba mi sie ta 220V w opisie zasilacza. Moze sugerowac bardzo stary model bo to juz chyba 2 czy 3 lata minely od zmiany na 230. Za to fortonik milutki - tylko ten lezak magazynowy jest podejrzany :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 ten fotron jest dziwny, na ebay'u i allegro takie nie wystepuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 ten fotron jest dziwny, na ebay'u i allegro takie nie wystepuja.To dlaczego my na Allegro takie widzimy? :lol: HLN, jakby kto mógł rozszyfrować to byłoby fajno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Przeglądam sobie jak codzien allegro i zauwazylem trzy nowe zasilacze, ich cena w stosunku do ich mocy jest bardzo zachecajaca seasonic 400w seasonic 500W fortron 400W Tak przy okazji mam pytanie.... czy ten seasonic 400W ma mocniejsza linie 12V od tego fortrona?? mam tego seasonica i jest zarąbisty, kupiłem go jeszcze jak był po 140zł, imho brac i nie zastanawiać sie bo cena/jakosc są super, zasilacz ma okablowanie OEMowe 2xSATA, PCIE, 24pin, 3xmolex, wszystkie fotku są TU: http://www.friend.bun.pl/Zasilacze/Seasonic/index.html zasilacz jest supercichy bo ma podwyzszoną sprawnosc i solidnie zrobiony (srodek), tylko grilla musiałem sam dorabiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Badam teraz właśnie stronę FSP-Group no i bbaaaardzo ciekawe te fortrony są. Jednak to jest kwestia do tematu o fortronach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 A co powiecie o tym Seasonicu 500W? Bo braciakowi pod 2x7600GT musze coś wybrać, a ma na to około 250 zł ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 http://www.fsp-group.com.tw/english/1_prod...2&proid=362 Na oficjalnej www HLN istnieje. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Te zasialcze nie mają rozłączanej wtyczki 20-24pin? Bo coś nie widzę żeby miały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Ten Fortron i Seasonic są niemal identyczne. A tak swoją drogą, to żeby się nie okazało, jak kiedyś z Deltami, że padały jak muchy po 2-3 m-cach.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Ten Fortron i Seasonic są niemal identyczne. A tak swoją drogą, to żeby się nie okazało, jak kiedyś z Deltami, że padały jak muchy po 2-3 m-cach.... odpukac ten sesonik SS401HT juz ponad 3miesiące chodzi i przetrwał straszne upały (~30C w pomieszczeniu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) tak samo jak moj fortron kolega wyzej u tego samego sprzedawcy kupowal :D Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 to co w koncu lepiej brac tego forton czy seasonica (moc 400W ) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) to co w koncu lepiej brac tego forton czy seasonica (moc 400W ) ?? Wez pod uwage taki mały szczegół - fortron 400 ma bardzo krotkie przewody, szczególnie głowny 20 pin :| Ostatnio składałem kompa w dużej budzie i zwyczajnie musiałem zakupic inny zasilacz znajomkowi bo ten Fortronik nie straczał - brakowało kilku centymetrów <_< Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 mi krotkie przewody w niczym kompletnie nie przeszkadzaja , z tego co czytam to oba maja koncowki 24 pin . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Jeżeli tylko różnica w długości przewodów to brać to co bardziej odpowiada. Kwestia tylko czy oba są równie dobre. Jakby nie było Fortron ma wyrobioną markę. A Seasonic też się psu spod ogona nie urwał :wink: Oba mają identyczną ilość wtyczek, oba mają prawie identyczne papierowe prunty :rolleyes: . Więc zostaje tylko kwestia bebechów - czyli jakości i głośności .... co jest jakby nie było najważniejsze ..... Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 a czy ten fortron nie jest przypadkiem tym samym co modecom 400W???:D tylko jak ten seasonic byl po 149zl to mial 24 miechy gwaracji a tu 3............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 tylko jak ten seasonic byl po 149zl to mial 24 miechy gwaracji a tu 3.............Jeśli faktycznie tak, to może oznaczać, że mieli sporo reklamacji ... :-( i woleli obniżyć cenę skracając gware niż naprawiać czy też wymieniać .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 hmmm te gwarancje to oni daje chyba i tak tylko zeby byly bo jak ci sie zasilacz spali to powiedza ci ze to twoja wina i gwarancja papa....... ciekawe czy kolejne aukcje z zasilaczami wystawi na wiecej gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 a czy ten fortron nie jest przypadkiem tym samym co modecom 400W???:D nie, modecomy to stare modele fortronow, HLN to nowsza seria ktora ma miec większą sprawnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Ten Fortron i Seasonic są niemal identyczne. A tak swoją drogą, to żeby się nie okazało, jak kiedyś z Deltami, że padały jak muchy po 2-3 m-cach.... Delty padały? Ja mam dwie 350tki i od roku smigają na calkiem rozbudowanych kompach, moze mi sie dobre sztuki trafily.... Mysliscie ze warto zmieniac delciaka 350 na sisonika 400? Bo w sumie na delte i tak mam kupca i dokladac za wiele nie musze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) nie, modecomy to stare modele fortronow, HLN to nowsza seria ktora ma miec większą sprawnosc Wersja thn-p (modecom) jest niewiele starsza od hln a co do sprawnosci pare procent roznicy na kozysc hln. Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 I to by było na tyle.... Zasilaczy już nie ma .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 I to by było na tyle.... Zasilaczy już nie ma .... We wtorek/srode napisze jak sie sisonik 400w sprawuje w moim trupie. pzdr! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...