Skocz do zawartości
wojtek4994

Sterowniki Ati

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Kupiłem kartę Radeon X700 Pro i mam problem ze sterownikami (nie dostałem płytki). Najpierw odinstalowałem stery NVIDII od zintegrowanej grafiki (normalnie, poprzez dodaj/usuń), później wyłączyłem tą grafę w BIOSie i włożyłem nową. Problem jest taki, że obojętnie jakie sterowniki instaluję (próbowałem z omegadrivers.net i z ati.com) wyskakuje ten sam, dziwny błąd (na początku dwa dialogi że błąd 0xcoś_tam bez opisu a potem że jakiejś biblioteki nie może załadować chyba). I tu pojawia się moje pytanie: czy może być coś nie tak z grafiką, czy po prostu błędy powodują pozostałości po sterach NVIDII? Zastanawiałem się, czy nie skorzystać z jakiegoś programu do usuwania pozostałości, ale korzystam także z innych sterowników NVIDII, ponieważ mam płytę na nForce... czy takie programy usuną mi też sterowniki od chipsetu? Proszę o wyjaśnienie, bo nie mam pojęcia o co chodzi :/ Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam bluescreenów, zwisów ani resetów :mur: mam też wszystkie potrzebne stery tylko nie mogę się uporać z kartą!

Zaraz po odpaleniu instalacji catalystów 6.7 ze stronki ati.com pojawia się okienko informujące o błędzie 0x80040707, potem coś tam że islayer.dll nie jest załadowany do pamięci... To samo mam podczas instalacji sterów z omegadrivers.net :/

Znalazłem trochę informacji, że bywały wcześniej takie problemy u innych, ale nigdzie nie mogę znaleźć innego rozwiązania niż format, no bo to chyba powinno pomóc. Ale nie chcę znów robić formata, tym bardziej że niedawno robiłem :angry: Nie ma ktoś jakiegoś pomysłu?

EDIT: i jeszcze jedno: catalysty ściągałem kilka razy i z różnych stron, omegi też kilka razy więc instalki muszą być dobre

Edytowane przez wojtek4994

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi