Skocz do zawartości
teraw

1x7300gt Galaxy Czy 2x6600 Gigabyte?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

kompa mam obecnie jak w sigu

juz mialem sobie kupic 7300 gt od galaxy z taktami 500/1400 i zalmanem

gdy w mojej pobzikowanej lepetynie zaswitala mi mysl

a moze sprzedac plyte, kupis asrock k8sli-esata2, dokupic drugiego 6600 od gigabytea i zlozyc sli? (6600 moga chodzic w sli na nowych sterach)?

teraz sie zastanawiam co bedzie lepiej chodzilo i oglonie co bedzie oplacalniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

kompa mam obecnie jak w sigu

juz mialem sobie kupic 7300 gt od galaxy z taktami 500/1400 i zalmanem

gdy w mojej pobzikowanej lepetynie zaswitala mi mysl

a moze sprzedac plyte, kupis asrock k8sli-esata2, dokupic drugiego 6600 od gigabytea i zlozyc sli? (6600 moga chodzic w sli na nowych sterach)?

teraz sie zastanawiam co bedzie lepiej chodzilo i oglonie co bedzie oplacalniejsze.

6600 SLI będzie wydajniejsze. Ale zużywają dużo więcej mocy oraz masz na nich 2 wentyle czyli będzie głośniej i potrzebujesz mocniejszej zasiłki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał 7300GT spoko karta, nowsza technologicznie, wysokie takty spoko ją wykręcisz, a nie bawił sie w jakieś sli i to jeszcze z geforce'mi 6600.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SLI w przypadku kart s serii 6xxx dawało tylko lepsze rezultaty w syntetykach, natomiast z grach bywało bardzo różnie.

Lepiej kupić Galaxy 7300GT i pobawić się w oc. Wydajność będzie wystarczająca, natomiast, później będzie można zrobić SLI, które w przypadku kart z serii 7xxx działa o wiele lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi