Gość Mike Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 DFI NF4 Infinity nForce4 czy EPOX EP-9NPA3 Ultra Zastanawiam się pomiędzy tymi dwoma płytami i sam nie wiem. DFI ma gorszą karte dźwiękową ale i tak mi to nie robi różnicy a płyty kosztują dokładnie tyle samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Też jestem ciekaw, wie ktoś może?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Ja bym brał Epoxa, OC praktycznie takie samo, stabilnośc też, do tego Epoxik jest ładniejszy :D wspierajmy zielonych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Poczekam na jakąś obiektywną opinie bo jak widze ty też masz Epoxa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 No i objektywnie mam porownanie do Dfi- qumpel ma i nie jest to żadna rewelacja. Do tego ten brzęczyk na czipsecie ... blech. Rozejrzyj sie po forum i popatrz jakie mobo są na topie pod s939 a zauważysz że Epox zgrania lwią część :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 a to nie mozna zamienic brzeczyka na zalmana? i chyba epox tez ma brzeczyk... i asus rowniez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 a to nie mozna zamienic brzeczyka na zalmana? i chyba epox tez ma brzeczyk... i asus rowniezNie powiedziałbym że Epox ma brzęczyka - mój bardzo cicho chodzi i chyba na każdym Epoxie jest taki sam wentyl. A na zalmana możesz sobie zmienić, tylko po co skoro można wziąć inne mobo i się tym nie martwić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 no tak, tylko na razie nie ma epoxow na am2:( przynajmniej nie w Polsce i tylko kurde czytalem, ze ten zalman sie moze nie zmiescic na dfi... tj. ze grafike bedzie blokowal... tyle, ze to bylo na plycie pod 939 i z portem agp (na nforce 3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 no tak, tylko na razie nie ma epoxow na am2:( przynajmniej nie w PolsceTemat chyba dotyczy mobo na s939 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 to nic nie szkodzi... zreszta nawet nie zauwazylem... i tak chyba wezme tego dfi na am2 + zalmana... moze sie zmiesci... a jak nie to nie wiem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Potniesz go to jakoś się zmieści :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 tak to ja nie chce... chce zeby sie zmiescil caly... i tak patrzac na wymiary to powinien niby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Biorę Epox'a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecykpp Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Biorę Epox'a :)Ja jestem za dfi, jaki k***a brzęczyk :lol2: ludzie macie w bańkach z lekka namieszane. Jak tobie przeszkadza że komputer obok chodzi i go troche słychać bo musi to wstaw sobie sejf pancerny, postaw tam komputer i zamknij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Ja jestem za dfi, jaki k***a brzęczyk :lol2: ludzie macie w bańkach z lekka namieszane. Jak tobie przeszkadza że komputer obok chodzi i go troche słychać bo musi to wstaw sobie sejf pancerny, postaw tam komputer i zamknij. Kolejny temat, gdzie wychwalasz DFI, tyle, że Infinity. Niestety, pogódź się, że są od niej lepsze płyty. I Epox taką właśnie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Niestety, pogódź się, że są od niej lepsze płyty. I Epox taką właśnie jest. I Vice Versa :D po co fanbojować czemuś co jest poprostu gorsze, troche objektywizmu polecam :wink: a akurat Infinity ma brzęczyka i nic na to nie poradzisz :D chyba że zalmanik wyżej wspomniany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Infinity jakoś mnie nie przekonuje, wygląda troche jak Asus P4P800-X wzgledem Asus P4P800, ten Epox jest super, ehhh..trzeba było dołorzyć 100zł :mur: :mur: :mur: no ale dobra wie ktoś gdzie takowy Epox może jest? Bo na allegro Epoxów na s.939 wogóle niema, w komputroniku za 330 zł :/ A co myśicie o Epox-ie 9NPA3J?? Podkręcanie na niej jest takie same jak na 9NPA3 Ultra a cena troche niższa :D Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Widzę, że w PL można dostać Epoxa 9U1697GLI. W zagranicznych testach wypadła bardzo dobrze. Jej test na anandtechu: kilk!. Jeszcze jeden test: klik! Popytaj może w siriusie i komputroniku. Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Infinity jakoś mnie nie przekonuje, wygląda troche jak Asus P4P800-X wzgledem Asus P4P800, ten Epox jest super, ehhh..trzeba było dołorzyć 100zł :mur: :mur: :mur: no ale dobra wie ktoś gdzie takowy Epox może jest? Bo na allegro Epoxów na s.939 wogóle niema, w komputroniku za 330 zł :/ A co myśicie o Epox-ie 9NPA3J?? Podkręcanie na niej jest takie same jak na 9NPA3 Ultra a cena troche niższa :DSirus.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Pytałem w siriusie i koleś powiedział że mają tylko 9NPA3 SLI i 9NPA+ SLI, modele 9NPA3 Ultra i 9NPA3+ nie są juz produkowane :cry: :cry: więc lipa wielka, a SLI mi nie potrzebne pozatym droga jest, ehh trudno chyba zstaje przy asrocku, chyba że macie inne jakieś dobre płytki, a co myślicie o Asusie A8N??, ale ja chce Epoxa!!!!!!!!! :sad: :sad: Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Pytałem w siriusie i koleś powiedział że mają tylko 9NPA3 SLI i 9NPA+ SLI, modele 9NPA3 Ultra i 9NPA3+ nie są juz produkowane :cry: :cry: więc lipa wielka, a SLI mi nie potrzebne pozatym droga jest, ehh trudno chyba zstaje przy asrocku A może ten Epox na ULI, co jet w moim poście powyżej. Masz tam również jego 2 testy. Wygląda, że płyta jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) a co myślicie o Asusie A8N??, ale ja chce Epoxa!!!!!!!!! :sad: :sad: ale wiesz ULI to ja już mam, chciałbym sprubowac czegos na Nforce :-P Pozatym ten Epox na Uli pewnie bedzie niewiele lepszy od Asrocka :-| Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Może Ci SLi nie potrzebne ale Epox 9NPAJ SLI za 330 zł to chyba nie jest dużo? I jest ponad 100 zl tańszy niż 9NPA+ :wink: http://skapiec.pl/site/cat/13/comp/59879 A ten Epoxik na ULI nie powiem wygląda ciekawie, kupa miejsca między pcie, dobrze rozłozone wtyki zasilania, szkoda tylko że pożałowali na noramlne chłodzenie chipsetu a dali bzyka :| Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...39_DualDDR.html To dlaczego ta jest ciągle w ofercie skoro nie są już produkowane ? :-P Zaraz napisze na gg do gościa z sirus.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Może Ci SLi nie potrzebne ale Epox 9NPAJ SLI za 330 zł to chyba nie jest dużo? I jest ponad 100 zl tańszy niż 9NPA+ icon_wink3.gif http://skapiec.pl/site/cat/13/comp/59879 No faktycznie wygląda ciekawie tylko czy Nforce 4 Sli ma taką sama wydanośc, podatność na OC jak Nforce 4 Ultra?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) No faktycznie wygląda ciekawie tylko czy Nforce 4 Sli ma taką sama wydanośc, podatność na OC jak Nforce 4 Ultra?? Ohh, gwarantuje, to w końcu chyba ten sam chip wzbogacony o obsługę Sli. Mam taką moboto co widac w sigu. Htt 380? Nie ma problemu. Stabilność? Jak skała, nawet po ostrych manipulacjach z ramem nie wymagała resetu biosu - sama ustawiała all na defalut po 3 nieudancyh probach botowania. Do tego jest zielona, ma 3 niebieskie diody, i bardzo przyjemny soft :wink: Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) No faktycznie wygląda ciekawie tylko czy Nforce 4 Sli ma taką sama wydanośc, podatność na OC jak Nforce 4 Ultra??Gość mi właśnie powiedział, że jeżeli chodzi o Ultra to większość firm wycofała je z produkcji a zostawiła tylko Ultra ale w SLI. Chyba jednak wezmę DFI Infinity. No chyba, że mnie przekonacie do TEGO. Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Mike Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Ehhh..trzeba było mi to napisac tydzien temu :mur: :mur: Ale dobrze wiedziec, jakbym tak miał przypływ gotóweczki to kto wie może sie uda zmienic na tego Epoxa a puki co thx wielkie Hmmm w Sirusie taka kosztuje o wiele więcej. Ale gość mi właśnie powiedział, że jeżeli chodzi o Ultra to większość firm wycofała je z produkcji a zostawiła tylko Ultra ale w SLI. Chyba jednak wezmę DFI Infinity. No chyba, że mnie przekonacie do TEGO. ja bym sie nie zastanawiał tylko brał Epoxa!!! Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Chyba jednak wezmę DFI Infinity. No chyba, że mnie przekonacie do TEGO.Patrz post #26 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Czym się różni EPOX EP-9NPAJ SLI nForce4SLI od EPOX EP-9NPA+ SLI nForce4SLI bo ja widzę tylko różnicę w cenie i jakieś tam szczegóły np. 6 gniazd Sata itp... <_< Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Mike Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...