Skocz do zawartości
wojtek4994

S939 Vs. Am2

S939/940 vs. AM2  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy składając TERAZ nowy komputer wybrałbyś zestaw oparty na S939 (ew. S940) czy na nowej platformie AM2?

• AM2
      5
    • S939
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie zastanawiam się nad komponentami do nowego zestawu dla kumpla. I z jednej strony wziąłbym mu procka AM2 bo jest niedrogi i dobrze się zapowiada, jednak z drugiej strony są podobno jakieś problemy z doborem pamięci na tą platformę, a poza tym jest mały i nieciekawy wybór płyt głównych. Czy może więc oprzeć zestaw na S939? Czy jednak szybko nie okaże się on przestarzały, podobnie jak S754? Jestem ciekaw wyników tej ankiety. Rozważcie wszystkie za i przeciw. Pozdrawiam!

P.S.:

1. W tym temacie proszę się wypowiadać jedynie na temat zalet/wad platform S939 i AM2. Nie chcę propozycji dotyczących zakupu jakiegoś konkretnego modelu, czy propozycji konfiguracji, chodzi mi o porównanie nowego AM2 z dotychczasowym S939.

2. Wiem, że takie topy już były, ale tu chodzi o usystematyzowane wyniki w postaci głosowania oraz o jasne przedstawienie konkretnych wad i zalet.

Dziękuję i jeszcze raz pozdrawiam!

Edytowane przez wojtek4994

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Napisz raport z prośbą o wyedytowanie ankiety i tam napisz o co chodzi. Na 940 nie składa sie kompów do użytku domowego, 940 jest przeznaczone na serwery. Ja bym sie skusił na am2 ale kasy brak :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam am2 i sie ciesze... a plytek coraz wiecej wychodzi... biosy tez poprawiaja, wiec i problemow z pamieciami coraz mniej (a geile/corsairy to zawsze chodza:))

i zmienilbym pytanie w sondzie bo tak nie wiadomo o co chodzi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi