Krydor Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Moj budzet to okolo 900 zl.Chcialbym kupic za ta sume proc.mobo i karte graficzna.Da sie za ta sume kupic porzadne komponenty? Jedyne co moge dodac ze napewno bede kupowal procesor AMD 3000+ s.939 Venice.Wiec plytka wlasnie pod ten socket Slyszalem ze swietne sa plyty DFI Lanparty ale jesli w gre wchodzi zakup grafy chyba nie bedzie mnie na nia stac.Wiec jak mozecie to zaproponujcie cos? Aha i oczywiscie jak grafa to pod PCI-E? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 a ramu nie chcesz wymienic? bo masz strasznie wolny... a jakbys chcial wymieniac ram to proponowalbym zainwestowac w am2, bo z ta iloscia kasy i tak super plyty nie kupisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) Wlasciwe to teraz zauwazylem ze za ta kwote nie kupie tych 3 rzeczy.Chcialem wydac jak najmniej ale nie ma co oszczedzac.Wydam kase na jakies marne podzespoly i komp bedzie do [gluteus maximus].Za sama dobra karte trzeba dac kolo 500, 600 zl.Niech te 900 zl bedzie na samego proca i mobo .Karte tez kupie .Doradzcie cos!!! Komp jak w sygn wiec doradzcie co mozna jeszcze zmienic Dodam ze komp jest do uzytku codziennego ale przedewszystkim do gier!!! Z gory dziekuje Dodam ze mam 1 kosc ramu 512MB 400DDR.Mam 333 bo na tyle pozwala max plyta. Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez Krydor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) Jak na sam proc i mobo chcesz dać 500 zł to może DFI Lan Party UT Ultra D [469zł] + Venice 3000+ [266zł] = 735 No i zostanie 165 zł i za to imo najlepiej dokupić drugą kostkę 512 ramców ;) Bo 512 ramu na teraz to już za mało, 1GB to minimum ;] A co do grafy to 7600GS od Galaxy ;) [kręci się wyżej niż wersja GT [; ] - tanie i dobre ;] Jak by już ci kasy na to nie stykło to 7300GT też od Galaxy ;) Chociaż jak komp do gier to mi się wydaje, że lepiej kupić gorszą płytkę np to i dać więcej kasy na grafę ;] Pozdro Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 zamiast tego lanparty to bym wzial zwykle dfi infinity (tansze o 150-200 zl), a za roznice kupil lepsza grafike, wiecej ramu albo lepszy procesor... albo zasilacz bo nie wiem jaki jest:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) O zasilacz nie musicie sie martwic.Mam Huntkeya 400AP. Jesli chodzi o ram to oczywiscie radzicie dokupic 2 kosc DDR400?I czy ram jest naprawde tak wazny jesli chodzi o gry? Czy wyzej wymieniony sprzeta da mi 100 fps np w najnowszym csie source bo jesli chodzi o starsza wersje to napewno i ine gry typ Quake i UT moze Doom ktory zre fpsy ? Aha i jesli chodzi o ten ram to co propunejecie chodzi mi o firme,kupowac druga kosc Kingstona czy innej firmy? Jak patrzylem sa rozne typy i nie bardzo oreintuje sie ktora brac Non-ECC ,ECC,ECC-R Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez Krydor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 tak, dokup druga kosc ramu a co do pamieci to non-ecc... te ecc/ecc-r sa duzo drozsze i sprawdzaja sie w serwerach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Ja bym proponował sprzedac stare ramy i kupic cos takiego: Athlon64 3200+ AM2 Orleans Asrock AM2XLI-eSATA2 2x512MB Goodram 667MHz Galaxy 7600GS 256MB GDDR3 Razem: 1460zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) dolaczam sie:) zasilacz moze wytrzyma:) Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez homzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecykpp Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Jesli chodzi o ram to oczywiscie radzicie dokupic 2 kosc DDR400?I czy ram jest naprawde tak wazny jesli chodzi o gry?He imo dobry jesteś :) do gier to właśnie ram bardzo dużo daje, praktycznie w żadną grę teraz nowszą nie pograsz z 512 ramu na wyższych detalach. A nawet teraz już w nowych grach potrzeba 2gb :) Najlepiej sprzedaj starą kość i kup 2x512 jednej firmy np http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17708 . Mnie tam jakoś nie ciągnie do ddr2, nie wiem czemu :) mam 2x1gb Gskill 500mhz i jestem happy B-) A jeśli chodzi o te ddr2 goodram np 2x1gb 667mhz są szybsze, lepsze od tych moich np czy o