wojtek4994 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Witam! Kupiłem kartę Radeon X700 Pro i mam problem ze sterownikami (nie dostałem płytki). Najpierw odinstalowałem stery NVIDII od zintegrowanej grafiki (normalnie, poprzez dodaj/usuń), później wyłączyłem tą grafę w BIOSie i włożyłem nową. Problem jest taki, że obojętnie jakie sterowniki instaluję (próbowałem z omegadrivers.net i z ati.com) wyskakuje ten sam, dziwny błąd (na początku dwa dialogi że błąd 0xcoś_tam bez opisu a potem że jakiejś biblioteki nie może załadować chyba). I tu pojawia się moje pytanie: czy może być coś nie tak z grafiką, czy po prostu błędy powodują pozostałości po sterach NVIDII? Zastanawiałem się, czy nie skorzystać z jakiegoś programu do usuwania pozostałości, ale korzystam także z innych sterowników NVIDII, ponieważ mam płytę na nForce... czy takie programy usuną mi też sterowniki od chipsetu? Proszę o wyjaśnienie, bo nie mam pojęcia o co chodzi :/ Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zastanawiałem się, czy nie skorzystać z jakiegoś programu do usuwania pozostałości Driver Cleaner 3 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek4994 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 OK słyszałem o tym programie ale nie udzieliłeś mi odpowiedzi na moje najważniejsze pytania: czy może to być wina karty i czy np. Driver Cleaner 3 nie usunie mi sterów nForce? Czy będę musiał je ponownie zainstalować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 W DC wybierasz ktore sterowniki chcesz usunac. :| Predzej wina zasilacza :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek4994 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Jakby to była wina zasilacza to chyba by się komp nie włączył??? A nie że dopiero problemy przy instalacji sterowników... Właśnie usunąłem DriveCleanerem sterowniki NVIDIA i niestety nadal jest to samo :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 No to zacznij od poczatku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek4994 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie mam bluescreenów, zwisów ani resetów :mur: mam też wszystkie potrzebne stery tylko nie mogę się uporać z kartą! Zaraz po odpaleniu instalacji catalystów 6.7 ze stronki ati.com pojawia się okienko informujące o błędzie 0x80040707, potem coś tam że islayer.dll nie jest załadowany do pamięci... To samo mam podczas instalacji sterów z omegadrivers.net :/ Znalazłem trochę informacji, że bywały wcześniej takie problemy u innych, ale nigdzie nie mogę znaleźć innego rozwiązania niż format, no bo to chyba powinno pomóc. Ale nie chcę znów robić formata, tym bardziej że niedawno robiłem :angry: Nie ma ktoś jakiegoś pomysłu? EDIT: i jeszcze jedno: catalysty ściągałem kilka razy i z różnych stron, omegi też kilka razy więc instalki muszą być dobre Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez wojtek4994 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Spróbuj formata, czasami się system piepszy po zmianie karty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 IMO format to podstawa po zmianie grafy z NV na ATI lub z ATI na NV ;] Jakieś resztki sterów zawsze w systemie zostaną (nawet po wyczyszczeniu Driver Cleanerem ;]) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek4994 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Heh już jestem po tym wszystkim :-P Szkoda tylko że nie obeszło się bez formata... Ale trudno, jak na razie wszystko na świeżym systemie działa bez zarzutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...