NeuroPL Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Witam, szukam cichego dysku ok 100gb. Planuje zakupic 2 i puscic je w Raidzie. Przeszukalem cale forum i znalazlem kilka ciekawych tematow z 2005 roku :/ Czy sprawa odnosnie najcichszego dysku zmienila sie diametralnie? Czy nadal prowadzi Hitachi? Pozdrawiam i prosze o pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Moim zdaniem Ciche dyski robi Samsung i u tej firmy bym czegoś szukał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Moim zdaniem Ciche dyski robi Samsung i u tej firmy bym czegoś szukał Ale czytałem, że samsung czesto sie psuje, a ja na to sobiepozwolic nie moge :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) No dużo jest takich opini właśnie o samsungach :? jeśli nie samsung to tylko Hitachi bo jak słysze seagate u kolegi to jest dość głośno ale mi tam to by nie przeszkadzało... Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 no to biore hitachi i tyle ;) napewno bedzie cichszy niz moje dawne WD ;) dodatkowo mam zamiar je zamknac w kieszeniach tlumiacych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 ja bym radził jednak samsunga mam dwa 160GB i 200GB ten pierwszy jest w serwerze juz poł roku i nic mu nie jest mimo działania 24/7 drugi jest u mnie w kompie od prawie roku i nie ma z nim problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Mam Hitachi i nie jest tak ciche, jak oczekiwałem. Ale nie mam porównania do innych dysków, więc możliwe, że jest najcichsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zdecydowalem sie na: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30662 Przekonało mnie to, iz dysk zostal stworzony do pracy 24/7 - a wlasnie w taki sposob zamierzam wykorzysytwac swoj przyszly komputer ;) Do tego kupie 2x - http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1473 i powinno byc cichutko ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...