co chodzi w tych ddr2 bo za bardzo nie czaje :) Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez piecykpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Jednak wezme jakas grafe do 300-350 zl.Plytak i procek to bedzie DFI Infinity i AMD 3200 s.939.Co do grafy wybralem pare propozycji: http://www.allegro.pl/item117650302_power_...sklep_339z.html http://www.allegro.pl/item119174884_wyprze...3_8000pkt_.html http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+6600+256+128 Ktora wy byscie wybrali i czy wogole te karty sa cos warte? Jak nie to zaproponujcie cos do 350 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Najlepsza będzie 7300GT od Galaxy z zalmanem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 tylko do 350 zl to bedzie tylko wersja bez zalmana... i moze z wolniejszymi pamieciami 1,4 ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecykpp Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Weś procka 3000, na co ci 3200, podkręcisz sobie 3000 i będzie to samo zaoszczedzisz z 50zł i dołóż do karty i kupuj 7300gs/gt od galaxy z zalmanem ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Najtansza jaka znalazlem od Galaxy z zalmanem to 450 zl a tyle nie mam.A o tej co sadzicie http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+7300GT+128+D3 Lub ta ma 256MB ale DDR2 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+7300GT+256+D2 Tak na marginesie ile potokow maja te karty.Na str producenta nie podaja a sklepy roznie 4 lub 8 na te SAME karty !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecykpp Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Najtansza jaka znalazlem od Galaxy z zalmanem to 450 zl a tyle nie mam.A o tej co sadzicie http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+7300GT+128+D3 Lub ta ma 256MB ale DDR2 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+7300GT+256+D2 Tak na marginesie ile potokow maja te karty.Na str producenta nie podaja a sklepy roznie 4 lub 8 na te SAME karty !!! Bierz tą 1 na ddr3. Te karty mają 4 potoki renderujące... 8 co podają sklepy to są jednostki pixel shader... Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez piecykpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Wiem ze jestem uciazliwy ale to moje ostatnie pyt. Czytalem ze ilosc potokow w karcie graficznej jest bardzo wazna.Jak pisalisice gf7300gt ddr3 od galaxy ma 4 potoki-to malo. 2 karta nad ktora sie zastanawiam sapphire radeon x800gto ma 8 i podobno mozna odblokowac na 12.tez ma ddr3-bodajze 1.4ns. Czytalem rozne test i bylo porownanie 7300gt do x800gto.Np takie gry jak HL,cs source,fear,far cry,oblivion. Co prawda 7300gt byl na rowni z 6600gt czasem nawet go przescigal ale z x800gto sporo juz przegrywal. Wy uparcie proponujecie gf 7300gt od galaxy.Co prawda ja wezme wersje bez zalmana czyli jest tak mocno nie podkrece. Uzasadnijcie prosze konkretnie argumentujac czemu niby 7300gt lepsze bo jak narazie tylko zdaje sie na wasze opinie a zero konkretow jest. Prosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecykpp Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Wiem ze jestem uciazliwy ale to moje ostatnie pyt. Czytalem ze ilosc potokow w karcie graficznej jest bardzo wazna.Jak pisalisice gf7300gt ddr3 od galaxy ma 4 potoki-to malo. 2 karta nad ktora sie zastanawiam sapphire radeon x800gto ma 8 i podobno mozna odblokowac na 12.tez ma ddr3-bodajze 1.4ns. Czytalem rozne test i bylo porownanie 7300gt do x800gto.Np takie gry jak HL,cs source,fear,far cry,oblivion. Co prawda 7300gt byl na rowni z 6600gt czasem nawet go przescigal ale z x800gto sporo juz przegrywal. Wy uparcie proponujecie gf 7300gt od galaxy.Co prawda ja wezme wersje bez zalmana czyli jest tak mocno nie podkrece. Uzasadnijcie prosze konkretnie argumentujac czemu niby 7300gt lepsze bo jak narazie tylko zdaje sie na wasze opinie a zero konkretow jest. Prosze Jak weźmiesz 7300gt zalman 1,2ns od galaxy i sobie podkrecisz to napewno będzie szybsza od x800gto, nie patrz na ilość potoków, te gforcy to wogle inna tchnologia, przede wszystkim nowsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...