Sienol Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Czesc wszystkim, mam spory problem bo waham sie miedzy 2 dobrymi zasilaczami - Fortron Source FSP 400-60 PFN i Modecom MC-350 ATX 2.0 - sa to chyba najlepsze zasilacze w cenie do ok 100 zł-ten 2 moze troche ponad 100 zł, ale tyle jestem w stanie wydac na zasilacz. Moze przedstawie aktualna moja konfiguracje: AMD Athlon 64 3000+ Venice (Cooler Pentagram QV-100 AlCu+) AsRock 939 Dual Sata II Sapphire Radeon 9800 PRO 1 GB Ram SB Live 5.1 WD Caviar 80 GB 8 mb Cache Na ten sprzet mam obecnie zasilacz Fortron FSP 300 GTF - narazie nic nie krecilem , wszyscy ktorzy sie znaja mowia ze obecny zasilacz jezeli nie krece to pociagnie taka konfiguracje. Ale za jakis czas zmienie karte graficzna na cos znacznie lepszego - jeszcze nie wiem, moze 7300 GT Galaxy lub 7600 GT (oczywiscie z zamiarem podkrecania) , dokupie 1 gb ramu no i procka tez trzeba bedzie podkrecic na jakies 2,5-2,6 ghz. Wiadomo ze taka modernizacja wiaze sie ze zmiana zasilacza na cos mocniejszego i lepszego I tu do was pytanie -który z tych 2 wymienionych wyzej na samym poczatku i prosze o uzasadnienie dlaczego wlasnie ten. Chce by po zmianie sprzetu i podkreceniu zasilacz bez problemu to przez dluzszy czas pociagnal. Z góry dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) Forton 350W tha-p ;) Ten co podałeś ma jedną linie 12V, a komp potrzebuje dwóch lini 12V. Albo ten modecom. Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 wyjaśniej do czego komp potrzebuje 2x 12v ? z tych mc - sprawniejsze 12v a to będzie potrzebne, 400tka to starsza konstrukcja i się sprawdzi średnio twoj obecny konfig do mieszanka z radkiem który dociąża 5v więc gtf powinien nieźle dawać rade na tym co masz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Jw MODECOM :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...