Skocz do zawartości
mlody7

Podczerwień a modem

Rekomendowane odpowiedzi

:?:

Zrobiłem sobie czujnik podczerwieni do komputera podlaczony do coma

Wykorzystuje go do sterowania pilotem komputera,do obslugi urzywam Girdera

Wszystko działa ok do momentu połączenia z internetem poprzez modem

Wtedy sygnał podawany z pilota ma inne wartości w Girderze i polecenia w zwiazku z tym nie działają.

Wygląda na to że modem zakłuca mi Girdera,może jest jakieś lekarstwo ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli siedzi na modemie to moze sobie np. ircowac a w tym samym czasie ktos z rodzinki ogladac film, sluchac muzyki czy robic jeszcze co innego. Po za tym gosc szuka pomocy a nie oceny tego czy dzialanie jego ma twoim zdaniem sens czy nie.

Sam zaluje tylko ze nie znam sie na tym i nie jestem w stanie mu pomoc. Z mojej strony to koniec dyskusji i sugeruje abys ty tez sie powstrzymal od dalszych komentarzy. W koncu nie po to ten topik byl zakladany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za pomoc i wyrozumiałość

Do RaF : żal mi Twojego kompa,że jest tak niedoceniany przez Ciebie,jak słusznie zauważył Tomas13 komputer może być równocześnie wykorzystywany przez wielu członków rodziny,co Ciebie jak widać nie dotyczy (a dlaczego to juz nie moja sprawa)

Poza tym brak Ci niestety wyobraźni.Pomyślałeś że mam może SDI i jestem 24 h w necie (np sciągam pliki itp) no i chyba nie zabronisz mi w tym czasie oglądania telewizji.

Właściwie nie powinienem komentować Twojej wypowiedzi która jest jak najbardzej wścipska i nie na miejscu.

Dodam tylko że skoro zasygnalizowałem taki problem to znaczy że mi zależy na jego rozwiązaniu a to kiedy oglądam TV to moja prywatna sprawa

Do Tomas13: Liczą sie chęci,szkoda że niewielu je ma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to pomoze ale sproboj poszukac czegos na stronach i forach zwiazanych z kartami DVB i ogolnie telewizja satelitarna w komputerze. Troche sie interesuje ta tematem kart DVB i przypomnialo mi sie ze czasmi przez fora przewijaly sie posty zwiazane ze sterowniem podczerwienia programami do obslugi TV SAT.

Kilka linkow zwiazanych z tym tematem

esat.pl i forum.esat.pl

sat-digital-tv.isp.net.pl/cgi-bin/Ultimate.cgi?action=intro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no modemu to od jakichś dwóch lat nie używam ale o ile mnie pamięć nie myli to nawet wewnętrzny modem używa poru com tyle że wirtualnego np. com3, com4. jeżeli na fizycznym com1 masz port podczerwieni a na wiertualnym com3 modem wewnętrzny to jeżeli oba urządzenia chcą pracowac to mogą się gryźć. tak samo jak było kiedyś z myszkami na comach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...