Skocz do zawartości
Gość Mike

Która Płyta Lepsza ?

Rekomendowane odpowiedzi

DFI NF4 Infinity nForce4 czy EPOX EP-9NPA3 Ultra

Zastanawiam się pomiędzy tymi dwoma płytami i sam nie wiem. DFI ma gorszą karte dźwiękową ale i tak mi to nie robi różnicy a płyty kosztują dokładnie tyle samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i objektywnie mam porownanie do Dfi- qumpel ma i nie jest to żadna rewelacja. Do tego ten brzęczyk na czipsecie ... blech.

Rozejrzyj sie po forum i popatrz jakie mobo są na topie pod s939 a zauważysz że Epox zgrania lwią część :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to nie mozna zamienic brzeczyka na zalmana? i chyba epox tez ma brzeczyk... i asus rowniez

Nie powiedziałbym że Epox ma brzęczyka - mój bardzo cicho chodzi i chyba na każdym Epoxie jest taki sam wentyl.

A na zalmana możesz sobie zmienić, tylko po co skoro można wziąć inne mobo i się tym nie martwić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, tylko na razie nie ma epoxow na am2:( przynajmniej nie w Polsce

i tylko kurde czytalem, ze ten zalman sie moze nie zmiescic na dfi... tj. ze grafike bedzie blokowal... tyle, ze to bylo na plycie pod 939 i z portem agp (na nforce 3)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorę Epox'a :)

Ja jestem za dfi, jaki k***a brzęczyk :lol2: ludzie macie w bańkach z lekka namieszane. Jak tobie przeszkadza że komputer obok chodzi i go troche słychać bo musi to wstaw sobie sejf pancerny, postaw tam komputer i zamknij.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem za dfi, jaki k***a brzęczyk :lol2: ludzie macie w bańkach z lekka namieszane. Jak tobie przeszkadza że komputer obok chodzi i go troche słychać bo musi to wstaw sobie sejf pancerny, postaw tam komputer i zamknij.

Kolejny temat, gdzie wychwalasz DFI, tyle, że Infinity. Niestety, pogódź się, że są od niej lepsze płyty. I Epox taką właśnie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, pogódź się, że są od niej lepsze płyty. I Epox taką właśnie jest.

I Vice Versa :D po co fanbojować czemuś co jest poprostu gorsze, troche objektywizmu polecam :wink: a akurat Infinity ma brzęczyka i nic na to nie poradzisz :D chyba że zalmanik wyżej wspomniany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Infinity jakoś mnie nie przekonuje, wygląda troche jak Asus P4P800-X wzgledem Asus P4P800, ten Epox jest super, ehhh..trzeba było dołorzyć 100zł :mur: :mur: :mur: no ale dobra wie ktoś gdzie takowy Epox może jest? Bo na allegro Epoxów na s.939 wogóle niema, w komputroniku za 330 zł :/ A co myśicie o Epox-ie 9NPA3J?? Podkręcanie na niej jest takie same jak na 9NPA3 Ultra a cena troche niższa :D

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że w PL można dostać Epoxa 9U1697GLI. W zagranicznych testach wypadła bardzo dobrze. Jej test na anandtechu: kilk!. Jeszcze jeden test: klik!

Popytaj może w siriusie i komputroniku.

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Infinity jakoś mnie nie przekonuje, wygląda troche jak Asus P4P800-X wzgledem Asus P4P800, ten Epox jest super, ehhh..trzeba było dołorzyć 100zł :mur: :mur: :mur: no ale dobra wie ktoś gdzie takowy Epox może jest? Bo na allegro Epoxów na s.939 wogóle niema, w komputroniku za 330 zł :/ A co myśicie o Epox-ie 9NPA3J?? Podkręcanie na niej jest takie same jak na 9NPA3 Ultra a cena troche niższa :D

Sirus.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałem w siriusie i koleś powiedział że mają tylko 9NPA3 SLI i 9NPA+ SLI, modele 9NPA3 Ultra i 9NPA3+ nie są juz produkowane :cry: :cry: więc lipa wielka, a SLI mi nie potrzebne pozatym droga jest, ehh trudno chyba zstaje przy asrocku, chyba że macie inne jakieś dobre płytki, a co myślicie o Asusie A8N??, ale ja chce Epoxa!!!!!!!!! :sad: :sad:

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałem w siriusie i koleś powiedział że mają tylko 9NPA3 SLI i 9NPA+ SLI, modele 9NPA3 Ultra i 9NPA3+ nie są juz produkowane :cry: :cry: więc lipa wielka, a SLI mi nie potrzebne pozatym droga jest, ehh trudno chyba zstaje przy asrocku

A może ten Epox na ULI, co jet w moim poście powyżej. Masz tam również jego 2 testy. Wygląda, że płyta jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co myślicie o Asusie A8N??, ale ja chce Epoxa!!!!!!!!! :sad: :sad: ale wiesz ULI to ja już mam, chciałbym sprubowac czegos na Nforce :-P Pozatym ten Epox na Uli pewnie bedzie niewiele lepszy od Asrocka :-|

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Ci SLi nie potrzebne ale Epox 9NPAJ SLI za 330 zł to chyba nie jest dużo? I jest ponad 100 zl tańszy niż 9NPA+ :wink:

http://skapiec.pl/site/cat/13/comp/59879

A ten Epoxik na ULI nie powiem wygląda ciekawie, kupa miejsca między pcie, dobrze rozłozone wtyki zasilania, szkoda tylko że pożałowali na noramlne chłodzenie chipsetu a dali bzyka :|

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Ci SLi nie potrzebne ale Epox 9NPAJ SLI za 330 zł to chyba nie jest dużo? I jest ponad 100 zl tańszy niż 9NPA+ icon_wink3.gif

http://skapiec.pl/site/cat/13/comp/59879

No faktycznie wygląda ciekawie tylko czy Nforce 4 Sli ma taką sama wydanośc, podatność na OC jak Nforce 4 Ultra??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No faktycznie wygląda ciekawie tylko czy Nforce 4 Sli ma taką sama wydanośc, podatność na OC jak Nforce 4 Ultra??

Ohh, gwarantuje, to w końcu chyba ten sam chip wzbogacony o obsługę Sli.

Mam taką moboto co widac w sigu.

Htt 380? Nie ma problemu.

Stabilność? Jak skała, nawet po ostrych manipulacjach z ramem nie wymagała resetu biosu - sama ustawiała all na defalut po 3 nieudancyh probach botowania.

Do tego jest zielona, ma 3 niebieskie diody, i bardzo przyjemny soft :wink:

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mi właśnie powiedział, że jeżeli chodzi o Ultra to większość firm wycofała je z produkcji a zostawiła tylko Ultra ale w SLI. Chyba jednak wezmę DFI Infinity. No chyba, że mnie przekonacie do TEGO. Edytowane przez Mike

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh..trzeba było mi to napisac tydzien temu :mur: :mur: Ale dobrze wiedziec, jakbym tak miał przypływ gotóweczki to kto wie może sie uda zmienic na tego Epoxa a puki co thx wielkie

Hmmm w Sirusie taka kosztuje o wiele więcej. Ale gość mi właśnie powiedział, że jeżeli chodzi o Ultra to większość firm wycofała je z produkcji a zostawiła tylko Ultra ale w SLI. Chyba jednak wezmę DFI Infinity. No chyba, że mnie przekonacie do TEGO.

ja bym sie nie zastanawiał tylko brał Epoxa!!!

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi